Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:44, 08 sty 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Miło się patrzy gdy już towar rośnie. Wieczorem popadało.

O rany...tu dopiero widać jaki macie teren...końca nie widać

Ciski malutkie ale jak je podtuczysz to w mig urosna
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:05, 08 sty 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie przekorzenione sadzonki i raz dwa posadzone Niech rosną, ja sadziłam poprzednimi laty świerki końcem grudnia i rosną jak ta lala

O! I to jest dobra wiadomość.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:05, 08 sty 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Piękne cisowe poletko
będę potrzebowała kilku sztuk ..więc może kupie u Ciebie Danusiu

A pewnie Zamierzamy częściej otwierać ogród, szykujemy się do tego Zmieniamy na froncie wszystko
Ania -Spełnione marzenie 22:53, 08 sty 2020

Do góry
W zasadzie nie znam osoby, która by nie zaczynała od aksamitek, są obecnie fajne odmiany, ciekawe barwy i poza tym są dobre dla ogrodu i warzywnika. Poszukaj nasion ciekawych. Jeszcze kosmosy albo cynie.
Podwórkowa rehabilitacja 20:29, 08 sty 2020

Do góry
Świetnie wygląda jemioła z trawami NO super.
A te ostróżeczki cukiereczek
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:05, 08 sty 2020

Do góry
Miło się patrzy gdy już towar rośnie. Wieczorem popadało.

A Witek kopie jakieś rowy koparką

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:03, 08 sty 2020

Do góry

Te w doniczkach to wielka pomyłka, wszystko się wysypało. Płaciłam za ziemię i za doniczki, w doniczkach to samo co tańsze na paletkach. Masakra

Wcześniejsze uprawy przeniesione

Sadzonki były tak małe i tak przerośnięte, moim zdaniem za bardzo. Wybrałam największe, niektóre miały 1 cm

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:01, 08 sty 2020

Do góry
Ja po prostu nie mam innego wyjścia. Pole zaorane, trafiłam cisy, przyszły więc sadzić tylko, co prawda z przesyłką jak zwykle kłopoty, przy tej ilości wszystko rozbebeszone, brakuje itd.
Dzisiaj w dwie osoby wsadziliśmy wszystko

Sznurki, sadzone co 30 cm. Rządki co 60 cm. Będzie towar na żywopłoty, albo i na topiary.

Pszczelarnia 19:34, 08 sty 2020

Do góry
Widziałam wielką kulę z choiny kanadyjskiej, wspaniały kolor i struktura. I cena ogromna.
Gardenarium wyświetlanie zdjęć 19:32, 08 sty 2020

Do góry
A ogród użytkowy jest tutaj pod koniec wątku, bo to jest druga część ogrodu z lustrem. Jest cała relacja z jego budowy.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem
Jak robić eko zakupy 19:26, 08 sty 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Mam identyczne odczucia co do tych programów, ta moda przyszła z zachodu gdzie pokazują jak remontują domy by je potem sprzedać, ale najpierw wszystko co zastaną niszczą. Tylko jeden z programów pokazuje rodzinę remontującą domy ale zawsze gdy jest coś do odzysku zabierają do swojego magazynu by potem gdzieś wykorzystać

Ooo i to samo mam. Uwielbiam ich najbardziej, mają skład starych drzwi, drewna itd. To mi się podoba. I projekty są świetne. Ale trochę ten rudy poczochrany też rozwala.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 19:22, 08 sty 2020

Do góry
Kiedyś ktoś powiedział, że szklany stół jest niezdrowy dla rąk, stawów, zimny i że szkodzi. Nie żebym odradzała, bo świetny, ale popytaj, poczytaj czy ma szkło wpływ jeśli stale będziesz miała z nim kontakt. Drewno jest ciepłe i zdrowe.

Ja ostatnio kupowałam drzwi neogotyckie stare, zgłoszono je na jakąś giełdę prywatna co kierowcy jadący w danym kierunku chwytają zlecenie i przewożą. Kosztowało mnie 250 zł. Ale nie wiem jak tej giełdy szukać.
Pszczelarnia 12:49, 08 sty 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tutaj akurat to te donice pasują moim zdaniem jak "piernik do wiatraka", dom rustykalny, cegła, ławka angielska, a donice na wskroś nowoczesne na tym się nie wzoruj w żadnym wypadku

Danusiu, u mnie nie ma ani cegły (jest granit szary) ani ławki angielskiej (drewnianej) przy domu (jest jasno szara z metalu).

A kolor fasady (jasno-morelowy róż) nie pasuje mi do donic tradycyjnych terakotowych.

Ale przymierzę te wysokie, co mam.

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:51, 08 sty 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
My dzisiaj robimy prace ziemne...zapowiadają ciepło, może koparka się nie zakopie

No i czekam na 2 tys. sadzonek cisów, będę sadzić...

Dziękuję że zajrzałaś do mnie .A wiesz że był u mnie facet który robi ogrody /a był po deski u Syna/i mówił ze jak jest ziemia nie zamarznięta to można większe rośliny przesadzać ale ja się boję .Mam do przesadzenia rododendrony i to duże ---będę czekać bliżej wiosny Pozdrawiam cieplutko
Jak robić eko zakupy 08:35, 08 sty 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ostatnio wkurzyłam się na Szelągowską i nie tylko, na wszystkich projektantów robiących metamorfozy mieszkań, domów itp.

Zauważcie, z jakim uwielbieniem biorą młot w ręce i jak walą w umywalkę, ścianę, szafę, meble kuchenne itp.... a przecież to mogą być towary przez kogoś wykorzystane, wystawione na śmietnik, ktoś weźmie i sobie zrobi łazienkę, czy cokolwiek. Meble, sprzęty domowe, wystawić na śmietnik i zanim zabierze je śmieciarka- znajdą nowe życie.

A tutaj telewizja, niby trąbi o ekologii, a dziecku w wieku 10 lat, Pan Projektant daje młotek i każe walić w ścianę albo kuchnię. To mnie obecnie wpędza w depresję i smutek wielki. Dziecko trzeba wychować z duchem czasu, jak ono ma wiedzieć, skoro taki ma przykład.

Inna telewizja remontuje dom ludziom pokrzywdzonym przez los, którzy mieszkają w trudnych, spartańskich warunkach...bo nie mają za co polepszyć ich...i tu jest paradoks.

Mam identyczne odczucia co do tych programów, ta moda przyszła z zachodu gdzie pokazują jak remontują domy by je potem sprzedać, ale najpierw wszystko co zastaną niszczą. Tylko jeden z programów pokazuje rodzinę remontującą domy ale zawsze gdy jest coś do odzysku zabierają do swojego magazynu by potem gdzieś wykorzystać
Jak robić eko zakupy 08:17, 08 sty 2020

Do góry
Ostatnio wkurzyłam się na Szelągowską i nie tylko, na wszystkich projektantów robiących metamorfozy mieszkań, domów itp.

Zauważcie, z jaki uwielbieniem biorą młot w ręce i jak walą w umywalkę, ścianę, szafę, meble kuchenne itp.... a przecież to mogą być towary przez kogoś wykorzystane, wystawione na śmietnik, ktoś weźmie i sobie zrobi łazienkę, czy cokolwiek. Meble, sprzęty domowe, wystawić na śmietnik i zanim zabierze je śmieciarka- znajdą nowe życie.

A tutaj telewizja, niby trąbi o ekologii, a dziecku w wieku 10 lat, Pan Projektant daje młotek i każe walić w ścianę albo kuchnię. To mnie obecnie wpędza w depresję i smutek wielki. Dziecko trzeba wychować z duchem czasu, jak ono ma wiedzieć, skoro taki ma przykład.

Inna telewizja remontuje dom ludziom pokrzywdzonym przez los, którzy mieszkają w trudnych, spartańskich warunkach...bo nie mają za co polepszyć ich...i tu jest paradoks.
Pszczelarnia 22:40, 07 sty 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Może powinny być takie wysokie jak na poniższym zdjęciu?

Tutaj akurat to te donice pasują moim zdaniem jak "piernik do wiatraka", dom rustykalny, cegła, ławka angielska, a donice na wskroś nowoczesne na tym się nie wzoruj w żadnym wypadku
Gardenarium wyświetlanie zdjęć 22:30, 07 sty 2020

Do góry
Jak to jest zrobione nie mam pojęcia i nie mam możliwości zmiany, bo nie jestem informatykiem. Zapewne jest to po to, aby nie kopiować zdjęć. A jesli nie, to nie wiem.

Ogród zimozielony https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu
Doświadczalnia bylinowo-różana 21:23, 07 sty 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tak, zimują, ale lepiej schować pod dach, nawet na zewnątrz, bo nie lubią nadmiaru wilgoci. Ja chowam do namiotu foliowego. wtedy wiosną szybciutko dostają kolorków.

Drenaż w misie - konieczny.

Dziękuję, Danusiu
Gardenarium wyświetlanie zdjęć 21:02, 07 sty 2020

Do góry
Nie wiem, czy zadaję pytanie w odpowiednim miejscu.
Oglądam realizacje Gardenarium i zastanawiam się, czy da się zmienić tryb wyświetlania tak, aby zatrzymywać poszczególne zdjęcia na dowolny czas?
Obecnie zdjęcia szybko się zmieniają a ja chciałabym przyjrzeć się im bliżej.
Wszystkie ogrody piękne, zauroczyły mnie szczególnie dwa: "Elegancki i zadbany ogród zimozielony" oraz "Ogród użytkowy z prostymi liniami i placem zabaw".
Cudowne, zapewne będą dla mnie inspiracją...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies