Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ewy :)

Ogród Ewy :)

Eve 10:29, 17 lut 2012

bogumila_bienko napisał(a)
Zachwycam się agapantami,pięknie Ci rosną,wyglądają przepięknie.Dzisiaj kupiłam pierwsze bulwki i czekam z ogromną niecierpliwością czy zakwitną.Pozdrawiam.

Witaj Bogusiu

Pamiętaj, że agapanty lubią ciasno w donicy, tak więc zasadź kilka bulwek w jednej. Nie zraź się jeśli nie zakwitną w pierwszym roku, one muszą najpierw rozbudować system korzeniowy. Wspominając moje początki z agapantami to pamiętam, że w pierwszym roku był 1 kwiat i to dość późno
Nie zapomnij też o zasilaniu florovitem, raz na 2 tygodnie.

A to agapantowe wspomnienie lata

Eve 10:37, 17 lut 2012

asc napisał(a)
Ja już skorzystaąłm z linku i do szkółki zajrzałam Powzdychałam....oj, jakie piekne ....

Witaj Aniu, ja też tam "przepadam" , mają naprawdę zdrowe odmiany.

Ale cudnego Pilgrima musisz szukaćw Rosarium: http://www.rosarium.com.pl/

ola 10:38, 17 lut 2012

Ewuś jak przechowujesz Agapanty? Kupiłam zeszłej wiosny 2 bulwy tych roślin, ale nie zakwitły. Teraz mam je w garażu ale ich liście zżółkły i zgniły. Czy coś z nich jeszcze będzie. Jak myślisz?
Eve 10:41, 17 lut 2012

ola napisał(a)
Ewuś jak przechowujesz Agapanty? Kupiłam zeszłej wiosny 2 bulwy tych roślin, ale nie zakwitły. Teraz mam je w garażu ale ich liście zżółkły i zgniły. Czy coś z nich jeszcze będzie. Jak myślisz?

Olu nie martw się moje też żółkną i gniją jesienią. Też siedzą w garażu Jak zrobi się cieplej, zacznij częściej podlewać i daj im trochę światła a liście się pojawią. Wiosną na tarasik i zobaczysz jakie piękne liście będą, a w lipcu pewnie zobaczysz kwiaty
Mala_Mi 10:44, 17 lut 2012

Eve napisał(a)

Ja już skorzystaąłm z linku i do szkółki zajrzałam Powzdychałam....oj, jakie piekne ....

Witaj Aniu, ja też tam "przepadam" , mają naprawdę zdrowe odmiany.

Ale cudnego Pilgrima musisz szukaćw Rosarium: http://www.rosarium.com.pl/

Zaszczepiona na róże na maksa...... już bym pozamawiałą, ale musze ochłonąć i spokojnie sie zastanowic co zamówić, bo znów narobię grochu z kapusta

Napewno muszę też szybko zamówić, bo jak tak dalej pójdzie to zamiast planowancyh 4 bedę mieć 40.
ola 10:46, 17 lut 2012

No to mnie pocieszyłaś chociaż nie zaznaczyłam faktu, iż noje agapanty stoją w garażu na parapecie więc światła miały i mają pod dostatkiem. Czy to coś zmienia?
Eve 10:57, 17 lut 2012

ola napisał(a)
No to mnie pocieszyłaś chociaż nie zaznaczyłam faktu, iż noje agapanty stoją w garażu na parapecie więc światła miały i mają pod dostatkiem. Czy to coś zmienia?

Zaglądnij do nich U mnie listki się już pokazują, ale może mam cieplej w garażu. Mam nadzieję, że nie miałaś tam minusowych temperatur. Poczekaj, cierpliwość to ponoć najważniejsza cecha jaką powinien mieć ogrodnik
Eve 11:00, 17 lut 2012

Aniu to fakt, że listę chciejstw każdy z nas ma bardzo długggąąąą
Zastanów się nad kolorami, miejscem no i wielkością docelową krzewów, malutkie poposadzeniu,niektóre krzewy po kilku latach robią się naprawdę wielkie! Szkoda byłoby przesadzać. Musisz też pomyśleć nad podporami dla róż.
Milka 20:58, 18 lut 2012

Ewcia, a ty gdzie zniknęłaś. Podejrzewam, że na jakieś tańce poszłaś
Agapanty bardzo oryginalne, ale jak czytam również wymagające; przy moim braku czasu, nie dla mnie fajna ta różyczka, taka cytrynowo- żółta; coś mi się zdaje, że mimo zapisków w moim kajecie i tak nazwy nie wszystkie spamiętam
Gardenarium 21:01, 18 lut 2012

Agapanty powinny mimo braku światła mieć już jakieś listki, nawet jasnozielone Martwię się o nie.
Czy nie miały za mokro jesienią?

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies