Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Janiny 17:32, 26 wrz 2013

Do góry
Cleome posiałam po raz pierwszy w tym roku i muszę powiedzieć,że mnie zauroczyła.Pięknie u Ciebie wyrosła.
Wilcza Góra 17:22, 26 wrz 2013

Do góry
nie dam chyba rady nadgonić 8 lat przemian, tworzenia rabat, zmiany nasadzeń...
jak znajdę chwilę to będę przywoływać przeszłość tylko chyba na zasadzie porównań

muszę się pochwalić, że wszystko robiliśmy sami i sami tez poznawaliśmy rośliny i ich wymagania
wiele z nich NIE przetrwało w naszych gliniasto-ilastych ziemiach, niektóre zabrała zima ze swoim mrozem czy suszą a inne ... są z nami do teraz

NASZ OGRÓD TERAZ

część południowa (przy brzozach):
i przy okazji dowód na ciągłe powiększanie rabat

C.D.N.
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 17:21, 26 wrz 2013

Do góry
Aaaaa kupiłam jeszcze małego elfa na mchowe poduszki ale wydaje mi się ze chyba trochę jednak trochę zmarznie.....

W cieniu - zacieniona 17:18, 26 wrz 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Bogusiu pozdrawiam
Przesył am powrotne pozdrowienia.
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 17:17, 26 wrz 2013

Do góry
No i poległam...... Pojechałam tylko dokupić kilka wrzosów na kule ( teraz będą wiszące) i co?!?! I szaleństwo zaczęło siĘ.......

Zdjęcia trochę kiepskie bo ręce mi się trzęsły... Z wrażenia , a 3/4 towaru jeszcze w kartonach leży. Co to będzie…
Moja działka. 17:16, 26 wrz 2013

Do góry
Podglądam i podziwiam Twoją jesień...pierwsza setka jest najważniejsza...gratuluję.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 17:12, 26 wrz 2013

Do góry
Aniu,całe szczęście,ze pojechałam z Bożenką,bo przynajmniej kupiłąm odpowiednią dębolistną.Ostatnio jak byłam w sierpniu pracownica podała mi złą nazwę,ale jej nie kupiłąm i dobrze,bo nie miałabym tej,co chciałam.Kupiłam dębolistną snowflake, bukietową little lime,diamand rouge i forgetmenot.Do kompletu jeszcze pęcherznicę chameleon,piekna jest z tych niższych.

Grażynko dziękuję.Jesienią jest chyba najwięcej pracy takiej nielubianej i trudno to wszystko ogarnąć.Wiosna tez nie wiadomo w co ręce włożyc,ale jest o wiele przyjemniejsza praca.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:06, 26 wrz 2013

Do góry
Irenko,dopiero wróciłam naście stron wstecz i przeczytałam co się nawyczyniało.Miejmy nadzieję,ze wszystko skończy się pomyslnie,bo ze swoim dobrym serduchem musisz miec szczęście.

Ogród w skali mikro :) 17:02, 26 wrz 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
A tymczasem po drugiej stronie płota życie płynie sobie w miarę spokojnie

Wicek przegląda się w lustrze

Traffffki

I zmieniające się non stop widoki lustrzane

to lustro u Ciebie to trafiony zatopiony
Ogród cioci 17:01, 26 wrz 2013

Do góry
Troszkę wczoraj zrobiłam. Dzisiaj leje więc pofociłam między ulewami .
Makowo na Kociewiu 16:46, 26 wrz 2013

Do góry
Historia jeża ujęła mnie bardzo. Niech nabiera sił, by już wkrótce był taki, jak ten, którego spotkałam podczas wakacji przy domu nad jeziorem. Oto kuzyn Twojego podopiecznego,
ogrodoweimpresjejolki 16:25, 26 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Jolu.. nie ma Cię.. błąkam sie myślami koło Ciebie..... i wiesz co??? brakuje mi kartek z kalendarza.... fajnie było pod pretekstem takich kartek zajrzeć.... trzymaj sie ...

Dzisiaj jestem i cieszę sie, ze o karteczkach z kalendarza mi przypomniałaś - z braki zdjęć innych wrócę do nich
Dzisiejsza trochę mało kolorowa, ale ...

ogrodoweimpresjejolki 16:23, 26 wrz 2013

Do góry
Iwa napisał(a)
...i ja dodam różę myślę, że to już jedne z ostatnich kwiatów w tym roku, choć na jednym pędzie jeszcze kilka pąków czeka na odrobinę słońca.

Dużo zdrowia Ci życzę Jolu i powrotu energii. Wczoraj ja spróbowałam spaceru, początek był udany, koniec trochę mniej , ale każda poprawa pozwala pojawić się pogodnym myślom - w końcu drożdżowe ciasto muszę spróbować i jesiennymi barwami się pozachwycać.

Dziękuję, u mnie wczoraj cudownie, ale działki nie widziałam 2 tygodnie to choć domowe kwiatka zostawię.
Tobie tez zwyżki formy i dobrych dni, abyś mogła cieszyć się tym co Cie otacza

Ogród niby nowoczesny ale... 16:20, 26 wrz 2013

Do góry

Ten iglaczek u ciebie pod tym kamykiem co to takiego i jak stare to to??? Marzę o takim cudzie.Dawno u ciebie nie byłam i powiem Ci ............JESTEM W SZOKU!!!!!!
ogrodoweimpresjejolki 16:18, 26 wrz 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Chyba już ostatni różany kwiatek w moim ogródku. Jutro sprawdzę jak jest w rzeczywistości.
Co u Ciebie? Dobre dni czy raczej uziemiona? Zdrowia życzę.
Pozdrawiam.

Dziękuje za odwiedziny i różyczkę. U mnie Haniu jak na trampolinie raz góra raz dół. I do tego upadki się zdażają, ale się podnoszę. Jak bym zrobiła wykres to pewnie prognozę pogody przypominałby - ocieplenie, potem ochłodzenia, załamanie pogody, ale za kilka dni ma być lepiej ... Wczoraj było cudownie, dziś dobrze, a jutro???
To wczorajsze dobre samopoczucie i niezłą kondycje wykorzystałam na maksa. Pojechaliśmy do lasu i jak się okazało to nie tylko do lasu, ale i na grzyby

Jak przyjdzie czas leżenia w łóżku i patrzenia w sufit będzie co wspominać

Wilcza Góra 16:13, 26 wrz 2013

Do góry
to był wbrew pozorom bardzo ważny okres dla naszego ogrodu
wszystkie śmieci, odpadki budowlane i kawałki cegieł wraz z wiosennymi roztopami zaczęły się wtapiać we wszech-otaczającą glinę
do dziś w trakcie wkopywania roślin "wydobywamy" przeróżne "skarby"
kończąc etap budowlany informuje ze pod koniec 2005 roku juz mieszkaliśmy

Marzenie o... 16:12, 26 wrz 2013

Do góry
Ola dla Ciebie obiecany projekt
ogrodoweimpresjejolki 16:08, 26 wrz 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Jolu czy ta paskudna aura mocno ci doskwiera?
życzę pogody ducha i słoneczka
przesyłam kilka jabłuszek, bo dosłownie po kilka na drzewkach rośnie,
ale muszą się zregenerować po ubiegłorocznym wysypie
uściski i pozdrowienia

Aniu, jabłek ci u mnie dostatek, ale i te przyjmę ...hihihi gdzieś to już czytałam
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 16:04, 26 wrz 2013

Do góry
A teraz wklejam panoramę , zobaczymy jak to wyszło .....

ogrodoweimpresjejolki 15:56, 26 wrz 2013

Do góry
marzena napisał(a)
super przetwory ( ja tylko sok malinowy zrobiłam w tym roku i trochę zakisiłam ogórków z własnych zbiorów)
piękne pomidory, ja miałam ( i do tej pory jeszcze są) te malutkie koktajlowe
extra grzyby leśne ( bo u mnie rosną w ogrodzie maślaki i pieczarki - ale ilości niewielkie)
no, to widzę, że porównania zrobiłam
Jola pozdrawiam

Marzenko, Ty masz inne warunki - prawie wszystko w zasięgu reki I tak powinno być. U mnie zima pod względem zapasów nie będzie straszna, bo M. cały sezon pracował i przy mojej pomocy przetworzyliśmy wszystko czym działka obficie nas w tym roku obdarzyła. Wczoraj sokownik na rok powędrował znowu do pawlacza, a słoiczki z sokiem do najbliższych i reszta do piwnicy. Na dwóch drzewach wiszą jeszcze jabłka - Champion zrywamy na bieżąco do jedzenia, a zimowe spokojnie jeszcze rosną i dochodzą. Nieźle się przechowują po zerwaniu, więc przetwarzać nie trzeba.

Ostatnie brzoskwinie - ładniejsze zjemy, brzydsze na kompot do obiadu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies