Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

agatanowa 23:27, 16 sty 2014

oj, przepraszam, myślałam sądząc głównie po nodze i srebrnych igłach, że to olbrzymi świerk srebrzysty. Z rozmiarów wynikało określenie "świercich" , a nie "świerciuch". Ta druga nazwa miałaby wydźwięk pejoratywny (ze względu na końcówkę "-ciuch"), a mi chodziło jedynie o oddanie rozmiarów drzewa Przepraszam "jodłiszcze" (chodzi znów o rozmiar )
viva 23:29, 16 sty 2014

agatanowa napisał(a)

Jeśli chleb wyraźnie kwaśny i niezdrowy, tj. ciepły z pieca, do tego z masłem - to nic więcej nie trzeba. Z rukolą - królową sałat- to już rarytasik
Sama kwasisz?

Rench, to fioletowe to chyba szałwia na oko.

Ujęłaś samo sedno sprawy takiego chlebka To mój wielki przysmak, pszennego nie lubię.
Zakwas na następne pieczenie zostawiam z ciasta, przetrzymuję w lodówce.
Renatce już odpowiedziałam .... to ożanka
viva 23:31, 16 sty 2014

agatanowa napisał(a)
oj, przepraszam, myślałam sądząc głównie po nodze i srebrnych igłach, że to olbrzymi świerk srebrzysty. Z rozmiarów wynikało określenie "świercich" , a nie "świerciuch". Ta druga nazwa miałaby wydźwięk pejoratywny (ze względu na końcówkę "-ciuch"), a mi chodziło jedynie o oddanie rozmiarów drzewa Przepraszam "jodłiszcze" (chodzi znów o rozmiar )

Jodłiczsze wybacza
viva 23:37, 16 sty 2014

AgnieszkaBK napisał(a)

Pięknie.... Pozdrawiam

Agnieszko, dziękuję. Miło, że jesteś znowu

Winchester Cathedral

viva 23:46, 16 sty 2014

Bogdzia napisał(a)
Vivo oddechu mi brakuje , uwierzyc trudno że takie ogrody są w Polsce i to na dodatek na piasku .Pozdrówka.

Bogdziu, patrząc na ogrom kwitnących różaneczników w Twoim ogrodzie też dech zapiera

To prawda mnie też trudno było uwierzyć, że na piasku będę mogła mieć ogród. Wydawało mi się, że urosną tylko jałowce, sosny i brzozy. O wielu roślinach nawet nie marzyłam czytając jakie mają duże wymagania. Warto podejmować różne próby nie zawsze zgodne ze wszystkim co podaje literatura
agniecha973 00:02, 17 sty 2014

Jestem zachwycona! Pokazuj po trochu co dzień Vivo, bo za dużo na raz to też źle, można wiele przeoczyć pędząc do następnych stron.
viva 00:06, 17 sty 2014

agniecha973 napisał(a)
Jestem zachwycona! Pokazuj po trochu co dzień Vivo, bo za dużo na raz to też źle, można wiele przeoczyć pędząc do następnych stron.

Agnieszko, nie mogę zwlekać, bo wiosna się zbliża. Jak pójdę do ogrodu to dla forum będzie mało czasu
agniecha973 00:26, 17 sty 2014

NIE, to nie był zakaz pokazywania zdjęć, ale raczej prośba o więcej, bo pisałaś, ze masz sporo. Po prostu zamarzyło mi się pooglądanie co wieczór troszkę. Twoja odpowiedź dobrze wróży, znaczy się masz tego dużo
AgnieszkaW 08:36, 17 sty 2014

Vivo, zainteresowała mnie ta ożanka kaukaska (jest śliczna): jak długo kwitnie i w jakim terminie? Czy wytrzymuje okresowe susze? Pozdrawiam z rana
elzbieta_g 09:22, 17 sty 2014

viva napisał(a)

Elu, miło mi, że mój ogród spodobał Ci się. Określenie "ogród idealny" jest sporym "nadużyciem"
Do jakiegoś swojego ideału dążę cały czas i wątpliwe czy go osiągnę, bo jak wiesz ogród to sprawa nieskończona
Przykro mi, że masz takie negatywne odczucia co do swojego ogrodu. Zajrzałam do Ciebie na chwilkę (nie widziałam jeszcze wszystkiego), masz ładny ogród, zadbany, zielony trawnik. Szukaj pozytywów i możliwości zmian na lepsze tego co Ci się nie podoba. Warte jest też przemyślenia ile czasu możesz ogrodowi poświęcić.
Przyjdzie wiosna, pójdziesz do ogrodu, zaczniesz w nim pracować i zobaczysz jak Ci się spodoba.
Na mnie takie prace bardzo pozytywnie wpływają
Powodzenia

zawsze mam ,,depresje ogrodową'' gdy oglądam piękny ogród, ale to tylko chwilowe i moje negatywne nastawienie naprawdę nie jest negatywne ze zmianami ruszam jak wiosna na dobre zawita a Twój ogród po części będzie moim wzorem jeśli pozwolisz uwielbiam róże mam ich aż.... 13 krzaczków.. a Twoje są cudne z jadalną na czele