Renatko, cudowna wizytówka

Piękne ujęcia pięknych kompozycji kwiatowych.
Gdzie Ty tyle powojników posadziłaś?? Albo warzyw, nie tak mały ten twój ogródek

Jaką ziemię masz w skrzyniach tych budowlanych do pomidorów i papryki? Czym nawoziłaś?
Ja w tym roku miałam jakąś porażkę, ziemia kupiona do warzyw, podlewałam pokrzywą, ale też dałam głębiej nieprzekompostowany obornik. Nie wiem czy to dlatego, nie rosło mi dobrze, rośliny były głodne, bałam się znów przenawozić.
W tym roku mam już do warzyw dobry kompost z przekompostowanym obornikiem, mam nadzieję że będą dobrze rosły.
Renatko masz powojnika Mazury, ja też, jak Ci on rośnie? U mnie słabo, dwa pędy, dwa kwiaty, liście jasne. Przesadziłam go w inne miejsce, może mu coś nie pasowało.
Fakt że nie miał zbytnio zacienionych nóżek. Posadziłam go teraz przy wielkiej róży Lykkefund, chcę żeby po niej się piął i kwitł po jej przekwitnięciu.
Zobaczymy.
Co do heliotropów to bardzo dziękuję za info

Może posadzić je do głębokiej donicy z dziurkami na bocznej ścianie tak powyżej dna kilka cm, to woda nie będzie tak szybko uciekać? Tak sobie myślę, że też tak zrobię w pojemnikach budowlanych na warzywa.