Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Marzy mi się Siedlisko.... 09:38, 13 paź 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
Marleno, Zuza fajnie że zaglądacie, mimo dużej ilości prac

Ja nareszcie uporałam się z cebulami(hura), używałam i sadzarki i metody rowka, ta ostatnia zdecydowanie szybsza.
Jeszcze dokupiłam wrzosów, wrzośców i klony palmowe miały 40%przecenę, to przygarnęłam jednego małego(a obiecałam sobie że już koniec z sadzeniem), przesadziłam katalpę, trochę późno, ale mam nadzieję że przeżyje, przesiewam kompost na rabaty i warzywnik. Fajną pogodę mamy w październiku, więc wykorzystuję maksymalnie.
Moje truskawki nadal kwitną i owocują i mimo nie całkowitego dojrzewania są niesamowicie słodkie

Pozdrawiam serdecznie

szalone te truskawki

pozdrawiam

i o jesienne zdjęcia się upominam
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:29, 13 paź 2013

Do góry
Kondzio - udało Ci się zrobić fotki jesiotra- jestem pod wrażeniem

Kondzio napisał(a)

Kondziu fotki super, choc widac że światło gorsze było - ta ześmy sie zagadali że fotki robiliśmy gdy zaszło słoneczko

Super masz wiedzę i sama choć w tej branży juz trochę siedze - dużo sie od Ciebie dowiedziałam Napisz mi czym mam pryskać jałowca i róże .
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:28, 13 paź 2013

Do góry
No to kochani pokażę Wam nowe zdjęcia , ale najpierw z wczorajszej południowej wycieczki rowerowej w moich okolicach

Ściana lasu przepięknie się przebarwiła

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:10, 13 paź 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Sumak jest po prostu zarombisty!!! Ale to duże pomarańczowe drzewo obok też. Co to? Trochę te poziomy widzę, chociaż więcej muszę sobie wyobrazić. Musi być super, u mnie płasko, stety lub niestety.

To duże pomarańczowe obecnie drzewo, to żaden okaz ze szkółki,tylko samosiejka z pobliskiego lasu- pospolity klon jawor. Widać go na końcu po prawej.Na początku na mojej działce rósł jeszcze tylko 30 letni modrzew i nic więcej

ogrodoweimpresjejolki 09:09, 13 paź 2013

Do góry
No i nie wieje
Aniu, dziękuję, różyczki jak w pełni sezonu
Haniu, u mnie z szeleszczenia nici, bo wieczorem lało i liście mokre ...

M. zrobił wczoraj komórką kilka zdjęć i okazuje się, że nasze dalie kwitną jeszcze

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:56, 13 paź 2013

Do góry
Miejsca gdzie można ukryć szpeje...

I gdzie wszystko odbija sie podwójnie

(Dziękuje za HORTENSJE PNĄCA I WRZOSA fioletowego (oczywiście juz posadzone

A dzięki temu że mam jak chciałam (czy sie komuś podoba czy nie) jestem jaka jestem - usmiechnięta i spełniona, i nawet jeżeli coś jest nie tak- ta tak ma być - ja do ideałów tez nie należę
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:45, 13 paź 2013

Do góry
Miejsca w których odpoczywam i marzę....

I kawałek trawnika by z dziećmi grać w badminktona

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:40, 13 paź 2013

Do góry
Ten ogród ma wszystkie zakatki o których marzyłam - kawałek leśnej ściezki - ukrytej przed światem, samotnej i tajemniczej, odizolowanej od świata....

Miejsce gdzie mogę biesiadować i cieszyć się towarzystwem, to miejsce przepełnione zabawą i śmiechem

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:36, 13 paź 2013

Do góry
A wiec udało mi się zrealizować marzenie o leśnym ogrodzie!
Oprowadzajac go po nim, czułam jak bardzo kocham to miejsce - choc nie idealne to dla mnie cudowne
Nim przyszliście (potem obowiazki gospodyni - nie było czasu na foty) robiłam fotki jesieni- słońce + kolor - ja się zakochałam Tak jak kocham jesień

ogrodoweimpresjejolki 08:31, 13 paź 2013

Do góry
Nie wieje u mnie, ale mżaweczka. Szuranie w liściach odkładamy na jutro. Szkoły mają wolne, idziemy w poniedziałek szeleścić!
Miłego , słonecznego u Was życzę.
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 08:13, 13 paź 2013

Do góry
Dlatego lubię to forum, dzięki niemu wiem, że nie odbiegam zbytnio od normy z tym ciągłym niezdecydowaniem, przesadzaniem itp. itd. I już nie wierzę rodzinie, gdy mówi, że jestem nienormalna

Bogdziu, dzięki że wpadłaś, twoje rododendrony są dla mnie ciągle niedościgłym ideałem

A wczoraj dobiła mnie jeszcze kosodrzewina, którą ktoś tam kiedyś kupił i była wsadzona i zapomniana za domem. Postanowiłam ją przesadzić w miejsce, gdzie będzie pasowała i gdzie będzie miała szansę żyć, ale po wykopaniu jakaś podejrzana mi się wydała i rozgrzebałam korzenie - patrzcie, co odkryłam

Oszuści cholerni. Zamiast kosówki, kilkanaście stłoczonych razem małych, oddzielnych gałązek... Te na zdjęciu to z jednej doniczki - mam jeszcze drugą, gdzie jest ok. 6 trochę większych gałązek. I co z tym zrobić..? Czy to w ogóle kosodrzewina? Powsadzać to do doniczek i hodować z nadzieję, że będą kiedyś wyglądać jak należy..?
Działka wkoło Lubczyka :) 08:12, 13 paź 2013

Do góry
Witam
Tak na szybko pokażę, co wczoraj porobilismy, bo dziś to tylko wkopie celowe, to i tak nie będzie nic teraz widać, dopiero na wiosnę
Kupiliśmy wczoraj po 2 krzaki: porzeczki czarnej i czerwonej(białej nie było) i agrestu białego. Wzięłam też krzaczek żurawiny i paletke poziomek. I tak to wygląda po trafieniu na swoje miejsce
Porzeczki i agrest:

Żurawina:

I poziomki:
A miało być tak pięknie.... 07:41, 13 paź 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Dzisiejsze popołudnie spędziłam na lądowisku

Niestety,ani nie polatałam,bo maszyna się skiepściła kiedy przyszła moja kolej,ani w ogrodzie nic nie zrobiłam
Fajne foty chociaz mam

Dobrze że maszyna nie popsuła sie jak leciałaś.... to takie szczęście w nieszczęściu.. szukamy pozytywów.
A miało być tak pięknie.... 07:40, 13 paź 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Tak sobie łażę po Waszych ogrodach i pomyślałam ,że ta rabata jest jakaś mdła

Begonie jednoroczne już wyrzuciłam.
U Madżenki przed trawami rosną sobie róże,może i ja jakieś szybiście różowe tam podsadzę ?
Co myślicie o tym ?

Ja się nie znam na projektowaniu.. co nawet doprowadza Szefową do stanów ekstremalnych.

Ale po pierwsze brakuje "kancika" i trawnika... trawnik podkreśla całą urodę rabat.. i bez trawnika nie ma efektów..
Za duży chaos.... begonie pomieszane z trawkami ... wiem, już je wyrzuciłaś.. ale
Zrób plamy z żurawek i plamy z trawek.. bez takiego przetykania na zmianę.. roślinki może jeszcze małe, ale chyba są za bardzo rozrzucone..
Ja bym np tujki podsadziła wszystkim żurawkami, a bukszpany wszystkimi trawkami...
Jak róże to cały pas od brzegu.. dość gęsto.. jak żywopłot..

Ale ja się nie znam i mogę gadać głupoty Po prostu widzę co robi wrażenie u innych...
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 07:39, 13 paź 2013

Do góry
I jeszcze na pamiątkę

Pozdrów eMusia, jest super!
Blaski i cienie nowego życia 07:31, 13 paź 2013

Do góry
Ulcia, jeszcze zbiorowe zdjęcie Ci się należy

ogrodoweimpresjejolki 07:28, 13 paź 2013

Do góry
Wszystkiego najlepszego Wago... niech sie przeważa szczęście na Twoją stronę

I moje dzielne różyczki dla Ciebie...

Ogród z łezką 07:21, 13 paź 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Kasiu, było super, fajne fotki zrobiłaś... dlaczego ja tak mało zrobiłam??? Pewnie dlatego, że nagadać się nie mogłam Wklejam na pamiątkę, bo sama sobie zrobić zdjęcia nie mogłaś

Nie wiem Elu...obijałaś się po prostu

P.S. Mój eMuś bardzo podekscytowany możliwością wędzonych szynek na święta
Ogródeczek jagody99 05:25, 13 paź 2013

Do góry

Ogródeczek jagody99 05:22, 13 paź 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies