Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

leonia_pawlik 21:57, 17 lut 2012

Basiu, widzę, że prowokujesz wiosnę. Oj, tak, tak tęskno nam już za kolorami. Ta zimowa biel jest taka monotonna, a zima taka dłuuuuuuuuuga. Piękne masz te wiosenne kwiaty, więc jeszcze trochę poczekajmy! A na razie życzę Ci wiosennego nastroju.
barbara_kraj... 22:15, 17 lut 2012

leonia_pawlik napisał(a)
Basiu, widzę, że prowokujesz wiosnę. Oj, tak, tak tęskno nam już za kolorami. Ta zimowa biel jest taka monotonna, a zima taka dłuuuuuuuuuga. Piękne masz te wiosenne kwiaty, więc jeszcze trochę poczekajmy! A na razie życzę Ci wiosennego nastroju.

Lenko, trudno o wiosenny nastrój, jak za oknem paskudna pogoda. Szczęście, że dzień już dłuższy.
Hiacynty mi przekwitły a nowych kwiatków nie kupuję, bo nie mam gdzie stawiać. Myślę o nowych zasiewach. Z kobeą chcę eksperyment powtórzyć, nowe siewki penstemonów pozyskać. Po prostu zająć się czymś z wiosną związanym. Zaglądaj tu częściej
barbara_kraj... 22:21, 17 lut 2012

Lenko, to na zachętę)

Ta goryczka tak mi się podoba, że będę musiała nowe sadzonki dokupić a tą przesadzić, bo w niewłaściwym miejscu rośnie. Ona nie lubi gleby wapiennej a rośnie przy kamieniu wapiennym i słabo się rozrasta.
Gardenarium 22:26, 17 lut 2012

Gardziołko ma takie, jakby mu pryszcze wyskoczyły

Instagram Ogrodowiska
barbara_kraj... 22:29, 17 lut 2012

Gardenarium napisał(a)
Gardziołko ma takie, jakby mu pryszcze wyskoczyły

He, he, he, gdzieś już o tych pryszczach była mowa))
Ale musisz przyznać, Danusiu, że piękna, nawet z tymi pryszczami!
wanda7 22:32, 17 lut 2012

Goryczka ma tak cudną niepowtarzaną i intensywną barwę jak żadna inna roślina. Piękne ujęcie udało ci sie zrobić
No i jeszcze pochwalę krwawnik kichawiec, który rósł także u mnie, ale niestety bardzo go zaniedbałam i obawiam się, że z powodu braku mojej troski, gdzieś sobie w milczeniu i samotności zaginął. Koniecznie muszę to naprawić. Może uda mi się go jednak reanimować.
Bogdzia 22:33, 17 lut 2012

Czy moja jest inna niz Twoja bo wydaje mi się że ta sama a moja uwielbia podłoże wapienne i bardzo sie rozrasta i kwitnie pod warunkiem że nie jest za mocno zagęszczona bo wtedy przestaje kwitnąc. Co rok wiosna obsypuję ja dolomitem żeby jej wapnia nie zabrakło.
barbara_kraj... 22:44, 17 lut 2012

Och! Bożenko! Zatkało mnie formalnie. Taka Kępa!!! Przecudna!!!
A jak z tą glebą jest, to już zgłupiałam zupełnie, bo wycztałam niedawno, że właśnie kwaśną lubi. I bądź tu mądry!
Moja raptem trzy kwiatki miała, ale przyznać muszę, że to bardzo młoda sadzonka. Muszę o nią lepiej zadbać, moze się odwdzięczy
Wando, moja się też odrodziła. Ona ma spore łażące kłącza, jak perz prawie, więc bądź dobrej myśli
Bogdzia 22:47, 17 lut 2012

barbara_krajewska napisał(a)
A jak z tą glebą jest, to już zgłupiałam zupełnie, bo wycztałam niedawno, że właśnie kwaśną lubi. I bądź tu mądry!
Moja raptem trzy kwiatki miała, ale przyznać muszę, że to bardzo młoda sadzonka. Muszę o nią lepiej zadbać, moze się odwdzięczy
Wando, moja sie też odrodziła. Ona ma spore łażące kłącza, jak perz prawie, więc bądź dobrej myśli

Kępa jest dużo wieksza i rozdałam mnóstwo, a miałam też kupioną jedną malutką sadzonkę ale 10 lat temu. Moim zdaniem posyp dolomitem i bedzie dobrze.
barbara_kraj... 22:49, 17 lut 2012

Bogdzia napisał(a)

Wando, moja sie też odrodziła. Ona ma spore łażące kłącza, jak perz prawie, więc bądź dobrej myśli

Kępa jest dużo wieksza i rozdałam mnóstwo, a miałam też kupioną jedną malutką sadzonkę ale 10 lat temu. Moim zdaniem posyp dolomitem i bedzie dobrze.

OK, dzięki za radę