Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

barbara_kraj... 19:00, 05 kwi 2014

jotka napisał(a)
Trudno uwierzyć, że bedzie zapowiadane +14 i sloneczko ....
Z otwartego okna wpada lodowate powietrze brrr .....
Biedne roslinki, muszą to przetrzymać, ale jak na razie dają radę

U mnie to samo, a myślałam że na działce dzień spędzę.
Dobrze, że w mieszkaniu trochę koloru i zielonego do sfocenia jest, bo aktualne działkowe zdjęcia się skończyły
jotka 21:13, 05 kwi 2014

No i słoneczka dzisiaj się nie doczekałam, jak zapewne wielu z Was
Ale po obiedzie i tak zrobiliśmy wypad na działkę. Marek wygrabiał resztę mchu z trawnika, po zastosowaniu Antymchu. Teraz jeszcze wertykulacja i nawożenie....
Ja podsypywałam nawóz pod resztę rh i azali, a następnie dosypywałam torf kwaśny. Już nie podlewaliśmy, bo w nocy ma padać, więc część pracy za nas zrobi przyroda Jak prognoza się nie sprawdzi, to jutro trzeba będzie konewka z beczki podlewać
Wodę u nas mają włączyć dopiero 26 kwietnia!!! Pozostają zapasy beczkowe, które szybko znikają, ewentualnie woda opadowa, która zbiera się do beczki...

A przy okazji zasilania rh znalazłam moje białe szafirki

Biała serduszka też już niedługo pokaże sie w pełnej krasie

jotka 22:25, 05 kwi 2014

Omieg już swoje słoneczka zaświecił

kolejne tulipany pokazują swoja urodę

barbara_kraj... 22:36, 05 kwi 2014

Jolu, serduszką jestem zaskoczona. U mnie jej zupełnie nie widać! A omieg w zielonych pączkach, podobnie tulipany.
Jednak wcześniejszą wiosnę masz
hanka_andrus 22:42, 05 kwi 2014

Cieszę się, że do ogrodu trafiliście. Ja do parku sztywnych w odwiedziny do ślubnego trafiłam.
Kwiatki u Ciebie jak na defiladzie! Równo ciągną do góry!
23:56, 05 kwi 2014
jednak udało Ci się i dziś na działeczce spędzić trochę czasu . Szybko, wyjątkowo szybko pojawiają się u Ciebie kolejne kwiaty, a i kolorowe duety przyciągają wzrok, w rzeczywistości te różnokolorowe plamy i wczesnowiosenna zieleń są jeszcze piękniejsze. Też czekam na kwitnienie i w ogrodzie spędzam każdą wolną chwilę, ale deszczu, deszczu mi trzeba!
Trawniczek trzeba powoli z mchu i filcu oczyścić, tak jak to Twój mąż robi, mój uwinął się z tym w ciągu niecałej godziny i wygolił wszystko prawie do zera, teraz mam łysą polanę zamiast trawnika i muszę dosiewać, ale czekam na deszczowe dni, by kiełkowanie było większe.

eda 23:59, 05 kwi 2014

Cudnie Jolcia Pozdrówka zostawiam
monteverde 00:44, 06 kwi 2014

jotka napisał(a)
No i słoneczka dzisiaj się nie doczekałam, jak zapewne wielu z Was
Ale po obiedzie i tak zrobiliśmy wypad na działkę. Marek wygrabiał resztę mchu z trawnika, po zastosowaniu Antymchu. Teraz jeszcze wertykulacja i nawożenie....
Ja podsypywałam nawóz pod resztę rh i azali, a następnie dosypywałam torf kwaśny. Już nie podlewaliśmy, bo w nocy ma padać, więc część pracy za nas zrobi przyroda Jak prognoza się nie sprawdzi, to jutro trzeba będzie konewka z beczki podlewać
Wodę u nas mają włączyć dopiero 26 kwietnia!!! Pozostają zapasy beczkowe, które szybko znikają, ewentualnie woda opadowa, która zbiera się do beczki...

A przy okazji zasilania rh znalazłam moje białe szafirki

Biała serduszka też już niedługo pokaże sie w pełnej krasie

No Jolu co Ci powiem, to Ci powiem, że Twoje kwiatki o wiele większe od moich, przyklad choćby na szafirkach, znowu pracowalaś w ogrodzie, tylko się nie przemęczaj milej niedzieli
jotka 06:50, 06 kwi 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Jolu, serduszką jestem zaskoczona. U mnie jej zupełnie nie widać! A omieg w zielonych pączkach, podobnie tulipany.
Jednak wcześniejszą wiosnę masz

Basiu, sama jestem zaskoczona, ale oczywiscie mile :
Tulipany sadzone rok i dwa lata temu mają olbrzymie paki, wiec bedzie co oglądać. W nocy zapowiedziany deszczym moje okolice ominal, wiec trzeba bedzie podlac zasilone nawozem rośliny.
jotka 06:57, 06 kwi 2014

hanka_andrus napisał(a)
Cieszę się, że do ogrodu trafiliście. Ja do parku sztywnych w odwiedziny do ślubnego trafiłam.
Kwiatki u Ciebie jak na defiladzie! Równo ciągną do góry!

Aniu, jeszcze kilka dni lepszego samopoczucia chcę wykorzystać i choc troszkę wlasnej pracy włożyć. Od środy roznie moze być, może pozostanie tylko bierność, a moze ...
A poki co przyjemność wyrywania chwastow z jeszcze w miarę wilgotnej ziemii.
No i cieszenie się każdą roslinka nabirajaca koloru po zimie i ich nabrzmiewajacymi pakami..