Witaj super ogrodniczko. Czy walizki już rozpakowane? Bardzo mi się podoba Twój zapał do rozmnażania roślin, to wymaga tak wiele pracy i opieki nad nimi. Ogród będzie imponujący jak już wszystkie roślinki znajda się na zaplanowanym miejscu
Witam w Twoim ogrodzie. No plany ambitne to dobrze ja sadziłam bez planów, i ciągle coš poprawiałam .....no ale przedszkole roślinne godne podziwu ....dziewczyno masz rękę do rošlin ....będę zaglądać już się nie mogę doczekač Twojego ogrodu. .....tymbardziej że działka ma niezły potencjał.
Witam Cie Jabeska u mnie
dziękuję za wizytę.
Walizki prawie rozpakowane,
Szkoda tylko że na razie na tymczasówce jak to nazywamy,
ale cóż tak czy inaczej na wiosnę będzie się działo,
ponieważ za bardzo nie mogę i nie chce w gruncie na wynajmie sadzić to sobie wymysliłam,
że zrobie kilka mega dużych donic w których zadołuję moje rośliny tworząc tym samym na jakis czas mój własny ogródek w skrzynaich
Witam Zeta,
No plany są i gdyby nie pewna przeszkoda pewnie od wiosny byłyby realizowane, ale cóż,
życie pisze samodzielnie scenariusze i wystawia naszą (moją) ogrodniczą cierpliwość na straszne próby!!
Ale ja nie dam się, ponieważ na mojej działce, ze względu na brak ogrodzenia nie mogę nic sadzić, bo zwierzyna leśna by mi to zdewastowała, postanowiłam, rozmnażać i sadzic wszystko w mega skrzyniach na wynajętej działce, a potem to będzie "tylko" kwestia przeniesienia roślinek na stałe miejsce, wg planu prwada jakie to proste
Oj wiem wiem że z tych moich planów to pewnie tylko kształt rabat może zostanie a nasadzenia to i tak pozmieniam z tysiąc razy jeszcze.
Aniu dziękuję,
Wiesz strasznie sie nie moge doczkac wiosny i moich róż!!!!
Tym bardziej że będę je mogła codziennie podziwiać w moim "tymczasowym ogrodzie"!!!
Chociaz boję sie czy im nie zaszkodziłam, bo ze względu na przeprowadzkę zaniedbałam kopczykowanie i zrobiłam to po tych pierwszych mrozach, zaraz przed samymi świętami.
Oby nie zmarzły ....
Witaj Irenko, bywam u Ciebie ale nie udzielam się bo u Ciebie tyle się dzieje a ja niestety nie daje rady być na bieżąco!! i na dodatek nnie mam jeszcze netu w domu, a w pracy to wiesz nie za bardzo, bo jak sie wejdzie na ogrodowisko to ciężko stad uciec, a robota czeka w kolejce
No róż nie mogę się doczekać!!!
Mam nadzieje że ich nie zmroziłam za bardzo prze kopczykowaniem.
wybacz, że Cię nie poczytam , ale w pośpiechu wpadam....
masz rację, jak się człowiek naoogląda to chce miec pięknie! i dobrze jesli Ogrodowisko może byc takim motorem napędowym to super!
No własnie , najgorsze jest to że jak sie już wydaje że projekt wymyślony, nasadzenia przemyślane, to ktoś pokazuje takie cuda i człowiek od początku bazgroli te rabatki przestawia, zmienia rośliny...
ale jakie to jest piękne, no i to pokazuje że nasze ogrody są nasze dla nas a nie na pokaz raz zrobiony i już!!!