No to się teraz załamałam Zainwestowałam niemałą sumkę w słupki oświetleniowe ze stali nierdzewnej z ledami (pasujące do tych na elewacji), które stoją wzdłuż ścieżki (od furtki do wejścia) i rzeczywiście wyglądają jak pas startowy Kilka sztuk jest w różnych miejscach w ogrodzie (zresztą wyjątkowo zgodnie z projektem pani architekt). Zamierzam dołożyć takie reflektorki kierowane, podświetlające drzewa od dołu, ale to wymaga przeróbki instalacji elektrycznej. To słupki powinnam zlikwidować?
No tak, ale wtedy to jeszcze OGRODOWISKA nie miałaś, choć wspominałaś, że je założysz. Minęły niecałe cztery miesiące i co? Jest 'OGRODOWISKO' !!! Szybka jesteś, Danusiu!!!
Ognisko przenieś do warzywnika po prawej stronie, a ekrany z cisa zrób tak jak Sebek radzi i Pszczelarnia, przejście tylko góra 1,5 metra.
Ciurkadełko na lewo od schodów z werandy, tu gdzie wnęka z cisem, tam wzrok biegnie a nie do tyłu i na prawo.
A tu, gdzie 10 i ognisko zrób większą kolistą rabatę obrzeżoną podwójnym bukszpanem a w środku albo stożek z cisa albo pienna róża - zależy od stylu jaki będzie. I wypełnisz je kwiatami.
Danusiu, przy okazji projektowania donicy z ławką i ciurkadełkiem napisałaś to zdanie powyżej i ono mi do dziś dnia nie daje spokoju Te krzaczki do przełamywania powinny być niskie czy wysokie, roślinki jednego rodzaju, czy różne? Ile takich mini rabatek tam widzisz? Czy przesadzić stamtąd tą niską morwę (to drzewko-soliter w kamiennym kwadraciku)? Bo ja przyznam się szczerze kompletnie nie mam pomysłu........ HEEELP bo spać przez toto nie mogę
Dobra ilość gatunków tu jest, pod ścianą może bez tego szpaleru??? hehe a może jednakowe trawy?
no i moja kolejna wyklejanka
Ogranicz ilość gatunków, daj po lewej też RH
Te kule na tle ściany bombowe są. Trzmielina pienna z lewej - niepotrzebna, może jeszcze jeden spory Rh???
pojedyncze duże drzewa o intersujących konarach podświetlaj od dołu reflektorkami, trawy wysokie reflektorkami lub tubami, w ogrodzie to nie lampy mają być ozdobą, a rośliny które one oświetlają. Wszystkim klientom to pwtarzam jak chcą z ogrodu zrobić "lotnisko". Lampy które widać to błąd.