Alicja duży teren to i rozmach duży.
Tak bardzo ładnie to wygląda na południu Polski ciepłej i szybciej wszystko się złoci
Dzisiaj też przesadzslam trzcinniki cheju du. Bardzo mi się podobają. Nie zrobiłam dzisiaj fotek bo już było ciemno jak skończyłam.
Muszę przerzedzić jedna rabatę i część traw wykopać i posadzić w inne miejsce.
Jak są małe trawki to jest luźno po 2 latach zrobił się gąszcz. Na poniższej focie
A potem dostaliśmy w promocyjnej cenie tuje i zgarnęliśmy 16
Poszła w ruch łopata i wsadziliśmy iglaczki
A potem był spacer na drugą stronę ulicy do...szkółki
Niestety po zalaniu betonu musimy czekać tydzień na montaż bramy
Jak ją zamontują zrobią fotke i wyślą - tak samo było z prądem
Jest kawał działki
A pogodę mieliśmy wspaniałą
Ale cudna jesienna, liściowa alejka powstała piękny ten tulipanowiec
A golterię dziś sobie posadziłam, narazie jeden krzaczek, ale jeszcze dosadzę, bo po posadzeniu bardzo mi się podoba
Może dla kogoś będzie do wykorzystania taki pomysł na cebulki w hurtowej ilości, siedzisz sobie w domu i układasz cebulki w wytłoczkach a potem rozgarniasz łopatą ziemię, wkładasz wytłoczki z cebulami i zasypujesz (a wytłoczki można przycinać na określony kształt i wielkość), oczywiście niezastąpiony Pinterest:
Na nasadzenia przyjdzie jeszcze czas, choc 13 roślin już wywiozłam z Krakowa
Póki co, roboty ziemne W pierwszej kolejności musieliśmy postawić ogrodzenie bo nie mieliśmy na naszej części bramki ani bramy, a stare ogrodzenie miało 15 lat i się sypało. Tak było w zeszłym roku
Ogrodzenie
Mieliśmy umówione 2 ekipy - od ogrodzenia i szamba, wszystko w ciągu tygodnia, bo tak mieliśmy wynajęty domek, jedną na pn drugą na wt. , baliśmy się czy to wypali, czy będą słowni, wszystko było ustalane meilowo i telefonicznie, materiały, roboty, plany, szok...
Pierwsza ekipa bez zarzutu stawiła się rano w poniedziałek i zaczeło się
Najpierw trzeba było wykosić część trawy bo sięgała po pas