Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Zeta 23:01, 09 sty 2013

Hmm ten buk bardzo mi się podoba ......też bym nad nim pomyślała
Toszka 23:20, 09 sty 2013

Tak tylko sobie pomyślałam, czy ten czerwonawy buk nie wprowadzi balaganu kolorystycznego (chociaż ten buk uwielbiam i można go formować) w połączeniu z kolorem podjazdu i elewacji,
Musowo trzeba pomyśleć nad kompozycją kolorów.

Głosuję także za zmniejszeniem podjazdu. Takie betony to tylko do miasta - to piszę ja - miejski implant
margi 18:59, 10 sty 2013

Witam serdecznie w Nowym Roku,prześledziłam wątek o nowych nasadzeniach i projektach,ciekawa jestem jak Twój M?przekonałaś go,bo projekt b.ładny
nieszka 21:16, 10 sty 2013

Zeta, myślałam i myślałam i stwierdziłam że będzie tam jednak za duży. Poczytałam i jego docelowych wymiarach - 15 m w górę i 3 m w szerz
Toszka, ale czy to nie za duże drzewo do formowania? I kolorystycznie może rzeczywiscie nie teges
Margi, narazie go nie męczę. Dam mu chwilę na zastanowienie się i wrócę do tematu jak się ociepli
Gosiniak 22:22, 10 sty 2013

nieszka napisał(a)
Gosia, powiedziałam M. wczoraj że w głosowaniu na ogrodowisku wygrywa pozbycie się podjazdu Zaczął się śmiać - że to bardzo miłe z mojej strony że ja i ogrodowisko decydują o jego podjeździe

Margi, narazie go nie męczę. Dam mu chwilę na zastanowienie się i wrócę do tematu jak się ociepli

No widzisz już prawie przekonany Dobrze, eMów to trzeba powolutku do zmian przyzwyczajać, satysfakcja gwarantowana.
Gosiniak 22:29, 10 sty 2013

Opowiedz o tym ciurkadle, ja też chcę z kamienia
gusiarz 22:43, 10 sty 2013

Witaj nieszko - wpadam z wizytą krzyżową - sorki, że tak jak w skarbówce kadzę, ale byłam dzisiaj na szkoleniu księgowym.... i mi tak zostało

No na eMy nasze to najlepszy sposób do przekonywania - jak pisał Bociuś-Kasia jest stary jak świat trza "komin ogacić" czym ten eM lubi a na wszystko pójdzie.... Do przemyslenia i do wypróbowania.
I dziękować w sposób podobny - wtedy nawet powie, że to był jego pomysł. Wilk syty i owca cała

A tak na poważnie to z mniejszą ilością kostki podjazd zyska urok i lekkość. U mnie też dużo kostki jest, ale na razie dzieciarnia pomyka na rowerach - więc nie zmieniam
Gosiniak 23:14, 10 sty 2013

Żeby nie było, że tylko ty o moją wiedzę dbasz, nie wiem czy czytałaś, jeśli tak to dla przypomnienia
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/103-zrodelko-z-kamienia-czyli-bezpieczna-woda-w-ogrodzie
Toszka 02:31, 11 sty 2013

nieszka napisał(a)
Zeta, myślałam i myślałam i stwierdziłam że będzie tam jednak za duży. Poczytałam i jego docelowych wymiarach - 15 m w górę i 3 m w szerz
Toszka, ale czy to nie za duże drzewo do formowania? I kolorystycznie może rzeczywiscie nie teges

Kiedyś w jakiejś gazecie widziałam dwa czerwone buki strzyżone w kolumny niczym strażnicy ogrodu. Były rewelacyjne! Dało mi to śmiałości do posadzenia buków i u mnie ( a w moim ogrodzie główne priorytety to szerokość i... wysokość). Gdzieś też widziałam podobnie prowadzony modrzew. Modrzewia rozgałęzionego od samego dołu z trudem udało nam się zakupić i w tym roku zaczynamy go strzyc w walec z czapeczką
Magda70 13:54, 11 sty 2013

Witaj Nieszko
Pierwszych kilkanaście stron przeczytałam, pismo obrazkowe obejrzałam...i ślicznie masz...

Rabatka przy tarasie odmieniona , lustro się zapowiada..też będzie super
No a teraz podjazd planujesz zmienić - zazielenić - też jestem za

Fajną masz ilość terenu do obsadzenia i tego zazdraszczam ogrodowiskowo
Pozdrawiam i miłego dnia życzę