Magara
23:31, 17 lis 2022

Strasznie ciężko jest opisać teren, który nie jest równy. Widzę, że na zdjęciach to też nie wychodzi
Kiedyś wstawiałam plan działki, ale jak na złość nie mogę znaleźć ani pliku ani rysunku.
Dorii - masz rację
Dlatego będą jabłonki
One będą i tak wysunięte w stronę domu, stąd poszerzanie rabaty konieczne. Dalej (w sensie bliżej płotu) ciężko coś sadzić (plecki) bo to już jest skarpa i ciężko zadbać o podlewanie. A pomiędzy skarpą a płotem musi być przejście... No trochę to skomplikowane 
Niestety najczęściej jak patrzę na to co mnie wkurza - to z tarasu. A on znowu te 70 cm wyżej niż cała reszta...
A rysunek bardzo elegancki poczyniłaś
Magda - nic odkrywczego nie wymyśliłam, ale Twój płot mnie natchnął - po prostu swój podniesiemy
Do 220 cm można płot stawiać bez pozwolenia. Aż tak nie poszaleję, ale dwie deski dodam, ok. 190 będzie. I tak jesteśmy w trakcie wymiany przegniłych desek i słupków. Koszt będzie, ale i tak by był. Wyjdzie trochę drożej, trudno, zagryzę zęby
Oczywiście efektu szczelności nie osiągnę, ale zawsze coś. Na odcinku płaskim czyli przy warzywniku i widokach z sypialni będzie zawsze jakaś przesłona, niżej tam gdzie spadek już nie ale będę musiała z tym żyć
Nie postawię muru tylko dlatego, że sąsiad mi się nie podoba - przynajmniej jeszcze nie na tym etapie

Dorii - masz rację

Niestety najczęściej jak patrzę na to co mnie wkurza - to z tarasu. A on znowu te 70 cm wyżej niż cała reszta...
A rysunek bardzo elegancki poczyniłaś

Magda - nic odkrywczego nie wymyśliłam, ale Twój płot mnie natchnął - po prostu swój podniesiemy

Do 220 cm można płot stawiać bez pozwolenia. Aż tak nie poszaleję, ale dwie deski dodam, ok. 190 będzie. I tak jesteśmy w trakcie wymiany przegniłych desek i słupków. Koszt będzie, ale i tak by był. Wyjdzie trochę drożej, trudno, zagryzę zęby