Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:07, 08 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
A u nas nie padało od miesiąca.. dziś trochę kropidłem popryskało... wiec moje rh troszkę podlałam ostatnio

Tylko nie przesadz bo masz glineJak teraz podlałaś to na dłuzej wystarczy bo przecież upałów nie ma.. U mnie nie ma potrzeby podlewania.
elzbieta_g 20:43, 08 sty 2014

Bogdziu, u Ciebie skarbnica wiedzy dla takich nowicjuszy jak ja
kasiek 20:57, 08 sty 2014

Alez u Ciebie mozna zarazic sie Rh
Ja też przeprojektowałam rabate z tyłu ogrodu i znalezłam na niej miejsce na rh (ok 5) i azali japońskich (ok 6).
Czekam z niecierpliwością na Pisarzowice
Kasik 21:02, 08 sty 2014

Widzę, że zakupy wiosenne.
Moja mama na działce ma setki lilii, kupowała je namiętnie całe lata, Proponowała mi je już nie raz, ale do mnie jakoś one nie przemawiają. Może muszę dorosnąć?

Pozdrawiam Bogdziu.
Bogdzia 21:08, 08 sty 2014

elzbieta_g napisał(a)
Bogdziu, u Ciebie skarbnica wiedzy dla takich nowicjuszy jak ja

Miło mi jeśli tak uważasz ale to oczywiście przesada, zresztą każdy z nas ma jakieś doświadczenia i wiadomości bo trudno ich nie miec pracujac w ogrodzie. Ciesze sie jeśli mogę w czymś pomóc.Pozdrawiam Elu.
Bogdzia 21:12, 08 sty 2014

kasiek napisał(a)
Alez u Ciebie mozna zarazic sie Rh
Ja też przeprojektowałam rabate z tyłu ogrodu i znalezłam na niej miejsce na rh (ok 5) i azali japońskich (ok 6).
Czekam z niecierpliwością na Pisarzowice

Kasiu chętnie zarazam miłościa do rh i azalii bo chyba każdy przyzna że to piękne rosliny.

Bogdzia 21:23, 08 sty 2014

Kasik napisał(a)
Widzę, że zakupy wiosenne.
Moja mama na działce ma setki lilii, kupowała je namiętnie całe lata, Proponowała mi je już nie raz, ale do mnie jakoś one nie przemawiają. Może muszę dorosnąć?

Pozdrawiam Bogdziu.

Kasiu to prawda ze się do takich decyzji dorasta . Ja nie sadziłam floksów bo były w mamy ogrodzie i w ogrodach wszystkich mam koleżanek , nie sadziłam też lilii z innego jednak powodu bo denerwujace jest to że nie można kopac w ogrodzie jak jest pełno cebul. Pierwsza cebulkę dostałam ,to był martagon . Od razu rzuciły się na niego czerwone robale i to wystarczyło żeby całkiem przestał mnie interesowac a na dodatek śmierdział zamiast pachniec więc zaczał mnie mocno denerwowac Przesadziłam go w kąt ,a on się rozrósl , podzielił i zaczął kwitnąc całym bukietem , oczywiście zmieniłam zdanie .Teraz to jeden z moich powodów do dumy.Floksy też pokochałam i mam sporo.Weź od mamy cebulki i zobaczysz że Twoje wydadzą Ci się piękniejsze i ciekawsze niż u mamy.Pozdrawiam.
Kasik 21:34, 08 sty 2014

Bogdzia napisał(a)

Weź od mamy cebulki i zobaczysz że Twoje wydadzą Ci się piękniejsze i ciekawsze niż u mamy.Pozdrawiam.

Na pewno Wiesz co mówisz, bo mądra i doświadczona z Ciebie ogrodniczka. Pewnie kiedyś to zrobię, ale wtedy gdy już będę miała zagospodarowane rabatki.
Już teraz przy przerabianiu wykopałam masę narcyzów.
Z floksami podobnie. U mojej babci w ogrodzie była ich cała masa- nosiliśmy je latem na groby i może dlatego mi z nimi nie po drodze. Ale za to te maleńkie , płożące - cudeńka - uwielbiam je. Chce ich mieć całe mnóstwo.
Bogdzia 21:37, 08 sty 2014

Kasik napisał(a)

Na pewno Wiesz co mówisz, bo mądra i doświadczona z Ciebie ogrodniczka. Pewnie kiedyś to zrobię, ale wtedy gdy już będę miała zagospodarowane rabatki.
Już teraz przy przerabianiu wykopałam masę narcyzów.
Z floksami podobnie. U mojej babci w ogrodzie była ich cała masa- nosiliśmy je latem na groby i może dlatego mi z nimi nie po drodze. Ale za to te maleńkie , płożące - cudeńka - uwielbiam je. Chce ich mieć całe mnóstwo.

Fakt że te maleńkie są cudne jak rozrosną sie w dywany. No to ustalone ze robisz porzadki w ogrodzie a potem sprowadzasz lilie od mamy.Miłego dnia jutro. Ja mam jutro kawiarniany dzień, nie przepadam za tym .
Kasik 21:50, 08 sty 2014

Bogdzia napisał(a)

Fakt że te maleńkie są cudne jak rozrosną sie w dywany. No to ustalone ze robisz porzadki w ogrodzie a potem sprowadzasz lilie od mamy.Miłego dnia jutro. Ja mam jutro kawiarniany dzień, nie przepadam za tym .

Jak ja bym chciała mieć kawiarniany dzień. - już nie pamiętam kiedy taki miałam.
Ostatnio tylko praca i praca. Koniec roku i początek to taki gorący okres dla mnie.
Kiedyś co sobotę z mężem jechaliśmy na zakupy i zawsze wstępowaliśmy do małej kawiarenki na pyszną Latte. Dziś uciekamy z miasta - jeszcze się nie nacieszyliśmy tą ciszą i spokojem naszej wsi.

Rozpisałam się - sorki