Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój jesienny ogród 14:09, 23 sie 2013

Do góry
Janinko, pozdrawiam, co do bezrobotnych masz rację, można by wykorzystać tyle siły na wygląd naszych miast W parku trawka ładna a nad jeziorem to wszystko rośnie dziko nic nie robione ale to dla ptaków raj. Tam nawet z psem nie można wejść.

Mój jesienny ogród 14:05, 23 sie 2013

Do góry
Bogdziu, cieszę się że już jest OK, jak zdrówko nawala to jest nie ciekawie ale trzeba się jakoś trzymać. Ja na razie się nie daje ale cały czas muszę uważać, szczególnie na klimatyzację, to nie dla mnie ten wynalazek. Przed wejściem na stację muszę się ubierać. Przez te kilka ostatnich dni, narobiłem tyle ptaków, że nie wiem jak się do tego zabrać. Mam super fotki Kardynała a dziś widziałem dwa nowe których jeszcze nie zrobiłem.

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:05, 23 sie 2013

Do góry
2012 i 2013
Mój jesienny ogród 14:02, 23 sie 2013

Do góry

Witajcie, dziś pokażę fotki z tego pierwszego ogrodu w którym byłem już chyba ze dwa tygodnie temu. Rosetta garden tak się nazywa. Dosyć duży i nad samym jeziorem, nie można jednak zejść gdyż położony jest wysoko na klifowym brzegu a na jezioro można sobie tylko popatrzeć ale za to z góry. Było tam dużo różnych drzew, starych i olbrzymich. Nie zabrakło oczywiście kwiatów i traw.

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:59, 23 sie 2013

Do góry
2012

2013
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:57, 23 sie 2013

Do góry
2012

2013

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:55, 23 sie 2013

Do góry
Jesień 2012 -

Lato 2013 -

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:52, 23 sie 2013

Do góry
Dziś przeglądałam zdjęcia i postanowiłam sobie, ze zrobię zestawienie postępów ogrodowych od zeszłego roku.

W 2011 wprowadziliśmy się do domkowa i pierwsza radocha to była oczywiście trawka

Na tym zakończyliśmy szaleństwo ogrodowe i byliśmy pewni, że trawka nam w zupełności wystarczy jako ogród

Aaaa, miałam jeszcze jedną "kulę" bukszpanowa od Taty...
Może niedoskonały ale..... 13:51, 23 sie 2013

Do góry
Czyli wszystko jasne
To moje aronie

odpowiada mi koloryt żółto kremowej rabaty.teraz ma jesienne kolory

Graham Thomas

Gartentraume- wiosna przesadzałam i bałam się o nią.Piękna jest

Niestrudzenie kwitnie La Rose de Molinard vel Emilia Maria

i wrzosy- całość pokażę jak skończę .Tu się wczoraj naprzesadzałam jeszcze tylko trochę dokupię obsypię korą i zamknę temat wrzosowiska
Dużo bzykających na nim lata i boję się o Tobiego. Kiedyś ugryzła go pszczoła w pyszczek.Tu też polował
W miniformacie 13:13, 23 sie 2013

Do góry
Bea napisał(a)

Cudny widok Pozdrawiam
Moja działka. 13:02, 23 sie 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
I jeszcze kilka fotek z ogroduDalie.

i mój pomidorek

Piękne masz dalie No i pomidorek apetyczny Pozdrawiam serdecznie
Co z tym ogródeczkiem począć 12:27, 23 sie 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
O czymś takim myślałam:

Ewuś ..macham...ciszę się że wypad się udał...ja też wczoraj dopiero wróciałam i zaległości nadrabiam....i powiem Ci że ta probpozycja jest fantastiko...tylko robić....a o ławkę się nie martw....rób projekcik, a ławeczką się podzielicie....buziaki
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 12:26, 23 sie 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
hej, ale masz działkę! dużą, i tyle sosen! wyzwanie!

Żebyś wiedziała! Wyzwanie! Patrz, ile mam ziemi do obsadzenia (a to tylka 1/6 działki) - się zestarzeję, nim się z tego suchowiska coś na kształt ogrodu zrobi

To będzie zaczarowany ogród 12:26, 23 sie 2013

Do góry
greglis napisał(a)

Znalazłam http://www.pergole.ogrodowe.com.pl/kratki-drewniane-na-pnacza/101-obelisk-kratek-pnacza.html

Ja na swoje edenki czekałem dwa lata więc chyba trochęmusisz poczekać . Ale wszystko jest możliwe

Zakwitły! dzięki za namiary, kilka tych obelisków by mi się przydało

Słoneczny ogród słonecznej safikey 12:24, 23 sie 2013

Do góry
To chyba jakas odmiana tytoniu, wyglada bomba i ten swietny kolor kwiatow

Takie mam swietne widoki w pracy

Pozdrowienia z Roztocza
Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 12:18, 23 sie 2013

Do góry
Pierwszy sezon jeżówek (już je lubię)

Moje serce zdobyła także krwawnica

Rozplenica rubrum zadomowiła się na dobre

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:14, 23 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)

W Tyczynie kupiłam duże rozchodniki.. różowe.. ale jaki róz nie pamiętam..... a nazwy już chyba nie znajdę.. ale to były wielkie sadzonki...

Mam rózne rozchodniki, ale nawet teraz nie określę ani odmian, ani kolorów... mam jednego o ciemnych liściach i o ciemnych kwiatach.... i wysoki ładny jest.. ale foto nie znalazłam Rośnie na parkingu a tam zdjęć nie robię
Większosć rozchodników chyba kupowałam pod Tarnowem.. po lewej stronie.. jadąc do Tarnowa... Pani ma bardzo dużo rozchodników. W Rzeszowie u Pana Bylinowego jakieś rozchodniki widziałam, ale chyba z tych wysokich nie rzuciły mi sie w oczy, ale też nie szukałam.... i pomysłów mi brak gdzie jeszcze można kupić.... a w Giedlarowej nie ma??
Moje takie są (z różowych i czerwonych) .. i chyba są spod Tarnowa..

Aniu, ten mi się najbardziej spodobał - a jaka to szkólka pod Tarnowem? Bo ja tak daleko to nie zajeżdżałam jeszcze...masz może telefon to może zadzwonie i podpytam...
Dziekuje - ty jak zawsze niezastąpiona
W kamiennym kręgu od początku 12:02, 23 sie 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Pięknie to wygląda Aniu Zresztą robisz cudne zdjęcia i mieszkasz w okolicach do pozazdroszczenia. Cudne są te Twoje widoczki. Pozdrawiam serdecznie

Okolica pospolita jak inne
żadnych ci u nas atrakcji....a szczęśliwym można być nawet we własnym ogrodzie

Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:02, 23 sie 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale masz cudne cleome No a pomidor rewelkaMiłego dnia

Danuś Tobie też miłego dnia.... znów zagrandziłam na forum.... a tu trza pracować...

Agata .. Twój prezent wstawiłam do konkursu I doniczki Gierczusiowe.... Zasługują by się nimi pochwalić..... bo kompozycje jak kompozycje... tak mimo woli Dzięki dziewczynki

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:58, 23 sie 2013

Do góry
hej Kasiu!
tam gdzie ład i porządek to twórczość późniejsza; przed domem sadziłam co kupiłam, bo innych rabat nie było, były resztki pobudowlane na trawniku. Powoli ogarniam przedogródek Dzisiaj jest tak:

Planuję mieć za lawendą same róże, bukszpany i trawy podsadzone kocimiętką. Zobaczymy kiedy i czy w ogóle się uda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies