Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Na zielonej... trawce :) 10:36, 23 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ja na dzisiaj mam jeszcze jakieś 200 cebul do posadzenia, ale w większości to drobiazgi (czosnki Ostrowskiego) więc powinno polecieć.
Miałam w zeszłym roku Green Spring i Virichic z tego sklepu - obie odmiany piękne, obie nie należą do najwcześniejszych.
Będę dziś wypróbowywać mojego NAC'a, kupiłam ten cięższy model, ale mam nadzieję, że będę zadowolona jak Ty ze swojego.

pisałam u Asi skąd różnica w wadze - dojrzałam w specyfikacji u Ciebie metalowy nóż rozdrabniający i możliwe, że mój model ciut delikatniejszy.
Ja ze swojego jestem zadowolona - cienkie gałązki też ładnie rozdrabnia, Twój z tą metalową brzytwą to pewnie będzie bułka z masłem życzę miłej pracy

Co do Green Spring i Virichic to właśnie pasują mi, że później kwitną - tak chciałam tymi odmianami wydłużyć kwitnienie w ogrodzie
Idę luknąc u Ciebie te tulipki

Na zielonej... trawce :) 10:29, 23 lis 2016

Do góry
Ja na dzisiaj mam jeszcze jakieś 200 cebul do posadzenia, ale w większości to drobiazgi (czosnki Ostrowskiego) więc powinno polecieć.
Miałam w zeszłym roku Green Spring i Virichic z tego sklepu - obie odmiany piękne, obie nie należą do najwcześniejszych.
Będę dziś wypróbowywać mojego NAC'a, kupiłam ten cięższy model, ale mam nadzieję, że będę zadowolona jak Ty ze swojego.
Typografia ogrodu 10:26, 23 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mój odkurzacz właśnie doszedł, eM od razu poskładał i stwierdzam, że niezłe bydle to jest, nie wiem czy nie trzeba będzie zamienić na mniejszy i lżejszy.
Patrzę na dane techniczne tych dwóch modeli i wszystkie parametry te same tylko waga się różni, a skąd ta różnica wynika, czyżby cały korpus mniejszy był?
Ja mam taki:
http://allegro.pl/nac-odkurzacz-ogrodowy-dmuchawa-vbe300-as-ws-ch-i6495644127.html

U Ciebie jest metalowy nóż tnący (u mnie nic nie ma na ten temat )

Miłej pracy życzę
Ogród z łezką II 08:34, 23 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasiu bukiecik różany śliczny, ale zdjęcie jeża pierwsza klasa!
Ja nawet nie wiedziałam, że do nas jeże zaglądają, zorientowaliśmy sie jak się jeden utopił w studzience, która przykryta była tylko paleta, szkoda bardzo, bo to takie urocze zwierzątka.

To bukiecisko było Nigdy w sezonie aż tyle na raz nie ścinam do wazonu

To faktycznie szkoda, ale skąd mogłaś wiedzieć. Życie poświecił dla innych Nie dość, że urocze, to pożyteczne w ogrodzie
Tu ma być ogród :) 06:42, 23 lis 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja Ci namiar mogę podesłać jakby co
Też byłam zadowolona z tego co w paczce znalazłam, dlatego spokojnie mogłam polecać innym.

mam gdzieś w wiadomościach jeszcze nie kasowałam prywatnych
Ogród Marty 06:29, 23 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Marta, widzę, że Ty dalej działasz, pogoda świetna to trzeba wykorzystać, żeby wiosną było mniej do zrobienia.
Super to zamglone zdjęcie z torami w tle.

Edytko, dokładnie. Wiosną wszystko szybciej pójdzie, bo tylko obsadzę rabaty i długo nie będzie trzeba czekać na jakiś tam efekt. W przeciwnym razie mogłabym nawet się nie doczekać ukończenia rabaty w przyszłym roku z różnych przyczyn. Ten widok torów też mnie zachwycił i musiałam cyknąć fotkę Dzięki, że wpadłaś
Anulajda w raju 23:00, 22 lis 2016

Do góry
Aniu, pięknie ogród do zimy przygotowany, trawiszcza masz przeogromne!
Kwadraty mi się bardzo podobają, jakie róże tam posadziłaś i czy coś poza nimi też będzie?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:49, 22 lis 2016

Do góry
Obrotna babeczka jesteś Kokosiu, pierniki zrobione, kreacja Sylwestrowa zakupiona.
Ja Sylwestra spędzać będę w góralskiej chacie i nawet nie pomyślałam, żeby kiecke kupowac, a może trzeba?
Typografia ogrodu 22:44, 22 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mój odkurzacz właśnie doszedł, eM od razu poskładał i stwierdzam, że niezłe bydle to jest, nie wiem czy nie trzeba będzie zamienić na mniejszy i lżejszy.
Patrzę na dane techniczne tych dwóch modeli i wszystkie parametry te same tylko waga się różni, a skąd ta różnica wynika, czyżby cały korpus mniejszy był?
Ja mam taki:
http://allegro.pl/nac-odkurzacz-ogrodowy-dmuchawa-vbe300-as-ws-ch-i6495644127.html
Twoj ma fajną rączkę. teraz po użytkowaniu swojego wiem, że sie przydaje to na pewno ułatwi manewrowanie nim i ciut lżejszy od mojego jest. miłego sprzątania zatem napisz jak poszło
Lawendowy zawrót głowy 22:28, 22 lis 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

nie zdazyłam wczesniej dam znac wiosna czy trawnik przezył. Czasami trzeba zaryzykowac ))))

ja też będę ryzykować, siana w trawniku jest tyle, że aż się prosi o to, żeby mu dać możliwość większego oddechu.
Moje początki- i brak doświadczenia :) 22:24, 22 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Popieram co Marta napisała w kwestii cyprysików i berberysów.

Brzozy potrzebują mnóstwo wody, miałam na rabacie z brzozami gracki i w ogóle nie rosły, widocznie brzozy dla miskantów niezbyt wiele wilgoci zostawiały, przesadziłam bo było mi ich szkoda.
Z Variegatusami będzie podobnie, więc przemyśl to jeszcze.

Tak wierze, że macie racje- nawodnienie będę chciała zrobić, plany takie mamy ale raczej nie na przyszły rok. Postaram się wtedy szczególnie podlewać te miejsce. Może przyszłe lato będzie takie jak to, z dużą ilością deszczu. Może rok jakoś to przetrwa?

A co do berberysów podoba mi się koncepcja więc wykorzystam, a cyprysiki poprzesadzam, a te co mi zostaną wykorzystam w innym miejscu
Ogród Marty 22:23, 22 lis 2016

Do góry
Marta, widzę, że Ty dalej działasz, pogoda świetna to trzeba wykorzystać, żeby wiosną było mniej do zrobienia.
Super to zamglone zdjęcie z torami w tle.
Moje początki- i brak doświadczenia :) 22:17, 22 lis 2016

Do góry
Popieram co Marta napisała w kwestii cyprysików i berberysów.

Brzozy potrzebują mnóstwo wody, miałam na rabacie z brzozami gracki i w ogóle nie rosły, widocznie brzozy dla miskantów niezbyt wiele wilgoci zostawiały, przesadziłam bo było mi ich szkoda.
Z Variegatusami będzie podobnie, więc przemyśl to jeszcze.
Lawendowy zawrót głowy 22:11, 22 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jola, ja ze dwa tygodnie temu wertykulacje robiłam ale śnieg mnie w połowie zgonił, skoro Wy się jeszcze za to wzięliście to i ja dokończę.
Ale się narobiłam wtedy, co jeden przejazd to kosz pełniutki, nie nadążałam taczek opróżniać.

Grzesiu miał trzy kosze i trzy worki ....nie dziwie Ci sie ze sie tak szybko napełniało )))
Lawendowy zawrót głowy 22:09, 22 lis 2016

Do góry
Jola, ja ze dwa tygodnie temu wertykulacje robiłam ale śnieg mnie w połowie zgonił, skoro Wy się jeszcze za to wzięliście to i ja dokończę.
Ale się narobiłam wtedy, co jeden przejazd to kosz pełniutki, nie nadążałam taczek opróżniać.
Ogród z łezką II 22:06, 22 lis 2016

Do góry
Kasiu bukiecik różany śliczny, ale zdjęcie jeża pierwsza klasa!
Ja nawet nie wiedziałam, że do nas jeże zaglądają, zorientowaliśmy sie jak się jeden utopił w studzience, która przykryta była tylko paleta, szkoda bardzo, bo to takie urocze zwierzątka.
Tu ma być ogród :) 21:54, 22 lis 2016

Do góry
malkul napisał(a)
jaka masz ziemię w tych ciemiernikach? u mnie sa wszytski marne i chyba im źle u mnie:
chyba że masz jakieś tajne i poufne informacje jak o nei dbać, łechtac jakoś?

Glebę badaliśmy to wiem, że pH mamy 6,95, a ciemiernikom domieszałam torfu odkwaszonego, trochę dolomitu i pokruszonych skorupek jajek.
Nie łechtam, nie szepce i żadne takie

Nie lubią jak się im w korzeniach grzebie i przesadza.
Tu ma być ogród :) 21:49, 22 lis 2016

Do góry
malkul napisał(a)

ooooooooooooooooooooooooooooo
weźmiesz sobie wykopiesz na święta do domu

eeee jak już rośnie w ziemi to go ruszać nie będę, zbyt leniwa na to jestem, prędzej kupie

Tu ma być ogród :) 21:48, 22 lis 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

To chyba się na nie skuszę, bo teraz brak kwitnących w ogrodzie.
W przyszłym roku kupię. W sierpniu widziałam duży ich wybór w szkółce.

Zaglądaj do marketów, mi się udało wyczaić w bardzo atrakcyjnej cenie, bo płaciłam po 5,90 za szt. podczas gdy regularna cena to było 18 zł.
A te pełne kupowałam przez internet w Kostrzynie, skoro to blisko od Asi to od Ciebie chyba też.
Tu ma być ogród :) 21:46, 22 lis 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

juz wyciełam

no i git!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies