Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Bogdzia 21:41, 28 paź 2013

Ten strumyk wyjatkowo urokliwy. Pozdrawiam.
Klamber 12:47, 29 paź 2013

Witajcie, dziś była piękna pogoda, rano zrobiłem kilkanaście fotek, w południe poleciałem do parku, też na stukałem troszkę a po pracy, pojechałem rowerem jedną stację z Oakville do Clarkson. Miałem takie piękne widoki że aż zapierało dech w piersiach, Drzewa na ulicy w zachodzącym słońcu wyglądały bajecznie, po drodze mijałem strumień i piękny las, jeszcze w życiu nie widziałem w lesie takich kolorów, za chodzące słońce tak malowało pięknie liście na żółto i pomarańczowo, że aż nie chciało się wychodzić z niego. Dziś pokażę fotki z jesiennego Okville 40, a dopiero jutro będę na bieżąco pokazywał.

Klamber 12:51, 29 paź 2013

W niedzielę za dużo nie zrobiłem zdjęć, gdyż było dosyć zimno a prawie na samym początku się potłukłem i wszystko mnie bolało. Gdy dojechałem do skarpy zacząłem jechać wzdłuż niej, aż dojechałem do szlaku przy którym były dwa wodospady, poszedłem żeby zrobić fotki z bliska gdyż był gęsty las i ze schodów nie mogłem zrobić zdjęcia. Poszedłem tam i gdy wracałem brzegiem kanionu poślizgnąłem się na korzeniu przysypanym przez liście. Dobrze że jestem zdrowy i kości mam mocne, bo gruchnąłem bardzo mocno, gdy podparłem się ręką, to chrobotnęło mi coś w łopatce, ale nic się nie stało, zbiłem sobie drugie udo nie wiem jak, a pod prysznicem zobaczyłem że jeszcze kolano mam obite ale nic nie czułem dopiero siniaki wyszły. Dobrze że nie poleciałem na dół, gdyż było tam ze 3 m i pełno głazów. Nie wiem jak pokonałem jeszcze te 290 stopni na górę uskoku.

Klamber 12:53, 29 paź 2013

Już rano, znów ma być piękny dzionek ale na dworze siwo, już drugi przymrozek. Zabrałem aparat gdyż do rekordu zabrakło mi 10 zdjęć a jak jest pogoda to trza wykorzystać na maksa. W tym miesiącu mam już 1640 zdjęć. Mam ich tyle że nie wiem co pokazywać, dla tego przerwałem Roge Park i wstawiłem z Okville, fotki będą coraz ładniejsze, te dzisiejsze to pikuś. Dziś polecę inną trasą, żeby się nie powtarzać, trochę na okrągło ale tam jeszcze nie byłem.

Klamber 12:57, 29 paź 2013

Bogdziu, wczoraj zrobiłem tego ptaszka co mi zwiał w niedzielę, nazywa się Królewiątko koronowane złotem. W Kelowna zrobiłem koronowanego rubinem. Bardzo mały ptaszek podobny do naszego Mysikrólika. Wczoraj zwiał mi Blue Jay, to taka tutejsza niebieska sójka, bardzo ładna ale strasznie ruchliwa. Pozdrawiam jesiennie.

janina_zawada 14:37, 29 paź 2013

Ale kolorowo jeszcze w Kanadzie , u nas już prawie wszystkie liście opadły i drzewa stoją smutne i szare . U mnie tylko berberysy i trzmielina wyglądają kolorowo ale od owoców , koloru teraz ogrodowi dodają iglaki , wrzosy i chryzantemy bo marcinki tez już przekwitają .. Ale pogoda słoneczna i jest cieplutko jak na tą porę roku ..
hanka_andrus 15:22, 29 paź 2013

Współczuję tego upadku. Takie potłuczenie jest niebezpieczne, rozmasowuj te miejsca codziennie.
Kolory śliczne! U mnie sztorm od dwóch dni. Ale dość pogodnie w dzień.
Uważaj na siebie. Pozdrawiam.
zawitka 15:49, 29 paź 2013

Piękna jesień i piękne zdjęcia witaj -----to fatalnie że się poobijałeś ale za to jesteś cały i to się nazywa szczęście ha ha Pozdrawiam serdecznie i trzymaj sie Dzięki za przepiękne zdjęcia
Bogdzia 19:10, 29 paź 2013

Klamber napisał(a)

To zestawienie roślin jest piękne, ale ulice tez mi sie podobają , tak dużo zieleni jakby się cały czas w parku było. Robert dbaj o swoje zdrowie bo pewnie lekarza musiałbyś płacic Pozdrawiam .
Klamber 12:53, 30 paź 2013

Witam, dziś pokaże zdjęcia z Hamilton, tu też jak w innych miastach, zieleni bardzo dużo, choć to miasto przemysłowe. Jest to chyba standard w kanadyjskich miastach. Szkoda że w południe przeszedł przelotny deszcz, po nim zrobiło się zimno a po upadku trochę opuściły mnie siły ale do wieczora jakoś dotrwałem. Na stację przyjechałem a mój pociąg ziu i musiałem czekać godzinę, w niedziele jeżdżą co godzinę a w tygodniu co pół. Dobrze że na poczekalni ciepło, to się rozgrzałem i dokończyłem jedzenie. Poszedłem do okienka i powiedziałem że zapomniałem skasować karty w busie, wrzuciła na komputer, poprawiła i powiedziała OK. Bałem się żeby nie wessało mi znów $, jak pierwszym razem. Naszykowałem znów 40 fotek do uskoku w parku i na polu golfowym.
Dziś znów pogoda ładna zrobiłem kilkadziesiąt fotek i rekord pobity, na razie nie znacznie, mam nadzieję że jeszcze podgonię. Gdy wyjeżdżałem z budowy to się akurat zachmurzyło, tak się śpieszyłem że pojechałem w kasku i dopiero w parku jak robiłem zdjęcia patrzę że mi coś przeszkadza, ale się uśmiałem. Szybko zrobiło się ciemno i za daleko nie pojechałem a dziś ma znów podać więc aparatu nie zabrałem.

[mg size=640x429]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/48/483795/original.JPG[/img]