Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z łezką 19:04, 17 wrz 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
Ja i tak mówię że masz pięknie nasza Danusia to wzór w którą stronę isć a idziemy my wszyscy w tą samą pozdrawiam serdecznie

Za nic nie mogę sobie przypomnieć teraz co to za kwiatuszki...dostałam takie wiosną, tylko jeden malutki kawałeczek przetrwał tegoroczne zalanie. Przesadziłam koło klonika i żyje

Cieszę się, że Ci się u mnie podoba

Pozdrawiam serdecznie
Bajkowy ogród Weroniki 19:00, 17 wrz 2013

Do góry
kachat napisał(a)
Ale u ciebie jest pięęęęknieee.... Nie mogę się nadziwić

A ta rabata... Też taką chcę! Tylko u mnie nie ma tyle słonka...
A powiedz proszę, co to rośnie takie różowawe w tulipanach, w samym środku zdjęcia, takie niskie coś przy samej granicy trawnika. Skalnica..?

To niskie coś to skalnica czerwona, niedaleko są inne grupki skalnicy białej.

Tak wygląda bliżej.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:49, 17 wrz 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
te Carex Evergold, chociaż jedna srebrna a druga złota, przesadziłam na rabatę srebrzystą i w okolicy klona, wyszło mi sporo sadzonek
to 3/2013

a tu już na nowym miejscu podzielone, nadal będę dzielić

JAKIE ONE WIELKIE!!!!A MOJA JAKAŚ MIKRUSKA
Oj te capsloki
Ogród Loczka 18:38, 17 wrz 2013

Do góry
Moja nowa dzisiejsza zdobycz

Kolejna rabata w budowie. Moze w sobote dam focie.
Rododendronowy ogród II. 18:36, 17 wrz 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Trzmielina już całkiem się wybarwiła.

Cudna ta trzmielina...moja jeszcze zupełnie zielona....właściwie nuuigdy tak pięknie jak u Ciebie się nie wybarwiła....muszę z nią pogadać ...jak nie to eksmisja
Pozdrawiam
Ogród w skali mikro :) 18:33, 17 wrz 2013

Do góry
Mam nadzieję ,że wreszcie będę mogła te fffszystkie moje tyly ponadrabiać ... Troszku Was zaniedbałam , jak był młyn lustrowy i szaleństwo nauczycielskie początku roku ... Mam nadzieję ,że się nie gniewajcie , bo był czas kiedy nawet nie dawałam rady Wam indywidualnie poodpisywać ... Teraz już będzie spokojniej ... Mam nadzieję .... A jak już zakończę pracę w charakterze pisarza mego syna to dopiero będzie haj lajf

U mnie leje ... Oczko mi już przebiera prawie.. Zaczynam moeć obawy ,że wnet na ogród się rozleje ... Dawno już się takie coś nie zdarzyło...

Ale w domku jest cieplutko .. A dzięki pzreorganizowaniu rabat mam teraz taki widok z salonu ...

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 17:53, 17 wrz 2013

Do góry
obrazki z mojego ogrodka

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:44, 17 wrz 2013

Do góry

Irenko, żartowałam, bo Ciebie uznałam jako figurę w Justynki ogrodzie, tak się tam ładnie ulokowałaś. Ogród Jej bardzo ładny i roślinki ciekawe. Pozdrawiamy.
Ogród cioci 17:41, 17 wrz 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
Ale ładne podgrzybki -mniam
A Kanie to tak wygladaja:

Znalazłyśmy je z końcem sierpnia nad Rożnowem ok 12 sztuk - smazyliśmy kotlety przez tydzień
Ja poznaję kanie po ruchomym pierścieniu i mysiatym kapeluszu (nie mówiąc o wielkości)

U mnie nie kania niestety. Tulipanki śliczne zakupiłaś.
Ogród Babci Jasi 17:28, 17 wrz 2013

Do góry
Bawaria tez pozdrawia Babcie Jasie
Ogród cioci 17:25, 17 wrz 2013

Do góry
Ale ładne podgrzybki -mniam
A Kanie to tak wygladaja:

Znalazłyśmy je z końcem sierpnia nad Rożnowem ok 12 sztuk - smazyliśmy kotlety przez tydzień
Ja poznaję kanie po ruchomym pierścieniu i mysiatym kapeluszu (nie mówiąc o wielkości)
Ogród w budowie - nieustającej 17:18, 17 wrz 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

Widoczek kosmosowy właśnie zrobiłam, ten i inne, deszczowe co prawda, ale czego się nie robi dla Miry.

I dobrze, że zrobiłaś ten widoczek, bo mogę zobaczyć, że przeważają białe kosmosy.
Nie wiem dlaczego, ale w tym roku nie mam żadnego białego.
Najbardziej mi żal pełnego o postrzępionych płatkach.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:15, 17 wrz 2013

Do góry
Byłam u Ani i jak zobaczyłam ile ona cebulek kupiła - to zaniemówiłam!
A ja tu chwaliłam się 31 szt i myslałamże to sporo
To moje zdobycze

Nareście lepiej się czuje, niech no tylko pogoda sie poprawi
Limonkowy gaj 17:13, 17 wrz 2013

Do góry
Na wstępie chciałabym się przywitać
Mam na imię Monika i właśnie próbuję stworzyć projekt naszego ogrodu...
Nasz dom jest to prosta bryła z dwuspadowym czarnym dachem i szaro-drewnianą elewacją - postaram się jutro wrzucić zdjęcia domu, na chwilę obecną posiadamy taras - narazie betonowy, docelowo pokryty drewnem oraz murowaną donicę na froncie domu w której rosną dwie kule ze świerków na pniu oraz kulki bukszpanowe niestety nie mamy jeszcze ogrodzenia ponieważ działka znajduje się na trudnym terenie (spadek w kierunku sąsiada po lewej stronie o ok. 150cm) dlatego wymyśliłam te schodki - wolę mieć płaski ogród niż ze skarpą... lubię proste linie, podobają mi się ogrody nowoczesne i minimalistyczne, oglądałam już wasze ogrody, niektóre z nich zrobiły na mnie naprawdę ogromne wrażenie.
ziemia to niestety glina otoczona łąką (sąsiad na razie tylko z jednej strony)
Zerknijcie proszę Ogrodowiczanie na mój limonkowy "gaik" - każda rada będzie bardzo cenna

Żywopłot strzyżony liściasty 17:08, 17 wrz 2013

Do góry
Pozwólcie, że też pokażę mój grabowy żywopłot
Sadzony był w dwóch etapach. Pierwsza część w listopadzie ubiegłego roku (200szt), a druga na początku września tego roku (50szt). Zdecydowałam się na krzaczki wysokości 60-80cm w pojemnikach. Przyjęły się wszystkie i te posadzone w ubiegłym roku na wiosnę puściły bardzo ładnie młode pędy. Przycinałam dwa razy w tym roku, a te świeżo posadzone zaraz po sadzeniu. Sadziłam w jednym rzędzie, ale tak trochę "zygzakiem", co 25cm. Wykopany wcześniej rów trochę zaprawiłam obornikiem w kulkach. Póki co rosną bardzo ładnie

"stary"

"młody"
W kamiennym kręgu od początku 17:06, 17 wrz 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Aniu na jednym ze zdjęć widziałam jukę ogrodową obsadzoną kwiatami mogę prosic o zbliżenie bo z daleka wypatrzyłam a ładnie wygląda a będę u siebie rozsadzać juki i może coś bym odejrzała od Ciebie.Z góry dziękuję.

Ewciu, dla Ciebie dzisiejsze zdjęcie

Anglia sierpień 2013 16:48, 17 wrz 2013

Do góry
recento napisał(a)
i kolejne wspominki z Ogrodów Południowej Anglii....

Piękne kapelusze! Hania - Lejda nie kupiła?

Testowe dodawanie zdjęć 16:41, 17 wrz 2013

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:21, 17 wrz 2013

Do góry
Gosia w porannym deszczu przesadziłem tę poduszeczkę 1,1m średnicy (Nidiformis)
na zdjęciu tego nie widać ale to naprawdę spora poducha jak na karłowego świerka

żurawki powyciągane z zakamarków gotowe do sadzenia (z własnego podziału)
Rododendronowy ogród II. 16:20, 17 wrz 2013

Do góry
smutny jesienny kwiat w moim jeziorku.

Trzmielina już całkiem się wybarwiła.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies