Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

bleebla 16:08, 05 kwi 2014

gusiarz napisał(a)
Aga sprawdzałam dzisiaj moje lawendki... i niektóre jak twoje...marne... Ale nic to! Przycięłam i liczę, że będzie gites Inne na stanowisku słonecznym i baaardzo ciepłym już ślicznie zielone.

W takim razie tylko nawieźć i czekac aż pięknie zakwitną
U nas dzisiaj pada a miało być słońce. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.
Jagodaa 17:53, 05 kwi 2014

Aga, wstawisz kiedyś fotkę serbów z zakamarka? Ciekawa jestem co u nich po prawie dwóch latach słychać .
Kulki pięknie Ci wyszły i pod względem kompozycji i cięcia.
gusiarz 20:52, 05 kwi 2014

Szklarnia odchwaszczona...Wyszły z niej trzy kopiaste wiadra chwastów i wiadro kamieni. Pozostaje podrównanie ziemi i mogę siać nasionka świeżyznę Miło jest w taki zimny i wietrzny dzień schować się w szklarni... było przyjemnie i cieplutko

Aga - popatrz - tu moja jedna biedna, sucha lawenda, która rośnie na wygwizdowie... ale już widać, że odbija

a tu już zielone... na południowej rabacie... niezła różnica, co?

Jagoo kiedyś wrzucałam foty serbów, chyba jesienią... na razie nie zrobię ich zdjęć, bo mam tam rozkopy ...tworzę rabatę, dosadzam graby... i takie tam

Dzisiejsze fotki:
Czosnki zaszalały... z każdej jednej cebulki sadzonej ubiegłego roku mam już dwie... i z każdej idzie pąk... jak nie przyjdzie kataklizm pogodowy... to rzeczywiście będzie festiwal

tu widać malutki, spiczaste pączki

ML i rozplenica... też na cieplutkiej, południowej rabacie

Lilak Mayera cały w pąkach... nigdy jeszcze ich tyle nie miał.

buksikowa ławeczka
gusiarz 21:35, 05 kwi 2014

Malutki Percy Wiseman...

Ścianka buksikowa na różance... wymaga jeszcze przystrzyżenia, ale już spełnia zadanie... przysłania warzywnik i sprawia, że "widać" róże

I malutka część grabowego

Slawko 23:52, 05 kwi 2014

gusiarz napisał(a)

buksikowa ławeczka

Witaj Aguś... coś to znów wymyśliła ciekawego, nooo... super... ciekaw jestem jak sobie poradzą te bukszpanki pod tym zadaszeniem ławki... będzie trochę podlewania ale naprawdę super pomysł Moje czosnki choć dwa to też już "główki" widać Pozdrawiam
Lena 08:47, 06 kwi 2014

No i w końcu ławka się pojawiła
Aguś czosnki masz giganty,różanka przemyślana znakomicie a co do grabów nawet łokularów nie trza zakładać
gusiarz 11:02, 06 kwi 2014

Sławko... wiesz... ryzyk-fizyk... jak coś im będzie nie ten teges, przesadzę. To próba .... i w sumie pomysł Leny. Ja też o tym myślałam, ale bałam się o wilgoć i o to czy nie będą miały tam za ciemno. Ale Lenka mnie pogoniła do roboty

Magda - mam nadzieję, że ci się spodoba również na żywo . Napisz proszę jaki kolor mają piwonie od ciebie... mocny czy blady róż?
Wciąż chodzą za mną goździki... goździk siny pełny bladoróżowy... zamiast zawciągu, który mi potwornie przerasta.... np. taki klik albo taki klik. Tylko nie wiem jak one wyglądają zimą.
aga_szsz 11:27, 06 kwi 2014

Piękne są te goździki, wiele lat temu miałam takie, może podobne w ogrodzie...oczywiście nazwy nie znam, ale zapach do dziś czuję...
trochę zapomniane kwiaty, szkoda.
bociek 14:18, 06 kwi 2014

Fiu fiu fiu, czosnki faktycznie szaleja. Oj mam na nie coraz wiekszy apetyt

Wiosna u Ciebie zaawansowana, moje lawendy niesmiale jeszcze

Pozdrowka
Lena 14:35, 06 kwi 2014

Aga tu masz fotki : po lewej stronie pokazane są goździki o kazdej porze roku

http://conservationgardenpark.org/plants/1090/maiden-pink/