Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:38, 08 wrz 2013

Do góry
Tymczasem przez płot już zaglądamy do kolejnego ogródka
Jak się okazało zwycięstwo ex aequo

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:37, 08 wrz 2013

Do góry

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:36, 08 wrz 2013

Do góry
Pierwszy ogródek, młode wesołe osoby go uprawiają Otrzymali nagrodę, ale nie wiem które miejsce.

Mnie się nie udało dobrze sfotografować tego nadmorskiego hamaka

Ale mam za to rojniczki i nne takie lampki

Rododendronowy ogród II. 12:35, 08 wrz 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Bogdziu, miłych wrażeń na Święcie Róży, i fajnych zdjęć.
Bogdziu, dzielżany mogę przesadzić jak przekwitną? Chyba się nie przebarwią, bo jakby tak miało być, to zaraz przesadzam.
Kolibry w surfiniach...U mnie znalazłam wielkiego konika polnego, olbrzyma. Nie miałam pod ręką aparatu. Buziaki.
Oznajmiłaś nam nenufarami jesień, moje astry też tak mówią.

Weroniko ja juz dzielżany przesadzałam więc możesz oczywiście.Astry masz śliczne . Zapytam jeszcze czy jedziesz do Skierniewic? , bo pewnie pamiętasz że masz u mnie do odebrania hortensje i liliowca. Ja bedę w Skierniewicach więc gdybys chciała to mogę przywieżc i się zdzwonimy ale mozesz również wpaśc do mnie.Pozdrawiam serdecznie.
Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:32, 08 wrz 2013

Do góry
Najpierw wycieczka pod przewodnictwem Pani Halinki

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:31, 08 wrz 2013

Do góry

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:30, 08 wrz 2013

Do góry
Migawki z przyjęcia (bo to było przyjęcie)

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:27, 08 wrz 2013

Do góry
A co my się tak skradamy? Szukamy, gdzie oni są? Ci wszyscy nasi przyjaciele, gdzie oni są?

O tutaj, na scenie

A Krysia nalewa świeżo parzoną kawę

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:25, 08 wrz 2013

Do góry
A potem świetny żywopłot z bluszczu i hortensji pnącej

I Irenka

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:24, 08 wrz 2013

Do góry
A teraz rozpoczynamy spacer po ogródkach

Hasło broniące bytności ogródków w Polsce

No i my

Ogródki są potrzebne, to fakt

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:21, 08 wrz 2013

Do góry
Dziewczyny reporterki fantastyczne Danusia ,Weronika i Gosia pokazały tyle że wszystko wiadomo.więc dziękujemy REPORTERKOM.- ja tylko wkleję Krysiową ławeczkę
Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:20, 08 wrz 2013

Do góry
Podzielone kostrzewy i konwalnik

Pogaduszki w cieniu domku i powojnik na łuku

I Irenka koniecznie chciała sobie tutaj zrobić zdjęcie

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:19, 08 wrz 2013

Do góry
Oj, wcale kanciki nie takie kiepskie

Wilczomlecze

Jeżówki i trawy

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:17, 08 wrz 2013

Do góry

Trochę "mojej" rabaty w brudnym różu

Marzenie o... 12:16, 08 wrz 2013

Do góry
i pokazuję czwarty raz zmienianą rabatę przy tarasie (jak znajdę chwilkę to pokażę po kolei jej "metamorfozy") - to chyba za mocne określenie...

gdybam jeszcze czym ją podsypać (żwirek?, kora?) - bardziej skłaniam się na korę, ponieważ wiosną planuję posadzić między kulkami ostrokrzew Golden Gem, coby trochę rozjaśnił tę rabatkę, ale kurka wodna żwirek też mi się podoba...

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:15, 08 wrz 2013

Do góry
Kompozycja z gałęzią

Krysia opowiada o ogrodzie i dlaczego posadziła trawy, a ja tymczasem wołam, zobaczcie jaki fajny pomysł na dekorację

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:14, 08 wrz 2013

Do góry
Domek częściowo zasiedlony

Kwitnie werbena ze Święta Róż

Rabata z trawami

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:12, 08 wrz 2013

Do góry
Hania pokazuje niesamowity wianek, a ja oczywiście zauważyłam Bentleya na ścianie, czyżby był ozdobą?

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:09, 08 wrz 2013

Do góry
Ogródek Debry był poza konkursem. Niezwykle urokliwy i dopracowany (detale, pomysłowe kompozycje, piękne rośliny). Oj, długo będę wspominać pyszne winogrona, od których nie mogliśmy się z Gosią i Pawłem oderwać, jadło by się i jadło bez końca... no aż wstyd normalnie

Świeto różane, ogród przy lesie i inne - wrzesień 2013 12:09, 08 wrz 2013

Do góry
Dla mnie to był dzień o niesłychanej dawce zdarzeń . Kiedy chorowałam na oczy było spotkanie i zwiedzanie ogrodów wokół Pabianic. Nie mogłam przez chorobe wtedy pojechac ale wczoraj prócz tego co tu opisałam dotąd zobaczyłam również ogrody Małgosi, Karoliny i Kasi.Myślęże potrzeba osobnej relacji by o nich opowiedziec , tym bardziej ze z braku czasu nie robiłam żadnych zdjec. Małgosia obwiozła nas też po Pabianicach i wszystko o wszystkim wiedziała , gdzie czyja fabryka , czyj pałac , jaki kościół i wszystko co ciekawe a nawet gdzie jest fantastyczna rybna restauracja do której oczywiście sie wybierzemy. O ogrodzie Małgosi napiszę że jest elegancki , z umiarem i gustem . Ogród Karoliny mnie bardzo zaskoczył bo po tym jakie ona sadzi ilości roślin myślałam że ma conajwyżej ścieżki na dwie stopy i wszystko zarośniete roślinami a tu niespodzianka. Ma całkiem dużo trawnika , nie zartuje byłam tym bardzo zaskoczona, no i naszykowała dla nas roślinne prezenty, poznałyśmy też jej córeczkę , śliczną dziewczynkę.
No i ostatni ogród który kusi jak niebo-ogród Kasi.: Domek skryty w lesie, z firankami i serwetami które kiedyś sie ramowało . Wokól domu kwiaty , rózne detale np ławeczka dla leśnych ludków , i niemal przed domem leśne jeziorko , duże , z nenufarami. Wiosną kwitną nad nim rododendrony a latem łan liliowców.Maleńkie kurki które nic nie niszcza chodza po całym ogrodzie w towarzystwie maciupeńkich kurcząt, z nimi po ogrodzie chodza dwa psy i dwa koty i nikt nikomu nie wchodzi w drogę bo działka jest olbrzymia.I jeszcze UWAGA 90-letnia Babcia w świetnej kondycji , uśmiechnięta i przemiła w rozmowie. Zanim otworzyłyśmy drzwi samochodu Gospodarz już pytał ,,kawa czy herbata?", a wieczorem czekał na nas z goracym obiadem. Ludzie - no niebo po prostu
I jeszcze Zenek. To właśnie jest Zenek

Zenek zna 7 meldyjek , potrafi je wygwizdac .Pochwalił swoimi umiejętnościami i o mało go nie pocałowałam jak zagwizdał ,,Krakowiaczek jeden..."Tylko jemu mimo pośpiechu zrobiłam zdjecie. Obiecuje relacje z tego raju wraz ze zdjeciami w późniejszym terminie i o innych ogrodach tez nie zapomne. Dziekuje wszystkim którzy chcieli poczytac relację z tego niezwykłego dnia.

Bardzo też dziekuje Małgosi fantastycznemu kierowcy ( Marzenko ,,O" nie napisze przecież fantastycznej kierownicy) oraz pozostałym Dziewczynom które zechciały spędzic ze mną ten niezapomniany dzień.Równiez podziękowania dla M Kasi który na koniec obdarował nas pomidorkami w słoikach , super zdrowymi ze wszystkimi nieutraconymi witaminkami. Buziaczki dla wszystkich.

Edit Jeszcze byłyśmy u Tracza to najwieksze centum ogrodnicze w Łodzi i spotkałyśmy właściela którego poznalyśmy na wiosennym spotkaniu. Porozmawiałyśmy i co nieco kupiłyśmy np bialą gaurę, brązowe trawki ....Tyle wrażen jednego dnia.

A w nastepną sobotę cała naszą grupę będzie można spotkac w Skierniewicach. (Weroniko jedziesz również?)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies