Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 13:39, 25 lip 2013

Do góry
Ależ dzisiaj burzowo pozdrawiam
Marzenie o... 13:31, 25 lip 2013

Do góry
kasiula79 napisał(a)
rabata przy tarasie po liftingu (mąż traci pomału nadzieję, że kiedykolwiek przestanę przesadzać

Teraz czekam, aż to wszystko zacznie rosnąć

Kasiu pokaż te rabatki jak wyglądają obecnie, jestem ciekawa jak to się rozrosło przez rok
Piaskownia na zakręcie 13:29, 25 lip 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ewuś jakie miłe spotkanie
pozdrawiam obie Panie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:28, 25 lip 2013

Do góry

a tu mniej przyjemne...cisy już takie były ładne...pozbierałam takie kawałki
a tu irysy...te w najlepszej kondycji...reszta...

i aby optymistycznie

czekam juz 2 lata, marznie i na nowo odbija, LAGERSTROEMIA INDICA
u na nie zimuje, najiękniejsza, tak mówią
u mnie taka
Piaskownia na zakręcie 13:27, 25 lip 2013

Do góry
Taka sobie rabatka pod oknem 13:25, 25 lip 2013

Do góry

Gosiu

czy coś takiego masz na myśli?

a jak dać te kule na pniu???

a powiedz jeszcze czy carexy dałyby radę na słońcu? bo tak sobie o nich myślałam, bo hakone to dosyć intensywny kolorek mają- chyba
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:23, 25 lip 2013

Do góry
i powoli kończę
Chopin i i limki, jakoś w tym roku późno i kwiaty dziwne..

tu mam pod murem 2 limki, kupowane u finki rok temu, róże, horti Vanilia Fraise i róża Grahams Thomas
dalej buki trikolor i wszystko inne
Mój 4 arowy azyl... 13:21, 25 lip 2013

Do góry
A oto piękny, polny żmijowiec, rodzima roślinka, której u Ewy sporo

Ewa ze żmijowcem i liliami, których cebulę dostałam

Anabelka różowa a w tle limonka; my
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:19, 25 lip 2013

Do góry
beta napisał(a)
Aniu cudnie te jeżówki wyglądają...tam kilka odmian jest?...a one w towarzystwie żurawek są może posadzone?

Beatko jest kilka odmian. Nie mam aktualnej fotki, ale to ta rabata

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:14, 25 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
A tak finalnie.. kulo-epsilo-fantazjo kształt... mimo woli oczywiście

Bananowy song..... i małpka z nożycami Do jutra

Aniu ale miałam nadrabiania.......
no muszę to napisać... po porstu muszę ...te "cosie" kulo-epsilo-fantazjo kształtne to mi przypominaja kobiecy biust
Oj konweniuje mnie bardzo twoja nowa rabata i kulkowe ukladanki koło klonu ... taka kulkowana rabata mogła by byc piękna
Pozdrawiam
Piaskownia na zakręcie 13:11, 25 lip 2013

Do góry
Wczoraj miałam bardzo miłych gości. Odwiedziła mnie Basia z mężem i wnukami. Szkoda, że ich wizyta była taka krótka i że nie mogłam im pokazać wizualnie czegoś bardziej estetycznego. No cóż, może za rok albo dwa to miejsce stanie się ładniejsze i bardziej przyjazne dla wzroku.

Pozdrawiam Cię Basiu bardzo serdecznie, cieplutko wspominam nasze spotkanie.
Mój 4 arowy azyl... 13:07, 25 lip 2013

Do góry
Rośliny na działce Ewy cd.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:04, 25 lip 2013

Do góry
oj łącz, naprawdę bolało rano
Beatko, czy wyrośnie...chyba nie, więc jakby co pomyśl jeszcze raz nad rabatą...koty wciąż będą przychodzić...sama dziś rano nowego goniłam!!! a śliczny był, jak nie wiem, co!

Mój 4 arowy azyl... 13:01, 25 lip 2013

Do góry
Tak - jak przewidywałam - wycieczka była całodzienna. Wróciliśmy późno, bo około 20-tej. Chłopcy zmęczeni, ale zadowoleni bo atrakcji było co niemiara
Na trasie do Ogrodzieńca jest Zawiercie, a tam Ewa/ewsyg ma swoją działkę i najpierw ją odwiedziliśmy.
To, co zobaczyłam przerosło moje wyobrażenia o działce, choć znałam ją z wcześniej oglądanych zdjęć. Ewa, to istna heroini, wprost bohaterka! Dlaczego? A dlatego, że na piasku tworzy ogród i dodam, że z pozytywnym skutkiem. Trudna to sprawa, każdy może to sobie wyobrazić - to zupełnie tak, jakby próbować na plaży sadzić jakiekolwiek rośliny.
Ewie rośnie już lasek, a na początku były tylko dwie sosenki. Każdej sadzonej roślinie musi w tym piachu wykopać dół, wyłożyć go materiałem tworzącym próchnicę a nastepnie dobrą ziemią.
I rośliny rosną! I są dorodne!
A oto kilka z nich

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:55, 25 lip 2013

Do góry
Działeczka koło Muzeum 12:49, 25 lip 2013

Do góry
Nic to Asiu

Dzięki dziewczyny za namiary na preparaty na wiśnie.
Teraz czeka nas przerzedzanie koron po owocowaniu i prawdę mówiąc nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Przede wszystkim nie znam odmiany. Po wtóre, nie wiem które gałęzie do wycięcia a które do zostawienia a zapytać nie mam tu kogo.

Na działce prawie nic się nie dzieje - ostatnio skopałam kawałek ziemi walcząc z perzem, ale póki nie spadnie solidny deszcz, nie ma sensu tego robić. Ziemia twarda jak kamień i praca idzie trzy razy dłużej i ciężej niż zwykle.

Hasło z krzyżówki, którą ostatnio rozwiązywałam: "król chwastów" - odpowiedź: perz Więc walczę z samym królem

Po ostatnim pobycie w Juraparku koło naszego miasta zażyczyłam sobie ciurkadełko, spodobał mi się bardzo tamtejszy strumyczek

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:48, 25 lip 2013

Do góry
Aniu, pokazuję jeżówki od ciebie....sama oceń, czy jak matki

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:47, 25 lip 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Nowa rabata zapowiada się cudnie!!! Ale róż bym nie wyrzucała.. super wygladaja! moze jednak?
pozdro

Jakoś mi się nie komponują, ale to sie bierze na pewno stąd, że nie jestem fanka róz u siebie.. wolę oglądać u innych.. nie wiem jaka to odmiana .. ale kwitną raz, potem przerwa i dopiero przed zimą do mrozów.... za długo jest brzydko ... a i zimą do niczego... nie za bardzo mam gdzie je przeniesć....

A to Pomponella.. róże śliczne, ale jako cały krzak mi sie nie podoba, ale to na wsiowej rabacie, wiec nie przeszkadza

Tak w różach kwiaty się podobają, ale krzaki już nie... może dlatego każdy pokazuje tylko kwiaty, a prawie nikt nie pokazuje całych krzewów.
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:46, 25 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Bogusia - przesadzę jak przekwitnie
A może sie wkomponuje... ale obiecałam być twarda.. i zero jarmarku na froncie

W sobotę przesadzałam hortensje "Inkreditball" różową.. biedna zwiędła cała... kwiatki smętnie wisiały ..do dzisiaj.... ale chorowała, wiec stwierdziłam, i tak mi jej nie żal....

I żyje Głowę podniosłą dumnie..

Aniu ja teraz kupiłam pare hortensji (dzieki ogrodowiskowi) ale ta twoja mi się podoba ,czy ona pokrojem podobna do drzewiastej ale ma chyba sztywniejsze łodygi polecasz ją bo bym ją chciała kupić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies