Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 21:19, 14 wrz 2013

Do góry
Asiu dziękuję, ze jesteś ..., że nas zorganizowałaś ... i za tę sobotę razem też dziękuję ...

przytulam Filipka ... niech szybciutko zdrowieje ...

a domek szybko zbudujesz o taką masz energię

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:19, 14 wrz 2013

Do góry
Trwa strefa 7a.. ale jak piszą głównie z powodu gnicia korzeni zimą... zaryzykowałam.. jak wysypie sie posadzę inną... na foto nie widać .. ale jest bardzo ładna .. po 6 zł za takie duże sadzonki.. Wpada w kolor pomarańczowy i ma fajne kłosy ... carex Calita czy jakoś tak.

Nie miałam czasu na foty... a jak rozwaliłam kabel od zasilania oświetlenia w ogrodzie. .to już sie wszystkiego odechciało..

Tylko foto jarząba szewedzkiego zrobiłam.. bo taki czerwony

I biała trawkę też posadzę dalej... ale dopiero wiosną, bo przekopię swoją

I trochę podlewałam rabaty bo sucho jak diabli....
Wbicie łopaty graniczy z cudem... jakiś koszmar z tą suszą.. w mieście wczoraj lało jak z cebra a u mnie prawie nic...

Wszystko o czym ... Marzysz 21:16, 14 wrz 2013

Do góry
Kasiu dziękuję za dziś ... bardzo mi się ta sobota podobywuje ... szkoda tylko, że się kończy

Ogród w skali mikro :) 21:16, 14 wrz 2013

Do góry
Gratulacje podwójne z okazji 700 strony i nowego nabytku który bez wiekszych kosztów powiększył Ci ogród.

Ogród cioci 21:14, 14 wrz 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wkopaliśmy moją dziupelkę wypchana trawką i szyszkami. Obok clematis, powinien ładnie zarosnąć.

Ale super to wymyśliłaś
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:12, 14 wrz 2013

Do góry
Z zapychaniem dziury walczyłam od rana do nocy.. przerzuciłam i urobiłam chyba z tonę ziemi.. załą górka jest usypana z przeleżałej darni.. korą też sypnęłam....
Foty jeszcze z placu boju..
Górka usypana, uwałowana... padam na pysk.. siły nie mam.... to była syzyfowa praca... teraz pora na wykopanie drugiego serba (ułamanego). Na fotach nie widać ile tego jest ..

Przymiarki...

I posadzone

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:12, 14 wrz 2013

Do góry
i sosna ...

poległam ... zobaczyłam i zakochałam się na zabój ... pinus parviflora glauca ...

od zawsze prześladuje mnie widok takiej powykrzywianej sosny na skarpie ...

takie sosny kofałam całym sercem i szczęśliwie zawsze nad naszym zimnym acz niepowtarzalnym morzem takie sosny i inne bardziej nasze udawało mi się odnaleźć ... mniej szczęśliwie dla lekko na nie uczulonego eMa udało mi się przed erą on-line rezerwacji umościć sobie w ich lasku dwa tygodnie szczęścia ...

no i taką sosnę ... z tym niesamowitym odcieniem igieł ... zobaczyłam ...

a, że ja dziś tylko oglądałam ... bo mam plan i się go trzymam ... na szczęście jej nie kupiłam ... choć przemknęło mi przez myśl ... przemknęło ... bo już tę inspirację sobie przetworzyłam i zwizualizowałam na własnym tarasiku ...

po raz pierwszy w życiu moja powściągliwość została nagrodzona ... w naszej szkółce w tej cenie co na targach znalazłam tę samą sosnę tylko w piękniejszej postaci ... i dwie w większej postaci i większej cenie ale czego się nie robi z miłości ...

podsumowując ... sosnę widzę na tarasie ... to raz ...

i w przedogródku ... to dwa ... a z nią kostrzewę ... kosodrzewinę ... lawendę i andromedę ... baza ... do tego coś co da kontrast i kolor w mikro dawce ...

w sumie te targi bardzo mi się podobały ...

i sobota mi się bardzo podoywuje choć się kończy

Asia i Kasia dziękuję ...

Ogród w skali mikro :) 21:10, 14 wrz 2013

Do góry
Ela gatuluje lustra i 700 setki
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:08, 14 wrz 2013

Do góry
Rench napisał(a)

A co to takie ładne niebieskie jest ?

Ależ się naszukałam co to jest...... Pan bylinowy mówił na to ostróżka Delfik.... ale wpadłam na pomysł, że ma ofertę internetową i musi być nazwa..
Ostróżka wielkokwiatowa Delphinium grandiflorum ‘Delfix Blue’

http://www.dobrepole.pl/Delphinium%20grandiflorum%20%22Delfix%20Blue%22_-_ostróżka%20wielkokwiatowa_nlat_1356.html

Przy okazji wyszperałam nazwę tego mego astra płużącego co kwitnie październik-listopad.

Zrobiłam foto tej ostródzki.. ile ja tych stron od wczoraj natrzaskałam i jakim cudem???.. ledwo znalazłam wpis..

Program naprawczy aż sie prosi..
Ogród na Leśnej Polanie 21:02, 14 wrz 2013

Do góry
PANDA napisał(a)

jednym słowem ELEGANCKO!
pozdrawiam
Rabata różana zamiast warzywnika:) pomocy:) 21:01, 14 wrz 2013

Do góry
Aniu, dzięki za chęci! Jakby co, będę prosiła o pomoc, ważne że ktoś powie dobrze czy nie to już baardzo dużo

Beta, no tak zamierzam. Cien bylby glownie tam gdzie teraz, u sasiada Do plotu sasiada od miejsca gdzie rosnie czeresnia jest ok 2,5 metra. Tam jest pelne slonce od 12tej dopiero, bo wczesniej dom wiekszosc tego miejsca zacienia, niestety.

Kupiłam dzisiaj kolejne 7 limek, po usunięciu skrzynek posadzę kontynuację szpaleru. I kupiłam kilkanaście bukszpaników na obwódkę (w każdej doniczce są 2-3 sadzonki, więc może ze 30 krzaczków małych się zrobi). Zrobię obwódkę bukszpanikową półokrąg przed czereśnią - co Wy na to?

Czy pełne kółko? A może kwadrat?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:53, 14 wrz 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
targi nie powaliły ... ale po głębszym zastanowieniu nie mogę powiedzieć, żeby rozczarowały ...

znalazłam bowiem 2 absolutnie już konieczne mi do życia rzeczy ... absolutnie podkreślam bo fiem Adamo, ze czytasz

ON ... onego w innej troszkę postaci zobaczyłam po raz pierwszy u Anuli i od tamtego dnia straciłam spokój ...

[Też taki chcę !!! a gałąź ? a gałąź sobie wyhoduję !!!
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:48, 14 wrz 2013

Do góry
Tuberoza jeszcze kwitnie

wybrałam moment kiedy przestało padać i troszkę fotek

byle jak kwitnący Phantom
Incrediball
Limki Strasburst
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:47, 14 wrz 2013

Do góry
targi nie powaliły ... ale po głębszym zastanowieniu nie mogę powiedzieć, żeby rozczarowały ...

znalazłam bowiem 2 absolutnie już konieczne mi do życia rzeczy ... absolutnie podkreślam bo fiem Adamo, ze czytasz

ON ... onego w innej troszkę postaci zobaczyłam po raz pierwszy u Anuli i od tamtego dnia straciłam spokój ...

nic tylko mus takie hyśtadełko posiadać u siebie ... tylko jak ??? jak ja nie mam żadnej gałęzi na jakiej przedmiot mych westchnień mógłby zawisnąć ... no i po problemie ... oto co zobaczyłam

i zaraz musiałam wypróbować ... o bardzo wygodnie siem siedzi i można leżeć ... lubieżnie wygodne ... nie chciałam zejść ale musiałam bo Asia się już ładowała ... Asia ma taaaką gałąź dębową ... szczęściara ... a ja juz Asik byłam na stronie i pan minął się z prawdą mówiąc, ze tylko na stelarzu ten fotel można nabyć ... jest sam fotel i może być podwieszony ... na gałęzi też

nawiasem mówiąc gdy mnie już ściągnęły z tego cudnego hyśtadełka rzekłam rozanielona "to jest to ... ... muszę to mieć " ... i po chwili zupełnie przekonana dodałam "lekarz mi to przepisał" ... trzy panie obok od razu spytały o adres gabinetu gotowe gnać po receptę ... niestety rozwiałam nadzieje "bez refundacji drogie panie" ...

a teraz małą prywata do żona ... kochanie pamiętasz jak obiecaliśmy sobie, że w kwestii zdrowia nie będziemy ani oszczędzać ani dyskutować ?????????? ...

Rododendronowy ogród II. 20:46, 14 wrz 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Jak ktoś czeka na szaszłyki to trudno co innego obfocić, mnie też by ślinka na nie leciała
pozdrawiam Bogdziu idę w takim razie do Karoli

Ja na szaszłyki nie czekałam ale ktoś inny i owszem.....
Ranczo Edy 20:42, 14 wrz 2013

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:40, 14 wrz 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)

Aniu gdybyś miała wolną chwilę to prosiłabym o zdjęcia modrzewnicy,

Mówisz - masz
Ta kępa rośnie od 2009 roku..
Kwitnie na początku maja... a jak nie kwitnie to wygląda jak lawenda
Z bliska

I trochę dalej..
Ranczo Edy 20:37, 14 wrz 2013

Do góry
Ranczo Edy 20:35, 14 wrz 2013

Do góry
Rododendronowy ogród II. 20:33, 14 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Tylko 3 foty... a;\le te drugie foto bardzo mi sie podoba...
I wypasione żurawki.... piękne...
Co sobie kupiłaś, bo chyba widziałam w torbie jeżówek

Jak ktoś czeka na szaszłyki to trudno co innego obfocić, mnie też by ślinka na nie leciała
pozdrawiam Bogdziu idę w takim razie do Karoli
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies