Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

Mirella 22:50, 05 kwi 2014

asiach napisał(a)

Witaj serdecznie!
Jeszcze się nie znamy, nigdy u Ciebie nie byłam a już Ciebie bardzo lubię. Dla mnie Rodzina to coś najważniejsze. Myślą przewodnią przy tworzeniu ogrodu była chęć zasłonięcia-ukrycia nieładnych elementów sąsiedztwa oraz wspomnienia z dzieciństwa. Między innymi stworzyłam ścieżkę wokół ogrodu z krzakami i drzewami po obu jej stronach. Tak aby z czasem stworzyły zielony tunel na wzór alei z kasztanowców, po której spacerowałam jako mały grzdyl z rodzicami i bratem.
A co do roślin to podobnie jak u Ciebie były to ilości hurtowe (bukszpan ok. 300szt siedzi w ziemi a chyba jeszcze większa partia jest w trakcie ukorzeniania). Pozdrawiam

Asiu byłaś u mnie, zmieniłam awatar jutro wrócę do starego bo ludzie mnie nie kojarzą
asiach 23:02, 05 kwi 2014

Mirella napisał(a)

Asiu byłaś u mnie, zmieniłam awatar jutro wrócę do starego bo ludzie mnie nie kojarzą

Przepraszam, była ten nowy awatar mnie zmylił. Teraz w ogrodzie była i ogród poznaję
Mirella 23:09, 05 kwi 2014

asiach napisał(a)

Witaj serdecznie!
Jeszcze się nie znamy, nigdy u Ciebie nie byłam a już Ciebie bardzo lubię. Dla mnie Rodzina to coś najważniejsze. Myślą przewodnią przy tworzeniu ogrodu była chęć zasłonięcia-ukrycia nieładnych elementów sąsiedztwa oraz wspomnienia z dzieciństwa. Między innymi stworzyłam ścieżkę wokół ogrodu z krzakami i drzewami po obu jej stronach. Tak aby z czasem stworzyły zielony tunel na wzór alei z kasztanowców, po której spacerowałam jako mały grzdyl z rodzicami i bratem.
A co do roślin to podobnie jak u Ciebie były to ilości hurtowe (bukszpan ok. 300szt siedzi w ziemi a chyba jeszcze większa partia jest w trakcie ukorzeniania). Pozdrawiam

Asiu ja też Ciebie bardzo lubię, myślę że nadajemy na tych samych falachinnymi słowy pokrewne dusze
asiach 23:42, 05 kwi 2014

Szczerze mówiąc miałam mały problem z tego typu porównaniami. Z reguły mało kto robi zdjęcie roślinie na początku jej formowania. Jest to mało ciekawe i mało interesujące do fotografowane.
Porównanie cisa
Mały krzaczek na początku jego kształtowania. W dole zdjęcia mniej więcej pośrodku Takie coś małego
[img

Mniej więcej dwa lata temu

Czyli warto kształtować od początku
asiach 00:07, 06 kwi 2014

Mirella napisał(a)

Asiu ja też Ciebie bardzo lubię, myślę że nadajemy na tych samych falachinnymi słowy pokrewne dusze

Coś w tym jest. Miłośniczką storczyków też jestem lecz nie mam tak imponującej kolekcji tylko 6szt. a u taty czeka na mnie siódma sztuka - żółto-zielony. Zanim nauczyła się je hodować sporo wyrzuciłam Znajoma mówiła, że należy podlewać niewielką ilością wody (tyle co w garstce się zmieści) i ja je zasuszałam. Przez przypadek nauczyła się nimi zajmować i teraz jest dobrze
Oto cztery z nich

Dobranoc
iwonaal 08:20, 06 kwi 2014

Asiu wszystko śliczne
08:29, 06 kwi 2014
No jak i reszta dziewczyn, zakochałam się i ja w Twoim ogrodzie. Padam na kolana niemal.
A co do cisa to i ja mam zamiar kupić ale już gotowy, uformowany, na moją rabatę przed oknem
iwonaal 08:55, 06 kwi 2014

Asiu, to zwisające to co?
asiach 09:45, 06 kwi 2014

iwonaal napisał(a)
Asiu, to zwisające to co?

Iwonko, czy pytasz o kwiat, który jest na parapecie na pierwszym planie? Jeżeli tak to storczyk.
Pozdrwaiam
asiach 11:16, 06 kwi 2014

Kalamandyna napisał(a)
No jak i reszta dziewczyn, zakochałam się i ja w Twoim ogrodzie. Padam na kolana niemal.
A co do cisa to i ja mam zamiar kupić ale już gotowy, uformowany, na moją rabatę przed oknem

Witaj, cieszę się, że następnej osobie podoba się mój ogród. Szkoda, że Wszystkie tak daleko mieszkacie
Gdyby to było bliżej ....
Jak kupisz cisa formowanego to efekt będziesz miała natychmiastowy a u mnie wszystko przebiega powoli Nie ma co narzekać mam czas Pozdrawiam
P.s. Wieczorem wpadnę z rewizytą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies