Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Postawić trawkę nad i... 20:53, 19 gru 2012

Do góry
Przyszłam się przywitać w Twoim wątku. Widzę że masz projekt od Danusi zazdroszczę
Ja się spóźniłam, bo chyba też bym skorzystała. Będę częstym gościem.
Roztoczańskie klimaty 20:25, 19 gru 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)

Zeta zachwycił mnie Twój raj!!!
Podoba mi się absolutnie wszystko.Każde kolejne zdjecie to nowe doznanie , nowe aranżacje - wszystko razem tak pieknie wkomponowane w otaczający krajobraz.Drzewa tworzą klimat tego miejsca. Ogromne bryły kamienia uwielbiam.O gabionach marzę!!!
Kule kamienne,kule bukszpanowe,tawułowe...ach no bajka.
A dom....śliczny i projekt w sam raz na taką działkę
Masz piękny trawnik!!
Ozdoby przepiękne - na zewnątrz i wewnątrz - widzę moje kolory
No zachwycona jestem...

Nie omieszkam też swoje 5groszy na temat śmieci wrzucić - mnie to przeraża!!!
Brak mi słów żeby wyrzucić z siebie moją złość - musiałabym być niecenzuralna
Zauważam każdy papierek idąc , czuję każdy zapach palonych śmieci -ludzi sami sie zatruwają.
Sama mam chyba najbardziej ekologiczny komin w okolicy bo palimy juz trzeci sezon tylko drewnem.
A ludziska na potęgę wyrzucają wielkogabarytowe śmieci - ja normalnie łapię bezdech widząc lodówę lub łóżko na skraju drogi. Przerażające.A najbardziej powalają mnie stwierdzenia że "palę śmieciami bo zawsze cos zaoszczędzę" co gorsza nawet w lecie ( na tzw.ciepłą wodę) - wiele razy brałam udział w takiej rozmowie i walczyłam ile mogłąm
Szokujące to sprawy!
Ale się rozpisałam...
Pozdrawiam serdecznie i zaglądać będę stale - jeden z moich ulubionych ogrodów

Lenka moi wszyscy sąsiedzi palą śmieciami i też w lecie na " ciepłą wodę"!!!! mam tego tak dość, że mam ochotę ich wszystkich wystrzelić w kosmos. U mnie dom ogrzewany jest gazem i kominkiem, segregujemy śmieci, sadzimy drzewa, ale mam wrażenie, że to na nic kropla w morzu śmierdzącego, czarnego dymu....... Dramat!!! Przepraszam- też się rozpisałam, ale nóż się w kieszeni otwiera!!

Dziewczyny ale to już dobrze, że jest nas tak dużo z tą świadomością. Wokoło mnie mieszkają starsi ludzie, których myślenie na ten temat mnie zabija. Kiedyś rozmawiałam ze starszą panią, którą odprowadzałam do sklepu bo było bardzo ślisko i po drodze zeszłyśmy na temat dymów z komina ona przyznała się że całe lato zbiera butelki plastikowe, żeby je zimą wrzucić do pieca. Nie pomogło moje tłumaczenie że może się zaczadzić dymem we własnym domu. Hmm odpowiedziała mi .......cytuję........też pani wymyśliła cuda na kiju od zawsze tak palę i żyję.... Po czym odwróciła się na pięcie i weszła do sklepu......

Brak słów.
Roztoczańskie klimaty 20:15, 19 gru 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Podoba mi się absolutnie wszystko.Każde kolejne zdjecie to nowe doznanie , nowe aranżacje - wszystko razem tak pieknie wkomponowane w otaczający krajobraz.Drzewa tworzą klimat tego miejsca. Ogromne bryły kamienia uwielbiam.O gabionach marzę!!!
Masz piękny trawnik!!
No zachwycona jestem...

Zauważam każdy papierek idąc , czuję każdy zapach palonych śmieci -ludzi sami sie zatruwają.
Sama mam chyba najbardziej ekologiczny komin w okolicy bo palimy juz trzeci sezon tylko drewnem.
A ludziska na potęgę wyrzucają wielkogabarytowe śmieci - ja normalnie łapię bezdech widząc lodówę lub łóżko na skraju drogi. Przerażające.A najbardziej powalają mnie stwierdzenia że "palę śmieciami bo zawsze cos zaoszczędzę" co gorsza nawet w lecie ( na tzw.ciepłą wodę) - wiele razy brałam udział w takiej rozmowie i walczyłam ile mogłąm
Szokujące to sprawy!
Ale się rozpisałam...

Dziękuje za wizytę u mnie i zapraszam na kolejne zdjęcia. Wiesz te gabiony to tak naprawdę nie gabiony hehe zobaczyłam kiedyś takie gabiony na autostradzie gdzieś za granicą chyba w Szwajcarii jak dobrze pamiętam. U nas nie można było tego dostać a ponieważ zostało nam trochę przęseł z ogrodzenia wykombinowałam takie Ala gabiony ręcznej roboty. Ze względu na spadek terenu musiał byč jakiś murek.

No a co do śmieci hmm... Trudna sprawa. Kiedyś przejeżdzali obok nas turyści na rowerach i byli bardzo zszokowani kto nam dał pozwolenie na budowę w lesie, gdzie obok jest park krajobrazowy. Nasza dzialka z nim sąsiaduje. Mówili mi, że takich jak ja powinno się karać za zanieczyszczenie środowiska. Jak odjechali ....... To ja po nich śmieci sprzątałam
Roztoczańskie klimaty 14:09, 19 gru 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Masz piękny trawnik!!
No zachwycona jestem...

Szokujące to sprawy!
Ale się rozpisałam...

Lenka moi wszyscy sąsiedzi palą śmieciami i też w lecie na " ciepłą wodę"!!!! mam tego tak dość, że mam ochotę ich wszystkich wystrzelić w kosmos. U mnie dom ogrzewany jest gazem i kominkiem, segregujemy śmieci, sadzimy drzewa, ale mam wrażenie, że to na nic kropla w morzu śmierdzącego, czarnego dymu....... Dramat!!! Przepraszam- też się rozpisałam, ale nóż się w kieszeni otwiera!!
Roztoczańskie klimaty 09:37, 19 gru 2012

Do góry
Masz piękny trawnik!!
No zachwycona jestem...

Szokujące to sprawy!
Ale się rozpisałam...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:42, 16 gru 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bożenko - 32 lata, a czuję się jak babcia i to gratis

Co Ty piszesz dziewczyno ?Ja mam ponad dwa razy tyle i jeszcze tak nie mówię.
Doczytałam ze to o kregosłup chodzi ,to pewnie od ciąglego siedzenia przy komputerze.

Bożenko bolało jak nie wiem co, jasne że od siedzenia przed kompem, bo od czego innego... nie, siedzenie w domu mnie nie dołuje, mam non-stop kontakt z przeróżnymi ludźmi nie tylko z pracy, tyle że telefoniczny. Ma teraz w domu, w zimie pracuje na miejscu i nie jeździ do Wawy zbyt często - jesienią miał duży projekt, dlatego go często nie było. Czuję się dobrze, ale wtorkowej wizyty nie odwołuję, badania i rtg zrobię, bo to na 99% od kręgosłupa było. Dobrze że bolało 24h i przeszło... ale czemu bolało?
Igiełkowy ogródeczek 19:44, 16 gru 2012

Do góry
Cieszę się , ze tak uważasz.. Ale wiedz , ze jestem paralitykiem budowlanym w porównaniu z Twoim szwagrem chwała mu za to a projekt ... Paluszki lizać miłego tygodnia
Kondziowy Ogród :) 16:27, 15 gru 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Następna setka,dla Konrada to betka!
Najpierw się zaczaił, na litość nas wziął,
a teraz..... bryluje ,że ho,ho,ho!
Już i projekt ogrodu u niego zawiśnie,
i może posadzi umbra coś tam wiśnie,
ale najważniejsze,że jest hej do przodu!
Postawisz mi za to kieliszeczek miodu !

Haniu dziekuje kieliszeczek miodu pewnie masz to jak wbanku A na litość raczej nie chciałem ale tak wyszło niestety Ale postaram sie odwdzieczyć wam za wszysko od wiosny bedzie duuuuuużo zdjęć
Kondziowy Ogród :) 15:48, 15 gru 2012

Do góry
Następna setka,dla Konrada to betka!
Najpierw się zaczaił, na litość nas wziął,
a teraz..... bryluje ,że ho,ho,ho!
Już i projekt ogrodu u niego zawiśnie,
i może posadzi umbra coś tam wiśnie,
ale najważniejsze,że jest hej do przodu!
Postawisz mi za to kieliszeczek miodu !

Kondziowy Ogród :) 10:29, 15 gru 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Zaglądam, o Edwardzie Franciszku doczytałam, miłym prezencie na swięta też i lecę szukać kwiatka na 200, bo zaraz pewnie stukną
Pozdrawiam
Dziekuje może u projekt n 200 stronie bedzie zobaczymy
Postawić trawkę nad i... 20:40, 14 gru 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Agnieszko, ależ miłą sercu każdego Ogrodowiskoholika i każdej Ogrodowiskoholiczki wiadomość przeczytałam - projekt juz masz! Gratulacje!
Wyobrażam sobie, jak się cieszysz

Też pomyślałam o żywym drzewku na święta, coby je potem wysadzić do gruntu. Ryzyko żadne - zakładam z góry, że albo się przyjmie, albo nie. Ale za póżno o tym pomyślałam, już są przebrane. Pomimo tego jednak mój M. nabył serbka co podobno ma 1,60 metra, ale malusi on ci jakiś, mizerny...

Zdrówka życzę, i dbaj o siebie, bo musisz mieć zdrowie, żeby realizować projekt

....ja sie juz Tersesko poddałam z tż choinka...może za pózno sie zdecydowałam...wybieram i nie moge sie zdecydowac...chyba będzie sztuczna.... chociaż brzydka nie jest ....a Twój świerk 1,6 to niezły wzrost... prawie mój...hihih...odżyje jak go do ziemi włozysz i zadbasz...
Kondziowy Ogród :) 21:38, 13 gru 2012

Do góry
alinak napisał(a)
dziewczynki już mi możecie zazdrościć , bo jak się projekt wykona w ogrodzie , to podrę do Krakowa choćby na nogach . oj , ale to Ogrodowisko namieszało wszystkim w głowach ......i dobrze
ja jestem chłopakiem hi hi pewnie ze wpadniesz wiesz ze mozesz do nas wpadac kiedy chcesz
Kondziowy Ogród :) 21:36, 13 gru 2012

Do góry
dziewczynki już mi możecie zazdrościć , bo jak się projekt wykona w ogrodzie , to podrę do Krakowa choćby na nogach . oj , ale to Ogrodowisko namieszało wszystkim w głowach ......i dobrze
Kondziowy Ogród :) 21:12, 13 gru 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kondziu, Edwardzie Franciszku - podziel się z nami, jak zawiśnie projekt. Popatrzymy sobie .
pewnie jak go dostane zdaleka chyba bede mógł sie pochwalić
Kondziowy Ogród :) 21:10, 13 gru 2012

Do góry
Kondziu, Edwardzie Franciszku - podziel się z nami, jak zawiśnie projekt. Popatrzymy sobie .
Kondziowy Ogród :) 20:38, 13 gru 2012

Do góry
.....Kondzio....trzymaj się chłopie...wiem co ta za emocje....jak kurier przyjechał z projektem nie było mnie w domu....byłam w pracy....niczego nie nauczyłam w ten dzień...wstyd przyznac ale tak było moje mysli były w domu... jak dojechałam do domu...sama nie wiem... taki projekt to spełnienie mojego marzenia...
Kondziowy Ogród :) 16:41, 13 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jeśli to zrobimy naszymi ręcami - ręczę, że pokażemy na Ogrodowisku

Ale projekt już jest w skanowaniu i malowaniu - nie ma mowy o pokazaniu. Zrobiłam na czarno-biało bo nie było potrzeby podmalowywać. Ale chyba nawet wizualkę będziesz miał Na pewno wkleję jak tylko dostanę z xero skan na maila
To akurat nie było moje zapytanie ja grzecznie czekam nie powiem ze cierpliwie to czy pokażemy tu na wątku zależeć bedzie tylko od ciebie ja się ciesze ze w ogóle dostałem od ciebie projekt i ze mnie bardzo i to bardzo uszczesliwilas
Kondziowy Ogród :) 16:21, 13 gru 2012

Do góry
Jeśli to zrobimy naszymi ręcami - ręczę, że pokażemy na Ogrodowisku

Ale projekt już jest w skanowaniu i malowaniu - nie ma mowy o pokazaniu. Zrobiłam na czarno-biało bo nie było potrzeby podmalowywać. Ale chyba nawet wizualkę będziesz miał Na pewno wkleję jak tylko dostanę z xero skan na maila
Kondziowy Ogród :) 16:19, 13 gru 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Kondzio, jest dobrze, projekt zrobiony i niedługo będziesz się na niego gapił Jestem zadowolona, więc i Wam też na pewno się spodoba Elegancja Francja w Krakowie

Słowo planem się stało
No i uszczesliwilo mnie na szczęście
Kondziowy Ogród :) 16:16, 13 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kondzio, jest dobrze, projekt zrobiony i niedługo będziesz się na niego gapił Jestem zadowolona, więc i Wam też na pewno się spodoba Elegancja Francja w Krakowie

Słowo planem się stało
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies