Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród cioci 21:54, 08 sty 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Gosiu, wklej mi prosze fotkę twojego mosteczka i napisz mi wymiary, bo zaranawiam sie u siebie nad kładką

Kasiu fotka dla ciebie z dzisiaj Jest mostek.
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 21:54, 08 sty 2014

Do góry
mijamy rabatkę i chodźmy dalej

mijamy orzech, który jest mniej więcej na wysokości środka rabatki z marcinków

chciałabym, żeby część ozdobna i "rekreacyjna" ogrodu kończyła się przy brzozach. Może tam będzie miejsce na altankę z grillem? troszkę osłoniętą, ale żeby był widok na cudowny (w przyszłości) ogród.
Zapraszam do młodziutkiego sadu

po prawej kompostownik a po lewej moja pierwsza samodzielnie przystrzyżona kula, mama prawie zawału dostała ale jak na pierwszy raz uważam, że wyszło nieźle
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 21:48, 08 sty 2014

Do góry
zapraszam stroną od garażu na tył ogrodu, to tam ma być zacisznie, spokojnie i intymnie... może kiedyś tak będzie. Tutaj przy domu marzy mi się tylko ścieżka, bo jest wąziutko.

to miejsce już znacie, po prawej stronie jest rabatka z hortensjami i kulami, na szopce podpórki i krzaczki róż pnących, biel + róż, myślę jeszcze o bluszczu, może winobluszczu, żeby całkowicie zasłonić bałagan w szopce

idziemy dalej, tutaj widać już wyraźny wpływ ogrodowiska - obwódka z marcinków w środku oczami wyobraźni można zobaczyć cudowne kule bukszpanowe i może jakiś klon z ciemnymi liśćmi? no i oczywiście studnia, której trzeba zrobić jakąś osłonkę, żeby zdobiła a nie szpeciła

patrzymy troszkę w lewo i widzimy
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:42, 08 sty 2014

Do góry
Kasiu, co to jest koło sosny ? Chodzi mi o ta dużą różową roślinę ? Wygląda jak tamaryszek.

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:40, 08 sty 2014

Do góry
U mnie już nowocześnie chyba nigdy nie będzie, zmierzam do stylu "wioskowo-rustykalnego" - i fajnie. Jak się nie wie na co się zdecydować, to życie samo nam naznaczy drogę.
No może nie życie a zakupy ,

oto i one

Latarenki przed dom- są dwie.
Na zdjęciu widać dziurę w ścianie, którą zrobiłam moim laptopem zlatując ze schodów.

i krzesełko na taras - znajdzie w nim miejsce jakaś doniczusia ukwiecona

Marzenie o ogrodowym zaciszu... 21:38, 08 sty 2014

Do góry
to, co już znacie - prawa strona od bramy (widok od strony domu, przedogródek)

i teraz dalej lewa strona od bramy

i widok "od płotu" na drugą stronę domu
Pszczelarnia 21:33, 08 sty 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

Ewa,

jak ja uwielbiam taką zabawę słowem....
usmiałam się serdecznie

ja też
Ogród Eli 21:29, 08 sty 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
wiosenne zmiany nie obejmowały tego fragmentu, ale chyba na pierwszy rzut rewolucji zacznę od tej najstarszej części jako, że połowa iglaków i nie tylko do wywalenia bo w opłakanym stanie

żwirek zniosę na kupkę zlikwiduję matę i dopiero będę dumać co z tym fantem dalej zrobić na pewno dojdą trawki, marzy mi się kawałek wrzosowiska a i jeszcze zmienię kształt całości

Elu nie usuwaj na trwałe roślin ja zawsze twierdzę, że wyrzucić zawsze można później. Na wiosnę przytnij mocno tą thuję na niskim pieńku, zobaczysz jak nabierze wyglądu, a przy wrzosach na pewno będzie fajnym punktem odniesienia i nie będzie taka spłaszczona rabata.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:28, 08 sty 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
To fata sentymentalna z 2008roku. Żeby pokopac w ogrodzie, pozwalałam dziecku raczkować po trawie (nie wspomne ilę miałam prania

Fajne zdjęcie , dzidzius uroczy i barwinki z tyłu ślicznie kwitną . Pozdrówka.
Ogród Eli 21:24, 08 sty 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
sorki za jakość ale nieco widać

lada chwila pigwowiec zakwitnie , jeszcze nigdy nie miał tyle pąków bo zawsze umarzły
tylko żeby mróz go nie zniszczył
Pszczelarnia 21:15, 08 sty 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Chyba rozpoczęłam sezon wiosenny pracą w ogrodzie w pełnym słońcu (kanciki, plewienie, ścinanie niektórych kwiatostanów, grabienie).
Tymczasem takie widoki przedwiosenne. Sesleria wygląda bardzo fajnie.

Piękne widoki i z ogrodu i te chyba z okolicy - lubię takie jakby dzikie krajobrazy - piękne i tajemnicze

a mam pytanie do tej sesleri - mam zamiar posadzić kilka na moim skalniaku - długi niski i cieszy mnie że teraz fajnie wyglądają - mam stanowisko suche i słoneczne i chodzi mi o trawę niską przysadzistą żeby wyglądała stale ladnie a na wiosnę wymysliłam czosnki karatawskie i wrzosy - jak myślisz ta trawa będzie ok ?
Ogródeczek 21:15, 08 sty 2014

Do góry
Rododendronowy ogród II. 21:12, 08 sty 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Alez u Ciebie mozna zarazic sie Rh
Ja też przeprojektowałam rabate z tyłu ogrodu i znalezłam na niej miejsce na rh (ok 5) i azali japońskich (ok 6).
Czekam z niecierpliwością na Pisarzowice

Kasiu chętnie zarazam miłościa do rh i azalii bo chyba każdy przyzna że to piękne rosliny.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:51, 08 sty 2014

Do góry

Tego clematisa przekopywałam w czerwcu 2012r bardzo źle zniósł przeprowadzkę, ledwo przeżył, ale rósł na trasie nieszczęsnej kanalizacji i eksmisja była konieczna.
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 20:51, 08 sty 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Różyczka na zachętę hi hi hi

och, dziękuję bardzo )
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 20:48, 08 sty 2014

Do góry
Różyczka na zachętę hi hi hi
Spełnione marzenie - ogród 20:43, 08 sty 2014

Do góry
gaga napisał(a)
Takie małe co nie co z mojego ogrodu

No to teraz pokazałaś mroczniejszą część Twojego ogrodu, ale bardzo piękną. Jaka tajemnica jest tu ukryta???bo aż czuć to ze zdjęć pewnie nie tylko ja to napiszę, ale więcej host tu musi być!!!! to będzie dla nich raj na ziemi i raj dla naszych oczu jak nam to będziesz pokazywać
Kamienny ogród 20:36, 08 sty 2014

Do góry
Witaj na forum!!ta rabatka ...po prostu cudo masz kolorek domu o jaki walczę będę do Ciebie zaglądać

BaRa napisał(a)

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:35, 08 sty 2014

Do góry
To fata sentymentalna z 2008roku. Żeby pokopac w ogrodzie, pozwalałam dziecku raczkować po trawie (nie wspomne ilę miałam prania

Marzenie o ogrodowym zaciszu... 20:17, 08 sty 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Tu na wiosnę

super, bardzo ci dziękuję jakie równiuteńkie ) hi hi
z rysunkiem będzie problem, bo mało dokładna jestem, ale jest dobrze - zrobiłam zdjęcia reszty ogrodu! tylko z publikacją muszę się do 22 wstrzymać, bo to będą obrazki tylko dla ludzi o mocnych nerwach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies