Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny ogród słonecznej safikey

Słoneczny ogród słonecznej safikey

Marga 19:50, 04 kwi 2014

Witam,
Masz fajną, dużą działkę. Trawnik to jak lotnisko wygląda, taki wielki Podziwiam Cię, że jesteś taka pracowita. Ciekawam jaką macie kosiarkę i ile zajmuje Wam koszenie tego (muszę kupić). Też mam dużą działkę, 88 arów, ale na ogród rekreacyjny wydzieliłam niewiele ponad 10 ar, a i to wydaje mi się dużo. Ja początkująca jestem :/, więc nie chcę przesadzić.
Bardzo mi się podoba Twój dwukolorowy żywopłot. Wygląda bajecznie. I tujki Ci bardzo szybko urosły.
Z ciekawością będę śledziła postępy.
Pozdrawiam ciepło
polinka 21:01, 04 kwi 2014

Wiem tylko jak postępować z bukietową ale pewnie tutaj znajdziesz wszystko o ogrodowej
https://www.ogrodowisko.pl/watek/65-ciecie-hortensji
Miłej lektury
safikey 22:26, 04 kwi 2014

Marga napisał(a)
Witam,
Masz fajną, dużą działkę. Trawnik to jak lotnisko wygląda, taki wielki Podziwiam Cię, że jesteś taka pracowita. Ciekawam jaką macie kosiarkę i ile zajmuje Wam koszenie tego (muszę kupić). Też mam dużą działkę, 88 arów, ale na ogród rekreacyjny wydzieliłam niewiele ponad 10 ar, a i to wydaje mi się dużo. Ja początkująca jestem :/, więc nie chcę przesadzić.
Bardzo mi się podoba Twój dwukolorowy żywopłot. Wygląda bajecznie. I tujki Ci bardzo szybko urosły.
Z ciekawością będę śledziła postępy.
Pozdrawiam ciepło

Marga, rzeczywiście działka jest spora, ale pewnie z czasem się ją z lekka zagraci roslinami, innymi budowlami - teraz głównie dzieciaki biegają, kopią w piłkę i jeżdżą rowerami - 2 razy długość działki i już 200 metrów zaliczone

Rzeczywiście żywopłot z pęcherznic już od 2 lat zachwyca - tnę go mocno, raz w roku ale można i częściej i wygląda bajecznie:

podczas cięcia

pozdrawiam słonecznie
Marga 22:44, 04 kwi 2014

A nie mówiłam, że bajeczny ten zywpłot!!!
Jest super!
safikey 23:14, 04 kwi 2014

Dziś dokupiłam roślin, co nie co posadziłam już - jutro od rana planuje działać i skończyć rabatę do wieczora- długość łączna to 29 metrów!!!!, szer 1-1,5 metra

Posadziłam już dużego bukszpana, na rabacie rosłą już spora azalia, posadziłam również tujkę Danica aurea, 2xrh, pieris, jałowiec blue star, reszta jutro
marzę o szafirkach, berberysie, lawendzie, tawułach - nie chce niczego zbytnio wysokiego

Oczywiście fotorelacja będzie, oby tylko pogoda dopisała

dobrej nocy
yolka 19:30, 05 kwi 2014

Więc jestem zgodnie z zapowiedzią, imponujące zakupy, z przyjemnościa zajrzę ponownie. Miłej niedzieli
19:37, 05 kwi 2014
Bardzo ciekawy wątek, będę zaglądać z przyjemnością.
safikey 23:24, 05 kwi 2014

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa
Kondzio 23:26, 05 kwi 2014

Ale sie wszystko zmienia dopiero sadzilas wszystko takie małe a to juz tak urosło
safikey 23:58, 05 kwi 2014

Kondziu,
rzeczywiście wszystko rośnie jak na drożdżach, 2 lata temu sadzilam jedną z rabat a teraz to jakieś szalenstwo:

i stan na dzień dzisiejszy

oczywiście bez włókninmy, z nowymi roślinami

pozdr słodziutkich snów