Dziś machnęłam szybki tetris.
Dostałam od swojego zespołu na pożegnanie sporą magnolię Cameo. Posadziłam ją zamiast derenia na rabacie pod skarpą.
Dereń zaś pojechał nad jezioro zgodnie z planem. Za chwilę go tam znajdziecie
Basiu, rugosa pięknie się wybarwia na złoto , ta druga nn cudnie kwitnie, o tej porze roku tak obficie.
Pięknie pokazałaś różne zakamarki swojego ogrodu, wyglądają pięknie i tajemniczo. Wyobrażam sobie,
jak przyjemnie się tam spaceruje.
Ach, Ty nawet nie musisz iść na spacer /jak ja/, żeby znaleźć kolory jesieni, bo masz je we własnym ogrodzie, jest przepięknie
Co to za trawa na zdjęciu?, ma miotełki w ciekawym kolorze, bardzo mi się podoba.
I spodobało mi się obrzeże ze stojących pieńków, jakoś je przeoczyłam, a sobie pomysł odgapię /za co wielkie dzięki/
Moje leżące pnie całkiem się sypią, a takie stojące dłużej wytrzymają /na co nie wpadłam/.
Pięknie urósł u Ciebie ten niski rozchodnik. U mnie coś nie bardzo. Szukałam nazwy ale nie znalazłam.
Zdjęcia rewelacyjne, ogród i jego właścicielka poukładani. Nie wiem gdzie ten chaos mogę odnaleźć, proszę o namiary
Dzięki! Trochę pokopałam, ale na razie tylko wysadziłam trochę zbędnych roślin.
Rododendrony poszły do mojej mamy, bo u mnie słabo rosną.
Przesadziłam stipy-samosiejki (ok. 15 szt.) do przechowalnika.
Przeniosłam trochę siewek naparstnic do doniczek. Resztę wyrzucę.
Wykopałam mieczyki.
Muszę jeszcze wysadzić środkową hortensję Diamant Rouge. Chyba dam ją do donicy i zadołuję.
Agnieszka dziękuje A szpalery są najlepsze obojętnie z których roślin czy to z rozchodników, róż tak jak u ciebie, z rozplenic, hortek, rodków itp. Co do ciemierników to już niektóre kwitną z tych wczesnych np.ten Ale w marcu jest już u niego po kwiatach.
Kilka najbliższych dni ma być naprawdę ciepłych, ale na środę mam prognozowane nocne przymrozki. Muszę się nacieszyć kwiatami na zapas tym razem bukiety w trochę innej tonacji.
Nowych portretów też trochę narobiłam na zapas.
W tym roku to moje ulubione jabłonki - Transitoria i Freja
A czemu miałaby nie zakwitnąć w gruncie w kolejnych sezonach? Z tej serii bardzo dobrze one zimują w gruncie bo też mam i kwitnie niezawodnie każdego roku przez 7 lat