Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 08:49, 31 paź 2012

Do góry
To Ty 40-latek?
Nie pomyślałabym

Projekt ogrodu bardzo mi leży
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:36, 30 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

ojej, jakie to piękne!! wiem, ze szron i mróz nie cieszą, ale takie ujęcia...warto

podziwiam całą ekipę, za solidność, pracę na zimnie i ty pewnie też nieźle wymarzłaś; chyba w takie zimno, walonki są najlepsze, choć nie trendy!

I znowu wspaniały projekt powstaje i świetny przykład do naśladownictwa; twój styl jest rozpoznawalny, myślę, że jest na miarę XXI wieku...
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:53, 30 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Aby było ładnie musi sieto komponować z resztą otoczenia, z domem, z układem innych rabat... i z tym co się chce mieć...... To tak samo jak powiedzieć .... zróbcie projekt domu o wymiarach 20 x15m. ....... albo jaki mam kupić samochód?

I ja tak samo idiotycznie wyskoczyłam z pytaniem bez przemyślenia.......... najpierw szkic, zdjęcia, co by mi sięwidaiało.. a potem można myślec............
A teraz mykam znów do obowiazków.....

Anek, musi się komponować ale każde dosadzenie czegoś musi być delikatne, bo naprawdę jest to kąt ekonomiczny: warzywa, szklarnia - użytkowy. Żadnych iglastych. Nie trzeba tak bardzo zasłaniać.
Metodycznie podchodzimy do tematu: rysujemy - mierzymy, robimy zdjęcia, mówimy o swoich preferencjach i myślimy.

A zdjęcia wieczorne obłędnie piękne. Każda pora roku fajna.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:22, 29 paź 2012

Do góry
Janina napisał(a)
Witam.Obejrzałam cały twój wątek i jestem pod wielkim wrażeniem.Jak sama sobie poradziłaś z ogrodem,ja myślę o zamówieniem projektu ale boję się, że sobie nie poradzę aby go zrealizować.Ja też dużo roślin zamawiam przez internet.

Janino (moje dwie sąsiadki to Jasie ) nie martw się na zapas z całego serca polecam prawdziwy projekt, bo z nim robi się wszystko dużo prościej, nie zastanawiasz się co, gdzie i jak. Masz wszystko czarne na białym, wystarczy tylko się trzymać wytycznych. A czy sobie poradzisz? hmmm jeżeli ja z gromadą dzieci jakoś daję radę to każda inna osoba też sobie poradzi
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:03, 29 paź 2012

Do góry
Mireczko... ja nie chcę obsadzać szklarni, bo będzie w niej za ciemno... to wszystko musi być przed.... Pergoli nie przestawię bo ...... zasłania mi łądnie okno w łazienkce (której jeszcze nie ma, ale jak będzie..to nikt nie bedzie mnie podglądał, a ja mogę sobie popatrzeć w wannie na ogród)... rośnie przy niej wielgaśny milin..... jego już nie przesadzę.... poza tym pergola robi bramkę do przejścia z jednej części ogrodu do drugiej...
Staracie siebardzo.. a ja nie ułątwiam.. przede wszystkim aby pomóc to trzeba widzieć to co jest...... aby powiązać do kupy...... Zrobię jakies zdjęcia...będzie łatwiej... Czytam jakiś nowy wątke... i hasło ...z zaprojektujcie mi rabatę.. i widać tylko kawałek prostokąta.. Aby było ładnie musi sieto komponować z resztą otoczenia, z domem, z układem innych rabat... i z tym co się chce mieć...... To tak samo jak powiedzieć .... zróbcie projekt domu o wymiarach 20 x15m. ....... albo jaki mam kupić samochód?

I ja tak samo idiotycznie wyskoczyłam z pytaniem bez przemyślenia.......... najpierw szkic, zdjęcia, co by mi sięwidaiało.. a potem można myślec............
A teraz mykam znów do obowiazków.....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:27, 28 paź 2012

Do góry
Ogród w białej pierzynce..też piękny, ale to właśnie ten dobór roślin i cały projekt na to pozwala, aby cieszyć się nim cały rok
ale Danusiu, wolimy jeszcze jesień, więc chcę powiedzieć, że sniegi topnieją, czyli grabie i łopaty w ręce i do przodu
miłej niedzieli
Ogród w Jaszczowie 21:45, 26 paź 2012

Do góry
Super,przez zimę można jeszcze raz przeanalizować projekt i ewentualnie coś ulepszyć, ja również w przyszłym roku planuję nowe nasadzenia, na razie wymyślam plan i kreślę go na kartce papieru
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 10:22, 26 paź 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Sławek!
Dawaj portfolio tutaj - nie każ czekać!

Świetnie że "łapiesz okazje" w dokształcaniu się - tak trzymaj.
Co do jazdy samochodem - znam osoby ,które całe życie były anty jeżdzące,a los tak chciał że przed 40-stką,zrobiły prawko - teraz mega zadowoleni
Kwestia czasu i obycia z autem -warto
Ten projekt ogrody nad którym siedziałeś ,ma być realizowany w obecnym czy w wymarzonym własnym ogrodzie?

Powiem nawet, że znam taką osobę co ma już po 40 i właśnie ukończyła kursy na prawko A co do ogrodu, to niestety ten akurat...raczej...nie będzie realizowany
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 06:59, 26 paź 2012

Do góry
Sławek!
Dawaj portfolio tutaj - nie każ czekać!

Świetnie że "łapiesz okazje" w dokształcaniu się - tak trzymaj.
Co do jazdy samochodem - znam osoby ,które całe życie były anty jeżdzące,a los tak chciał że przed 40-stką,zrobiły prawko - teraz mega zadowoleni
Kwestia czasu i obycia z autem -warto
Ten projekt ogrody nad którym siedziałeś ,ma być realizowany w obecnym czy w wymarzonym własnym ogrodzie?
Metamorfozy ogrodowe 23:13, 25 paź 2012

Do góry
Marzenko, gratuluję niezwykłej metamorfozy Przede wszystkim świetny projekt i wspaniała realizacja Nie mogę się doczekać wiosny i tych łanów cebul
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 22:30, 25 paź 2012

Do góry
Trochę mi się plany pokrzyżowały...wczoraj rozpoczęły się wykłady z prawa jazdy...tak dobrze czytacie w końcu nadszedł ten czas aby zapisać się na kurs... kiedyś trzeba będzie te prawko zrobić a przynajmniej spróbować... ja nie widzę jakoś siebie za kierownicą...ale dlatego próbuję czy tak będzie akurat na prawdę, że samochód i ja to pomyłka Miałem rysować portrety, które zamówiono u mnie...rysuje na zamówienie, jakoś trzeba sobie kieszonkowe wzbogacać... mam do narysowania dwa portrety ale jeszcze nie dostarczono mi fotografii, które miały właśnie dojść parę dni temu...także przesuwam swoją nieobecność na nieustaloną datę Od końca listopada natomiast zaczynam kurs na programie AutoCad - jest to program do projektowania wykorzystywany także przez architektów krajobrazu, wszystkie projekty Danusi są właśnie robione za pomocą tego programu... taki kurs prywatnie jest dość drogi, a ja zapisałem się na taki projekt "Mam zawód - mam pracę w regionie" i tam właśnie ten kurs mamy darmowo Trzeba umieć korzystać z okazji... Pewnie się zastanawiacie co robiłem przez te parę dni, w trakcie których miałemnrysować portrety, otóż projektowałem sobie ogród, dla wzbogacenia portfolio... efekty zapewne już niedługo...może w nowym wątku go umieszczę, jeszcze zobaczę pozdrawiam Sławko
Mała rabata od początku. 19:21, 25 paź 2012

Do góry
A ta rabata musi się zwężać do zera?

To ja Ci pokażę moją rabatę której projekt robiła Danusia. Tylko że moja rabata ma 3,70 na 3,70. I nie mogłam mieć wysokiego drzewka na pniu. Ale Ty właśnie możesz mieć

Ja ją trochę zmodyfikowałam.

Gardenarium napisał(a)
Druga propozycja

1 - miskanty Variegatus lub Morning Light - 5 szt posadzone falą
2 - hortensje Limelight
3 - kule bukszpanowe duże
4 - żółta trawka np. Hakone All Gold albo niekoniecznie żólta, inna może być aby niezbyt malutka była
5 - żurawka
6 - inna żurawka albo coś żółtego ewent. Carex Evergold

Na studzience misa z petuniami, albo studzienka zasypana korą po prostu.

A propozycja Nieszki fajna też jest
Mała rabata od początku. 16:09, 25 paź 2012

Do góry
Znalazłam dla Ciebie kilka propozycji (robionych dla innych). Poogladaj i powiedz, co Ci jest najbliższe

Tu projekt Gosi, robiony dla monitki:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1792-rabaty-do-wymiany?page=12

Szkic robiony przez Ewam też dla monitki:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1792-rabaty-do-wymiany?page=13

Dla odmiany czas na zmiany... 11:37, 25 paź 2012

Do góry
Beta, co tak cicho?
Czyżbyś zarzuciła już prace nad tym zakątkiem?

Ja już doszłam, dlaczego projekt Gosiaka jakoś tak wydał mi się nieteges
Zbyt długie ciągi nasadzeń, ale też dlatego, że rabata narożna za wąska jest.

widziałaś u monitki te projekty (by Kaisog1). Ładne są, trzeba by je tylko zmodyfikować o owo drzewo liściaste
na tej stronie:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1792-rabaty-do-wymiany?page=3
Tam gdzie ELFy zimują 22:01, 24 paź 2012

Do góry
Kuklik napisał(a)
Przyszłam z rewizytą i zaczytałam się...
Pięknie się zapowiada Twój ogród...
Świetnie się udała betonowa donica, myślę że miskanty z tujami będą się bardzo dobrze prezentować Efekt świetny i bez pracy z rozwalaniem
Może mogę pomóc z barwinkami. Te dwa na początku wyglądają na przepięknego barwinka większego Vinca major.

Te co kupiłaś później i rosną w betonie to bardziej popularny barwinek mniejszy Vinca minor. Ten większy jest bardziej wrażliwy na mróz i dobrze go trochę okryć, za to ma dużo większe kwiaty. Powodzenia w uprawie Ja mam barwinka większego w innej odmianie, mój wygląda tak

Chciałam powiedzieć jeszcze, że też mam córkę Olę i psa labradora (Taro)
Twój jest boski, czy masz więcej zdjęć?

Oglądałam Twój projekt ogrodu i bardzo mi się podoba, trzymam kciuki,żeby wszystko się udało
Mam tylko jedną małą uwagę, a właściwie pytanie, które zadała mi projektantka mojego ogrodu gdy powstawał, czy jesteś pewna,że miejsce zabaw dla dzieci chcesz mieć tuż koło tarasu? (ja sama tak
wtedy chciałam) Czy nie lepiej trochę dalej? wtedy nie rozumiałam, ale się zgodziłam, a wkrótce doceniłam tę decyzję, po latach muszę przyznać,że to był dobry krok Pozdrawiam, będę zaglądać

Witam Cię Kuklik w moim ogrodzie i przepraszam że tak późno ale troche mój świat zwariowal a zegarki narzuciły niesamowite tępo. Mam teraz ogrom zaległości na ogrodowisku, ale myślę że w kilka wieczorów dam radę.

co do mojego labradora "nody" czyt. nodi (tak go córka nazwała - to postać z jakiejś bajki, a drugi piesek to Tessi) to zdjęć aktualnych nie mam ale postaram się mu cyknąć kilka sztuk bo w takich złotych liściach prezentuje sie wyjątkowo ładnie.

Natomiast poruszając temat placu zabaw koło tarasu to na obecną chwilę musi on być blisko - córeczki za malutkie zwłaszcza ta młodsza. W przyszłym roku w czerwcu będzie miała roczek i wolałabym ją mieć na oku zwłaszcza że ta starsza ma przedziwne pomysły - a później się pomyśli

pozdrawiam
kasia
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:53, 24 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Podaję namiary tej książki (długo trwało ale książka była pożyczona):
Robin Williams, Piękne ogrody. Projekt i urządzanie. Arkady 1996 r.

Mam tę książkę u siebie. Co w niej ciekawego?
Aga, mogę pożyczyć, jeśli chcesz.
Ogródek Goniak 18:31, 24 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Goniaczku,
podaję namiary tej książki (długo trwało ale książka była pożyczona):
Robin Williams, Piękne ogrody. Projekt i urządzanie. Arkady 1996 r.

Nic nie szkodzi, najważniejsze, że jest tytuł
Wydaje mi się ciekawa ta książka a co Ty o niej sądzisz Pszczółko ???
Ogród do kwadratu 11:54, 24 paź 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Aga,a wiesz że Tom Stuart towarzyszy mi od 2008 roku?
Wtedy ujrzałam jego projekt w "Ogrodach" i wpadłam po uszy
Nawet Sławek przypomniał się z nim na moim wątku,a sama gdzieś po drodze też to zdjęcie wkleiłam.

Lenuś - wspaniałe są takie ogrody, ale ten który widać powyżej wygląda fajnie w niewielkim ogrodzie. Tak mi się przynajmniej wydaje. Te projekty wielkich ogrodów też powalają
PS
Czy mojego pagodowca zawijać już przed piątkiem, czy czekać na większe mrozy?
Postawić trawkę nad i... 11:40, 24 paź 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
Witam serdecznie Pierwszy raz goszczę u Ciebie i od razu takie ciekawe rzeczy znalazłam Projekt! Bardzo mnie to interesuje. Czy masz kogoś sprawdzonego? Bo my dwa razy próbowaliśmy i...nie skorzystaliśmy. Nikt nie wytrzymywał porównania z profesjonalizmem Danusi. Dlatego jestem ciekawa jak znaleźliście kogoś, kto spełnia Wasze oczekiwania. Z polecenia ?
Cieplutko pozdrawiam

...poznałyśmy sie na spotkaniu u Kapiasów, pamiętam
Postawić trawkę nad i... 11:39, 24 paź 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
Witam serdecznie Pierwszy raz goszczę u Ciebie i od razu takie ciekawe rzeczy znalazłam Projekt! Bardzo mnie to interesuje. Czy masz kogoś sprawdzonego? Bo my dwa razy próbowaliśmy i...nie skorzystaliśmy. Nikt nie wytrzymywał porównania z profesjonalizmem Danusi. Dlatego jestem ciekawa jak znaleźliście kogoś, kto spełnia Wasze oczekiwania. Z polecenia ?
Cieplutko pozdrawiam

...witaj Kindziu...miło mi że zajrzałaś do mnie sąsiadko ze Śląska jeden projekt juz robiliśmy...niestety nie spełania naszych oczekiwań i nie mamy do siebie żalu za wydane pieniądze bo aż tak wielkie nie były ...było by gorzej jak byśmy już go realizowali i teraz trzeba by było wprowadzac jakieś zmiany...ale wszystko przed nami więc..cóż człowiek uczy się na błędach i..pokornieje.. jak na razie tylko jedna projektantka spełnia moje oczekiwania...wprawdzie jeszcze nie wdziałam jej ogrodów na żywo ( chociaż mam nadzieję że kiedyś to nastąpi) tylko w necie..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies