Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z mchu i paproci 17:51, 07 lut 2014

Do góry
a tak było jeszcze kilka dni temu i to mam nadzieję ostatnie zdjęcie w zimowej aurze
a tak wyglądło dzisiaj-piękna wiosna za pasem, czuję to w swoich kościach
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:49, 07 lut 2014

Do góry

Kasiu jeszce raz na Twoje życzenie Jarków. Na moim wątku są kolejne zdjęcia. Zwróć uwagę, że tam nie ma wcale trawnika, tylko różne rodzaje karmników.
Kolorowy ogród na piasku 17:36, 07 lut 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Vivo, czy możesz mi powiedzieć więcej o Stipa brachytrichia? Wiem, ze masz, bo widziałam Jesteś z niego zadowolona? Jak szybko startuje na wiosnę? Długo jest ozdobny?

Agnieszko, na wszystkie pytania mogę odpowiedzieć .....tak
wcześnie stratuje, długo zdobi i jestem bardzo zadowolona. Jak się ogarnę z trawami pewnie jeszcze dokupię. Rośnie kępowo i dość wolno przyrasta, nie da się szybko namnożyć sadzonek.

Pokaże Ci na zdjęciach jakie udało mi się znaleźć.

23 kwietnia, stratuje razem z kostrzewami (kępka u góry ekranu przy jałowcu)

koniec czerwca (na dole ekranu) i lipiec, wysokość około 60, 70 cm

-

początek października

18 listopada

Kwitnienie zaczyna w sierpniu.

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:32, 07 lut 2014

Do góry
Siedzę na strychu..... wpadłam na chwilunię, wiec traktujcie że mnie tu nie było...

Viva.. chcę przesunąć trochę dalej obwódkę z bukszpanu.. wystawa południowa.. i dać jakieś niskie róże... więcej pomysłów na ładne zagospodarowanie nie widzę..
Z tyłu rosną trawy, jest trzmielina oskrzydlona i azalia pontyjska.. reszta do przekopania tylu liliowce.. czy cebulowe.. kolor różowy to ewentulane róże..

Kolorowy ogród na piasku 17:19, 07 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Vivo, czy to Twój ogród, czy też nie?
Zobacz:

Ewo, nie mój. U mnie nie chce rosnąć Stachys glandiflora
W roli głównej to Gertrude?
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:13, 07 lut 2014

Do góry

Kasiu na Twoje życzenie jeszcze raz Jarków koło Lewina Kłodzkiego
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:11, 07 lut 2014

Do góry
Dziękuję miłym Paniom za link i energetyczny kwiatek. Dbacie o mnie, żebym nie zasnęła.
O rózyczkach poczytam, nigdy wiedzy za wiele nie jest.
Dla Was moja nn

-okrywowa

Kolorowy ogród na piasku 17:09, 07 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A obok róży LO ta bordowa ze zdjęcia powyżej to....?

Ja też już nie będę produkować określeń, muszę tylko powiedzieć, że jak pielgrzymka do Twojego ogrodu, to trzeba się odpowiednio przygotować.

Skojarzenia chyba słuszne
Do wycieczki jesteś przygotowana, znasz już wszystkie obiekty ogrodu

Obok LO to S.du.Dr Jamain

-

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:39, 07 lut 2014

Do góry
Aniu, gratulacje z okazji kolejnego tysiączka, aby Ci pięknie rosło i kwitło, dla Ciebie kwiat juki z bliska

Kolorowy ogród na piasku 16:37, 07 lut 2014

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)
Pięknie Pozdrawiam

Agnieszko, pięknie dziękuję

-
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:33, 07 lut 2014

Do góry
Haniu, pozdrawiam Cię w ten pochmurny dzień i przesyłam energetyczny obrazek

Kolorowy ogród na piasku 16:30, 07 lut 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Ach!
pozdrawiam!!

Karolino, ach, dziękuję

W cieniu - zacieniona 16:27, 07 lut 2014

Do góry
Dzisiaj pikowałam hosty z własnych nasionek.
Kolorowy ogród na piasku 16:26, 07 lut 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Witaj Vivo, dziękuję za odwiedziny. Ja Twój wątek przeglądam regularnie, zdjęcia, czytam wpisy. Twoje doświadczenie jest bardzo cenne. Muszę napisać, że mamy obie problem nornicowy. Też u mnie znikają korzenie różom, 2metrowa róża potrafi zostać odcięta od korzeni.
U Ciebie nowa partia zdjęć, masz ładną Reine des Violettes, u mnie jest w cieniu bardzo się wyciąga i pokłada, postanowiłam ją wykopać na wiosnę, ciągle nie mam dla niej miejsca.
Zainteresowała mnie ożanka. Czytałam gdzieś, że można ją wykorzystać na niskie żywopłoty i zastanawiam się czy to o Twoją chodziło. Czy ją wycinasz po zimie jak byliny? Pozdrawiam.

Agato, to obie znamy ten ból nornicowy
Ożanki są różne, moja nie nadaję się na żywopłocik. Trzeba ja wyciąć. Jest o tyle wartościowa, że cały czas zachowuje zieloną rozetę liści przy ziemi. Jak zejdzie śnieg zrobię jej zdjęcie.

Reine d.V. z natury jest wiotka, moja jest przywiązana dlatego wydaje się, że tak dobrze się trzyma Takim wiotkim różom daję naturalne kije najlepiej leszczynowe i przywiązuję drucikami florystycznymi.
Ten sposób to jest moje odkrycie ostatnich sezonów. Można używać go wszędzie do wszystkiego. Na roślinach jest w ogóle niewidoczny. Przywiązuję nim i krzewy i byliny. Jeśli jest potrzeba można złączyć dwa lub trzy. Po sezonie, jeżeli rośliny przycinam wtedy zdejmuję go i jest do powtórnego użycia Zniknął problem widocznych różnych sznureczków

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:05, 07 lut 2014

Do góry
Fajnie - ale nadal nie dziękuję Dziś poprawiłem sobie humor i pojechałem do Janiny. Upolowałem 3 pierwiosnki - posadziłem je do donicy i od razu front nabrał kolorów Chyba jeszcze nigdy nie posadziłem nic tak wcześnie Miałem wziąć 3 białe, ale jednak poszedłem w kolory Tak czy inaczej - oficjalnie ogłaszam wiosnę

Kolorowy ogród na piasku 15:55, 07 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Pięknie... zawsze jak oglądam Twój ogród to wzdycham.... są piękne formalne ogrody, prawdziwe dzieła sztuki... a jednak wolę taki jak Twój....... to jest ogród radosny i żywy... zmienny, dynamiczny. Szkoda tylko róży.. wstrętne nornice..

Aniu, dzisiaj na spokojnie
Te nie dadzą się nornicom, bo hodowane w donicach

-

Kolorowy ogród na piasku 15:52, 07 lut 2014

Do góry
jagoda99 napisał(a)
Viva pozdrawiam przepiekne te Twoje roze sliczne

Witaj Jagodo Widzę, że z daleka przybyłaś
Na powitanie oczywiście różyczka

Moja działka. 15:48, 07 lut 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Ewa jak będziecie chciały ja się przystosuje ,bo ja czasowa,a kiedy najlepiej jechać no zeby kwiaty można zobaczyć

Wtedy, kiedy przypada ich okres kwitnienia.

Bogusia, czy Ty kupowałaś już wcześniej takie prymulki i wysadzałaś je może później do gruntu ? Czy one nadają się, żeby rosły w gruncie ?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:34, 07 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dziękuję, ale mam pytanie. Jakie rośliny oznaczają poszczególne kolory i kształty?
Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 15:24, 07 lut 2014

Do góry
przy kostce jest to dość łatwe max raz w roku przejechanie kancikiem około 2-3cm od kostki następnie haczykiem wyciągam długie i wąskie pasy darni, rowek jest na tyle wąski że nie trzeba go zasypywać

przycinałem jesienią zdjęcie ze stycznia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies