Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W ogródku Martki 11:10, 24 lip 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Sąsiadki: Lady Emma Hamilton oraz po prawej ONA Jude de Obscure. Urzeka mnie każdego dnia.

Zupełnie nie wiem, dlaczego czepiałam/czepiam się Chopina. Do tej pory nie pojawił się w żadnej relacji, a przecież jest, pokazuje urodę, byłam bardzo niesprawiedliwa, nadrabiam

Chłodniejszej niedzieli życzę wszystkim

Piękna ta Jude.
Jeżówkę Blackberry Truffle również posiadam- na wpół zjedzoną .
Limki ogromniaste, cynie fajne są- moja mama ma je na działce w róznych kolorach .
Miłej niedzieli. U mnie 20 st i chmury-super
W moim małym ogródeczku II 11:00, 24 lip 2022

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Sylwio to są wieloletnie dziewanny, bardzo je lubię i mają kilka kolorów.
Czosnków odmiany nie znam, myślałam, że może zbiorę nasiona, ale niestety nie zawiązały nasion przez suszę.
Po gradobiciu funkie wyglądają paskudnie, ciekawe czy złamane przez grad końcówki hortensji zakwitną. Wypuściły pod złamaniem nowe pędy.

Doczytałam o gradzie to wczoraj? Bo szło do Was i myśleliśmy....) Jeśli to bukietowe hortki to pewnie zakwitną tylko później. Zasil je by się szybko regenerowały i pilnuj teraz ogrodu przed chorobami grzybowymi, rośliny uszkodzone, osłabione łatwo są atakowane, ale dość szybko się regenerują. One chyba ścięcie gradem traktują jak cięcie sekatorem, rozgałęziają się szerzej.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 10:49, 24 lip 2022

Do góry
Im brzydsze tym smaczniejsze

Fasolnik chinski

April podbija las... 10:34, 24 lip 2022

Do góry
April napisał(a)

Musiałam po prostu to zacytować!!!
Przepięknie!

A ogród Kwarteta to wiadomo... .
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 10:34, 24 lip 2022

Do góry
nicol21 napisał(a)
Susza na działce. A to były tylko 2 dni mega upałów.

No niestety, pogoda afrykańsko-letnia daje się roślinom we znaki.
Ta druga Arabian Night, to raczej pomyłka, ale bardzo ładna.
Sweet Nathalie daj szansę, czasami następne kwiaty potrafią bardzo mile zaskoczyć.
Piszesz, że lwie paszcze tak długo Ci w bukiecie wytrzymują? Ja mam zupełnie inne doświadczenia, wkurzają mnie opadające od dołu kwiaty.
Grzebiuszka ziemna 10:06, 24 lip 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Od strony ogrodu rośnie clematis, co roku jest bujny, a wycinam go dość mocno na wiosnę, kwitnie, w tym roku wyjątkowo późno, dopiero pokazały się pierwsze kwiatki. Problem jest w tym, że co roku niezmiennie podsychają mu liście od dołu, próbowałam i mospilanem i p/grzybiczym, może ktoś ma podobny problem i wie jak temu zaradzić?
Nie widzę żadnych śladów jakiegoś szkodnika, nie widzę pleśni, żadnego nalotu, mącznika, po prostu schnie.

Nie więdną, tylko usychają, tak to wygląda:

Pięknie wygląda to miejsce.
Mam podobny problem, troszkę pomaga rozpuszczenie paczuszki drożdży + 2 łyżki płynu do mycia naczyń. Tym można polewać po roślinie i po ziemi. Powtarzać kilka razy w sezonie.
Ptasi gaj 10:02, 24 lip 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Piękny kolor tych lilii.
Ptasi gaj 10:00, 24 lip 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Czy to jest szałwia
caragana.

Dostałam od kogoś i nie wiem jaka to szałwia. Rośnie duża i bardzo się rozsiewa.

Nie to nie Caradonna,bo ona ma długie smukłe kwiaty i bardzo ciemne łodygi.

Mi Caradonna się wysiewa, ale wyrywam te siewki, IT bo nie powtarzają do końca cech matecznych,nie mają tak wybarwionych łodyg i się pokładają
Ogrodowe wariacje 09:57, 24 lip 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Justyna, Asia jeszcze takie nasadzenia na rondzie koło Niechorza jestem pod wrażeniem jak fantastycznie zaaranżowane. Ciężko uchwycić z samochodu ale widok ekstra. Od razu widać co się sprawdza w okresach suszy

Świetne! Trawy to trawy wszędzie pasują
Tylko te kule mnie denerwują
W moim małym ogródeczku II 09:53, 24 lip 2022

Do góry
GorAna napisał(a)

Wszystko piękne, ale ten orlik przebija swoją urodą sąsiadów
Dziękuję, po orlikach zostało już tylko wspomnienie i zdjęcia. Teraz kwitną i pachną obłędnie lilie, a że mam ich kilka stówek to wyglądają obłędnie.

W moim małym ogródeczku II 09:48, 24 lip 2022

Do góry
Kordina napisał(a)

Jak podoba mi się ten zestaw
Dziękuję , tylko to chce tam rosnąć. To była kiedyś moja najgorsza rabata, bo wszystko tam usychało.

Bylinowa łąka 09:46, 24 lip 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Irysy fioletowe jeszcze kwitną. Chyba mają najdłuższe kwitnienie ze wszystkich irysów.

[img size=640x360
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/236/2365467/original.JPG[/img]

Super ta rabatka wygląda. Jaka to odmiana irysów tak późno kwitnących?

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 09:44, 24 lip 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Czuć zapach świeżości

Śliczne i świeżutkie
W moim małym ogródeczku II 09:44, 24 lip 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kolejna porcja pięknych obrazów z ogrodu
Współczuję gradobicia.
Dziękuję Ewo, poszarpane liście funkii wyglądają koszmarnie.

W moim małym ogródeczku II 09:39, 24 lip 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)
Piwonie piękne, jaśmin też. I chyba naparstnice widziałam ale nie jestem pewna.
U nas trochę później wszystko, piwonie dzisiaj się zaczynają rozwijać, naparstnice jeszcze w pąkach.
Dorotko z tymi bukszpanami na Allegro to dobry pomysł. I jeszcze może na OLX ogłoś. Tobie ciężko z nimi a ktoś kupi i się ucieszy.
Pozdrawiam serdecznie.
Po piwoniach i jaśminie zostało tylko wspomnienie. Zrezygnowałam z odstąpienia bukszpanów, 4 sztuki już wycięte. Nie mam sił ani zdrowia na wykopywanie, zabezpieczanie i wysyłkę tak dużych krzaków, po za tym nie dam gwarancji, że się u kogoś zaaklimatyzują.

April podbija las... 09:37, 24 lip 2022

Do góry

To był ogród Ani Kwartet
April podbija las... 09:32, 24 lip 2022

Do góry

W moim małym ogródeczku II 09:31, 24 lip 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Dorotko to jakieś dziewanny? Czy coś innego?
Co to za czosnki masz takie wysokie? One tak w realu takie wysokie czy tylko na fotce się wydaje? W łąkę by mi takie wysokie były potrzebne, jeśli znasz nazwę napisz proszę to jesienią bym upolowała może
Czytam o gradobiciu Znam z autopsji z zeszłego roku, teraz jak widziałam te chmury skóra mi cierpła na samą myśl
Sylwio to są wieloletnie dziewanny, bardzo je lubię i mają kilka kolorów.
Czosnków odmiany nie znam, myślałam, że może zbiorę nasiona, ale niestety nie zawiązały nasion przez suszę.
Po gradobiciu funkie wyglądają paskudnie, ciekawe czy złamane przez grad końcówki hortensji zakwitną. Wypuściły pod złamaniem nowe pędy.

W moim małym ogródeczku II 09:23, 24 lip 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Ale piękne białe piwonie napewno ślicznie pachną może jutro moje też rozkwitną, tak sobie je dziś podglądałam
Piwonie to piękne kwiaty i pachnące, szkoda, że ten zapach tylko w pamięci zostaje.

April podbija las... 09:17, 24 lip 2022

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies