Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 00:25, 05 kwi 2023

I na koniec dnia - relacja

Mikołaj mnie trochę po macoszemu potraktował w grudniu, ale dziś los mi wynagrodził - dostałam małą "paczuszkę"
Kurier się zasapał, Małżonek poleciał po taczkę

Roślinki od Joli

Jeszcze nie wiem gdzie co posadzić, aczkolwiek plan się tworzy Czekam na to wszystko co dopiero z ziemi wyłazi, żeby nie posadzić jednej roślinki na głowie drugiej

Póki co wszystko popakowane mega ściśle w doniczki - czeka A jeszcze są takie, które się moczą do jutra

Jola - no słów mi brakuje i emotów Wielkie dzięki raz jeszcze I dla Twojego eMusia, który paczkę targał bez taczki - też wielkie dzięki
Kordina 00:51, 05 kwi 2023

Ale bogactwo dostałaś, prawdziwy Mikołaj z Joli fajnie że tutaj na Ogrodowisku dzielimy się swoimi roślinkami i wzajemnie uszczęśliwiamy
Martka 10:31, 05 kwi 2023

Magarciu, to już się zakochałam i zamiodunkuję część ogrodu
Paczka baaaardzo miła i pełna dobra ogrodowego i serca. Jaki miły miałaś dzień

April 11:31, 05 kwi 2023

Magara napisał(a)
I na koniec dnia - relacja

Mikołaj mnie trochę po macoszemu potraktował w grudniu, ale dziś los mi wynagrodził - dostałam małą "paczuszkę"
Kurier się zasapał, Małżonek poleciał po taczkę

Jola - no słów mi brakuje i emotów Wielkie dzięki raz jeszcze I dla Twojego eMusia, który paczkę targał bez taczki - też wielkie dzięki

Oj tam, oj tam, to tylko 16kg. Ja targałam bez taczki Właziłam z nią na wagę, żeby nie "przedobrzyć"
Piasek ci się przyda na twojej glinie
Niech zdrowo rosną i wstydu nie przynoszą
Tak ładnie się nimi zajęłaś, że i kilka miesięcy tak mogą stać. Na spokojnie
galgAsia 11:37, 05 kwi 2023

Przeleciałam u Ciebie kilka stron wstecz, dostałam zadyszki i oczopląsu
U mnie też okna pogodowe wielkości lufcika, w ub. tygodniu to w zasadzie nic...
Dziś od rana słońce, ale i zimnica niemiła. Może popołudniu cóś... Jak łapy przestaną boleć...
Trzymaj się cieplutko
mrokasia 12:31, 05 kwi 2023

Magara napisał(a)

Martko - miodunki są cudne (Kasiu-Mrokasiu, zakochaj się )

Nooo, jak by tu powiedzieć, właśnie popełniłam zakup - miodunka wąskolistna Blue Ensing . Ta odmiana nie ma plamek na liściach . Jak się nie zakocham to będzie na Ciebie!!!
Brzozowadzie... 13:02, 05 kwi 2023

mrokasia napisał(a)

Nooo, jak by tu powiedzieć, właśnie popełniłam zakup - miodunka wąskolistna Blue Ensing . Ta odmiana nie ma plamek na liściach . Jak się nie zakocham to będzie na Ciebie!!!

Ha! Mam tą miodunkę, jest piękna, będziesz zadowolona, tylko posadź ją przy jakiejś rurce, z moich obserwacji wynika, że jest najbardziej wrażliwa ze wszystkich odmian miodunki, które posiadam. Za to najładniej kwitnie i najmniej ozdobne ma liście. Coś za coś
Brzozowadzie... 13:16, 05 kwi 2023

No powiem Ci, Jola to prawdziwy Mikołaj, ukopała, zapakowała jak w profesjonalnej szkółce, szacun!
Będziesz miała pięknie, Jej brachytrychy są sto razy lepsze niż wszystkie kupne, które mam. Ma jakąś własną, wyhodowaną odmianę
Martka 13:55, 05 kwi 2023

mrokasia napisał(a)

W opisach mówią, że ta hipnotyzuje jak przetestujesz, to też się skuszę 
mrokasia 14:30, 05 kwi 2023

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Ha! Mam tą miodunkę, jest piękna, będziesz zadowolona, tylko posadź ją przy jakiejś rurce, z moich obserwacji wynika, że jest najbardziej wrażliwa ze wszystkich odmian miodunki, które posiadam. Za to najładniej kwitnie i najmniej ozdobne ma liście. Coś za coś

Ale na co wrażliwa? Na suszę? To słabo...

Martka napisał(a)

W opisach mówią, że ta hipnotyzuje jak przetestujesz, to też się skuszę 

To uzbrój się w cierpliwość, bo dostawa za dwa tygodnie .