Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Od nowa ... na przekór wszystkim 12:42, 22 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Ja tam skopiowalabym realizację siakowej

Renia, zgadzam się co tu kombinować uwielbiam to miejsce u Kasi, tylko u mnie pełne słońce ale jak posadzę brzozy to może za jakiś czas trochę zacienią
Z ogródka na wsi 12:39, 22 sie 2017

Do góry
W zasadzie to na krzesełkową brakuje mi jeszcze dwóch róż(ale te kupię dopiero na wiosnę) dzwonków jednorocznych (ale te też wysieje się na wiosnę ), trzech paprotek ale te weźmie się od sąsiada, dwóch cisów i jakiejś brzozy ale uznałem że drzewa kupię w następnym roku latem ( zdążę przez ten czas nazbierać na nie a nie chcę kupować takich małych sadzonek za 10 zł tylko już takie duże za trochę więcej) i będzie Gotowe
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:36, 22 sie 2017

Do góry
Witajcie po urlopie jak się cieszę że ta męczarnia się skończyła jak to dobrze złapać oddech od roboty w pracy

Tyle planów miałam do zrobienia a jak zwykle skończyło się tylko na nich
no ale tak:
1. placyk przesunięty o metr tak mnie to wykończyło, że dwa dni leżałam w basenie
2. decyzja o drzewach podjęta, będą brzozy tak, długo to trwało ale w końcu od początku je chciałam i nie będę kombinować
3. pocięty materiał na ławki, spawanie zostało nie umiem chyba wiem tylko że trzeba mieć maskę
4. Zakupione deski na ławki, ale chyba się nie nadają dzisiaj jadę do tartaku po odbiór kolejnych na obicie blaszaka i obiecuję, że jak zrobił mi takie same jak na ławki, to go chyba nimi wytrzepię
5. rozwalone wielkie kupy ziemi, które leżały od jesieni, tylko że to nie była ziemia a wielkie gruzowisko, przyczepkę czerwonej cegły mam na zbyciu, i pustaków trochę i jakiegoś betonu dziwnego
6. Prawie uprzątnięte miejsce po szopie, złom jeszcze został do wywiezienia i kojec trzeba przenieść, tzn nowy zrobić bo ten brzydki.

i to chyba tyle, no oprócz zasuszonych rozplenic, Poli wybacz były piękne już takie nie są, zapomniałam podlać i chyba uschły, reanimowałam je w wodzie i posadziłam ale nie wiem czy dadzą radę ...
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:49, 22 sie 2017

Do góry
Dziś oglądałam Maję i gospodarze ogrody mieli na froncie właśnie brzozy i się zachwyciłam widokiem. Tak też mój głos za brzozami
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:40, 22 sie 2017

Do góry
Marta, ja też jestem za brzozami .
Tylko wiesz, ja się nie znam .
Ale wydaje mi się, że się ładnie zgrają z hortensjową. Poza tym brzozy wcześnie startują i ślicznie wyglądają cały sezon, nawet bez liści są takie delikatne i zwiewne. Są jakieś niewysokie odmiany?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:30, 22 sie 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
No tak. Brzozy już śmiecą. Dobrze że jeszcze te kwiaty pięknie kwitną to tak oddalają te myśli od jesieni choć powrót dzieciaków do szkoły wciąż mi o niej przypominają
u mnie w tym roku juz wszystkie do jednej placówki szkolnej idą poza najstarszym oczywiście
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:22, 22 sie 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
A najlepsze jest to, że Renia powiedziała tylko "brzozy chcesz?" Ale w taki sposób, że zachwiała moje przekonanie

Również dziękuję za przemiłą jazdę slalomem
Co do runianki, to jeszcze nie wiem. Posadziłam od razu w niedzielę tę od Krysi i może bym poczekała do wiosny i zobaczyła w jakim tempie przyrasta?
No Renia już tak ma
To jak coś, to krzycz na wiosnę, czytam później, że chcesz
I jakim slalomem? Że ja tak źle jeżdżę? Przecież ja winka nie piłam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:18, 22 sie 2017

Do góry
No tak. Brzozy już śmiecą. Dobrze że jeszcze te kwiaty pięknie kwitną to tak oddalają te myśli od jesieni choć powrót dzieciaków do szkoły wciąż mi o niej przypominają
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:11, 22 sie 2017

Do góry
anbu napisał(a)
Jak głosowanie to się wypowiem
Uważam jednak, że na froncie Twojego ogrodu, na półce bardziej pasują ....brzozy
Jak dla mnie na takim podwyższeniu nie za bardzo pasuje "coś strzelistego" No i graby zostawiają zaschnięte liście na zimę Lubisz takie widoki?

To tylko moje zdanie, najważniejsze aby Tobie i Twojej rodzinie się podobało

Anulka dziękuję za głos! Serio!

APEL wystosowuję: bardzo proszę o głosy wszystkich co do półki- w połowie września chce kupić drzewa, a jak już kupię i wtedy się okażę, że nikomu się nie podoba, to ze zgryzoty padnę trupem

Ponieważ po to właśnie jestem na O, żeby słuchać, uczyć się, to proszę o rady co do półki.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:08, 22 sie 2017

Do góry
Jak głosowanie to się wypowiem
Uważam jednak, że na froncie Twojego ogrodu, na półce bardziej pasują ....brzozy
Jak dla mnie na takim podwyższeniu nie za bardzo pasuje "coś strzelistego" No i graby zostawiają zaschnięte liście na zimę Lubisz takie widoki?

To tylko moje zdanie, najważniejsze aby Tobie i Twojej rodzinie się podobało

Droga do spełnienia 11:00, 22 sie 2017

Do góry
Kawa napisał(a)

ciemierniki mam ale jeszcze nie kwitły zobaczymy w przyszłym roku
jezówki uwielbiam
zawilce pokochałam przez Jolę z lawendowego

one niby do cienia/półcienia ale...
te kwitnace mam w pełnym słońcu są wysokie i mają pełno pąków
2 sadzonki mam za huśtawką w lekkim półcieniu i do pąków im daleko ale zwalam to na to ze wiosną bardzo podzieliłam tą sadzonkę i długo się zbierały

No ja bym je do cienia pod brzozy chciała. Tzn. nie wiem, czy chcę, tzn. chcę, ale nie wiem jeszcze, bo planu nie mam i póki co sadzę pod brzozami wszystko, co nie wiem gdzie posadzić, czyli robię kolejny przechowalnik
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:58, 22 sie 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Wiedziałam No tak to bywa ze spotkaniami z Renią, że zawsze coś rzuci i rozmyślasz później nad tym. Ja graby kocham miłością niezmienną, więc moje zdanie znasz
A z drugiej strony tak sobie myślę, że brzozy masz z tyłu, to może tutaj daj jednak te graby? Pięć takich pięknych, strzelistych A pod nimi stipa, kulki i lawenda... Ech... Zawsze te same rozterki.
Ja się nie znam, ale dla mnie na front brzozy są zbyt roztrzepane, ale to już wiesz, bo Ci mówiłam.
Pamiętaj tylko, że jeżeli masz wątpliwości, to rób, to co Ci serce dyktuje, a nie ktoś mówi, bo później będziesz żałowała, a to przede wszystkim Tobie ma się podobać.
Buziam
P.S. Dzięki za super niedzielę moja Towarzyszko podróży
Chcesz jeszcze runianki? Czy ta od Krysi starczy? Bo jak coś to mam

A najlepsze jest to, że Renia powiedziała tylko "brzozy chcesz?" Ale w taki sposób, że zachwiała moje przekonanie

Również dziękuję za przemiłą jazdę slalomem
Co do runianki, to jeszcze nie wiem. Posadziłam od razu w niedzielę tę od Krysi i może bym poczekała do wiosny i zobaczyła w jakim tempie przyrasta?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:54, 22 sie 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Co do brzóz, to przez Renię ze Szmaragdowego zaczynam się wahać czy to brzozy, czy jednak graby...
Brzozy mi się tam marzyły, ale grabów weszłoby pewnie 5 No i bardziej są "zwarte"...sama już nie wiem.
Wiedziałam No tak to bywa ze spotkaniami z Renią, że zawsze coś rzuci i rozmyślasz później nad tym. Ja graby kocham miłością niezmienną, więc moje zdanie znasz
A z drugiej strony tak sobie myślę, że brzozy masz z tyłu, to może tutaj daj jednak te graby? Pięć takich pięknych, strzelistych A pod nimi stipa, kulki i lawenda... Ech... Zawsze te same rozterki.
Ja się nie znam, ale dla mnie na front brzozy są zbyt roztrzepane, ale to już wiesz, bo Ci mówiłam.
Pamiętaj tylko, że jeżeli masz wątpliwości, to rób, to co Ci serce dyktuje, a nie ktoś mówi, bo później będziesz żałowała, a to przede wszystkim Tobie ma się podobać.
Buziam
P.S. Dzięki za super niedzielę moja Towarzyszko podróży
Chcesz jeszcze runianki? Czy ta od Krysi starczy? Bo jak coś to mam
Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:40, 22 sie 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Na kiedy masz umówione graby ? bo doczekać się nie mogę

Olka garby już dawno zarezerwowane już bym mogła brać ale wstrzymam się do wrzesnie az miną calkiem te upały bo brzozy wzięłam i jedna padła w ten skwar a druga trochę podeschła mimo podlewania

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:28, 22 sie 2017

Do góry
Angeliko widziałam zdjęcia u Ciebie- piękne są te tulipany, ale u Ciebie wszystko ładnie się prezentuje- pewnie stracha na wróble też byś pięknie umiała wkomponować Masz rękę do ogrodu i smak vel wyczucie!

Co do brzóz, to przez Renię ze Szmaragdowego zaczynam się wahać czy to brzozy, czy jednak graby...
Brzozy mi się tam marzyły, ale grabów weszłoby pewnie 5 No i bardziej są "zwarte"...sama już nie wiem.

Co do brzegu półki, to zwisające zdecydowanie- myślałam o tojeści.
Zszywkowy ogród marzeń :) 12:56, 21 sie 2017

Do góry
Pisze jeszcze raz wszystko ładnie, ale nie podoba mi sie ta studnia na widoku. Cos trzeba z tym zrobic. Czy z niej korzystasz tzn czy ja otwierasz.
Jezeli nie to sprobuj ja zamaskowac dookola drewnem chodzi mi na wysokosc kregu otocz ja siatka plotkiem z wikliny (wikline dostankesz we wszystkich superm budowlanych), obwiaz sznurem powrozem. Mozesz obtoczyc drewnem kominkowym np z brzozy dookola i polaczyc deseczkami.

Zrob wieksza rabate posadz wyzsze rosliny np. Tuje szmaragdy aby ta studnie zamaskowac mozesz je przycinC, albo obojetnie jakie krzaki aby jej nie bylo widac zrobic miejsce w razie czego dostepu.

Od studni zrob chodnik zwirowy na ok 1,5 m lub wyloz plytkami chodnikowymi.
Mozna to wszystko ladnie zrobic.

Mozna jeszcze studnie zaizolowac i obsypac ziemia i zrobic skalniak udekorowac kamieniami i posadzic rosliny skalne.

Ja mam szambo na dzialce i musialabys dlugo szukac gdzie ono jest tak jest zamaskowane.

To tyle pozdrawiam napisz z jakiego rejonu Slaska na "pw" bo widze znajome widoczki to odpisze.
Ogrodowe kreacje 12:45, 21 sie 2017

Do góry
Bałam się, że długo obrzeże nie wytrzyma, jak to z drewnem bywa, ale trzeci sezon i daje radę U mnie brzozy rosną przy drutach niestety i kiedyś przyjechała elektrownia i nam je bez pytania pociachała i to jeszcze nie równo.... No i cos trzeba było wymyśleć z gałęziami, więc powstała nowa rabatka hahaha
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:14, 20 sie 2017

Do góry
Dzięki Kasia!

Juz wrzucam.
Więc słuchałam Was i nie słuchałam... A i tak zrobiłam, jak chciałam

Po prawej dałam dwa gracki razem, a pomiędzy brzozy hortki.
Między brzozami jest 2 metry, więc chyba dadzą radę.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:32, 20 sie 2017

Do góry
Kokesz napisał(a)

Wiem, że ma nowy wątek ale w poprzednim, podczas tworzenia ogrodu, było dużo cennych dla mnie informacji, do których często wracałam, a których nie zdążyłam zapisać (nazwy roślin, kompozycje w ogrodzie)
Marta pewnie miała swoje powody, dla których zamknęła tamten wątek...
umówmy się że u Marty była mega burza mózgów, wiele osób dodawało swoje piec groszy przy tworzeniu. Sama mam folder ze zdjęciami i nanoszonymi "projektami" chociażby ta znienawidzona rabata przy wjeździe gdzie malowałam nieudolnie brzozy, hortensje, trawy i żurawki na ogrodowisku dzisiaj nie ma po tym juz śladu, jest za to gotowy ogród zrobiony tymi rękami tą głową bez pomocy innych
Ogród z wilkiem zamkn. 20:59, 19 sie 2017

Do góry
Przeniesiony warzywnik i potrzebuję waszych cennych rad

1. zastanawiam się czy robić ten szpaler z choiny kanadyjskiej tu ?? (Mam jeszcze 5 w innym miejscu do przesadzenia)
2 . brzoza idzie do przesadzenia lub do nieba
3. W miejscu brzozy chcę kiedyś tam domek ogrodnika ,widziałam w metamorfozach i oszalałam też taki chcę

4 ułożyłam kostkę na samym piachu aby łatwiej sprzątać przy kompostowniku moim pięknym

5,Mam dylemat ,czy jak zostawię te choiny ( zdzieranie darni znowu ) ) to pomiędzy choinami a umbrową zostawić taki wąski pas trawy ,czy może lepiej dać kamyczki albo ścieżkę z kostki ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies