Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:12, 13 paź 2012

Do góry
Zaglądam popatrzeć jak projekt leci "danusiowo" się robi co mnie cieszy
Pozdrawiam cieplutko, bo zimno, sezon grzewczy czas zacząć
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:00, 12 paź 2012

Do góry
Anitko, a ten projekt da radę dziś podesłać? Mąż w weekend mógłby przestudiować.
Ogródek Goniak 07:18, 12 paź 2012

Do góry

weronika77 napisał(a)
Podziwiałam dzisiaj Twoje hosty. Kiedy będziemy oglądać ogród w TV?

Weroniko, nie mam pojęcia kiedy będzie emisja ponieważ z nadmiaru wrażeń zapomniałam zapytać !

Sebek napisał(a)
A ta altana - no boskie! Powiewa Anglią niesamowicie

Sebek, ostateczny projekt wiaty powstał w wyniku angielskiej inspiracji i już na zawsze będzie mi ona przypominała tę fantastyczną wypraweę

Gardenarium napisał(a)
Jednak warto było przyjechać do mnie na Święto Róż.. jakby to nie zabrzmiało... a kiedy u Kuklika?

Danusiu, na Święto Róż wybrałam się z zupełnie innych pobudek ale faktem jest, że to właśnie Ty przedstawiłaś nas a zwłaszcza nasze ogrody pani producentce
Gardenarium napisał(a)
. a kiedy u Kuklika?

Tego samego dnia , bo my jakoś ogrodniczo wszędzie razem to i w TV też
Ogród średniowieczny i nie tylko 17:32, 11 paź 2012

Do góry
Dzisiaj rozpocząłem projekt "niebieska rabata wyspowa" i już połowa darni zerwana. Później jak będę miał czas to wkleję fotki z pierwszego dnia realizacji. Napracowałem się trochę, ale myślę że warto. Wielkość to będzie 3 m na 9 m ułożone w taką lekką falę a na rabacie tylko NIEBIESKIE byliny. Zestaw nasadzeń też już wstępnie rozrysowany.
Ogród średniowieczny i nie tylko 17:00, 11 paź 2012

Do góry
Marku, bardzo mi się podoba projekt altanki, i bardzo tam pasuje
Idę oglądać dalej wstecz, bo tylko trzy strony przejrzałam

Edit: Doczytałam. Wcale jeszcze u Ciebie jesieni nie widać
Róże - oczywiście, bo nie może być inaczej - masz piękne.
I dużo jeszcze kwiatów kwitnie. Lewkonię białą wypatrzyłam, czy mi sie zdaje tylko?

Pozdrawiam
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:39, 11 paź 2012

Do góry
Ogród z wielkim potencjałem. Ciekawa jestem jak go zagospodarujesz? Masz jakiś projekt nasadzeń?
Byle do wiosny
Pozdrawiam serdecznie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:08, 10 paź 2012

Do góry
Mogę Ci podesłać projekt kostrukcyjny altany, ale jutro Podaj maila na priv, jeśli Cię to zainteresuje
Zimozielony ogród przy białym domu 00:15, 10 paź 2012

Do góry
Danusiu, ależ piękny ogród wyczarowałaś Brawa za projekt i wykonanie to jest jeden z tych ogrodów, do których miło będzie wracać jeszcze wiele razy myślę, że inwestorzy są zadowoleni
Ogród w Jaszczowie 14:10, 08 paź 2012

Do góry
Danusiu dzięki wielkie za rady, zmieniliśmy ten projekt, będzie taki jak doradziłaś, mam nadzieję, że do zimy sie uporamy z tym i się spodoba, pozdrawiamy
Ogród średniowieczny i nie tylko 20:04, 07 paź 2012

Do góry
Zrobiłem wstępny projekt altanki, oczywiście w detalach trzeba jeszcze nad nią popracować, ale taki styl wydaje mi się odpowiedni. I przed nią byłaby ta nowa niebieska rabata.

Ogród średniowieczny i nie tylko 23:01, 06 paź 2012

Do góry
MarekW napisał(a)
Aniu dziękuję za linki, na pewno się przydadzą Nie wiem czy zabierać się za tę rabatę teraz czy poczekać do wiosny Pomysł urodził się dzisiaj i może umrzeć śmiercią naturalną, ale oczami wyobraźni zobaczyłem już tę piękną rabatę. Będzie na pewno na niej niebiesko, nie może też być za wysoka żeby nie zasłonić przyszłej altanki, ale ta Altanka za rabatą będzie strasznie romantyczna - już to widzę i włąśnie się zabieram do projektowania altanki

Marek na gorąco wszystko zapisz na papierze, narysuj i do wiosny udoskonalaj, a wiosną do dzieła
a masz już projekt altanki?
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:35, 06 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Dobry pomysł z tą rabatą A kupujesz Mój piękny ogród? Bo tam był raz projekt takiej wyspowej rabaty atrakcyjnej cały sezon - oprócz zimy

Sebku nie kupuję, kupowałem Ogrody, ale jak się skończyli to przestałem. O właśnie to się nazywa rabata wyspowa dzięki za podpowiedź, a zimą atrakcyjnie wyglądają uschłe trawy
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:33, 06 paź 2012

Do góry
Dobry pomysł z tą rabatą A kupujesz Mój piękny ogród? Bo tam był raz projekt takiej wyspowej rabaty atrakcyjnej cały sezon - oprócz zimy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:35, 06 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zimą będzie za późno, jutro szybka akcja - ogródek w trzy dni, projekt w godzinę Mam powera?

Takie rzeczy to tylko Ty Danusiu, trzymam kciuki .
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:44, 05 paź 2012

Do góry
Zimą będzie za późno, jutro szybka akcja - ogródek w trzy dni, projekt w godzinę Mam powera?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:07, 05 paź 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Magnolio, jeśli jesteś, proszę o poradę. Wklejam Twój projekt z moim dodatkiem, który wydaje mi się sensowny. Namazałam na żółto miejsce, które chciałabym obsadzić bluszczem, bo tam nam się trudno kosi. Często to miejsce zostaje niedokończone i psuje cały wygląd. Tam jest pagórek i studzienki do okien w piwnicy. Czy jeśli to obsadzę bluszczem, to bedzie duże przestępstwo? Wyciągam stamtąd kostrzewy owcze i sadzę w docelowe miejsce przy szambie (w końcu!) i myślę, że jak skończę to uda nam się jeszcze to miejsce zarównać, bo zwoziliśmy tam ziemię z wszelkich prac ogordowych. Wtedy łatwo byłoby posadzić na świeżym. Pisz szczerze, bo wiem, że mówiłaś, żeby nic tam nie sadzić. Może jakiś inny kształt temu nadać?

jak jest taka sytuacja to trzeba obsadzić.
Można bluszczem ( a nie jest tam mocno słonecznie?), czy runianką- jednorodny dywan będzie fajny. Albo powtórzyć jak przed domem- bluszcz i w nim hosty 'rzucone'

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:26, 04 paź 2012

Do góry
Aniu pozdrawiam serdecznie. Uwielbiam metamorfozę Twego ogrodu! Projekt mistrzowski, realizacja mistrzowska
Ogródek Asi?! 14:43, 04 paź 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
to i ja wstawie swoją

Kule na pniu musisz sobie wyobrazić żółte (bo to mają byc trzemieliny)

Witaj Małgosiu!
Bardzo podoba mi się Twój projekt ale wczoraj byłam w dwóch szkółkach i nic nie ma. Muszę czekać do wiosny. Napisz mi co tam jest pod płotem bo podoba mi sie ta kompozycja. A jak byś miała chwilke czasu i troszkę chęci to zrób mi projekt na ten pasek pod balkonem. Proszę
Może tawuła japońska i coś dla kontrastu - berberys? Sama nie wiem. Mam czas do wiosny. Będę ogladać Wasze piękne ogrody i planować, planować, planować....
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:23, 04 paź 2012

Do góry
Magnolio, jeśli jesteś, proszę o poradę. Wklejam Twój projekt z moim dodatkiem, który wydaje mi się sensowny. Namazałam na żółto miejsce, które chciałabym obsadzić bluszczem, bo tam nam się trudno kosi. Często to miejsce zostaje niedokończone i psuje cały wygląd. Tam jest pagórek i studzienki do okien w piwnicy. Czy jeśli to obsadzę bluszczem, to bedzie duże przestępstwo? Wyciągam stamtąd kostrzewy owcze i sadzę w docelowe miejsce przy szambie (w końcu!) i myślę, że jak skończę to uda nam się jeszcze to miejsce zarównać, bo zwoziliśmy tam ziemię z wszelkich prac ogordowych. Wtedy łatwo byłoby posadzić na świeżym. Pisz szczerze, bo wiem, że mówiłaś, żeby nic tam nie sadzić. Może jakiś inny kształt temu nadać?

Walczę z ogrodem :) 15:29, 03 paź 2012

Do góry
Witaj Mirela, mam Rodzicow w Oswiecimiu, wiec prawie rzut beretem
Ladny projekt! Fajna dzialka, choc dosc trudna ze wzgledu na wymiar. Posadzilabym w poprzek ze 3-4 cisowe ekrany, w poprzek, w tej sposob zeby nigdy nie bylo widac konca dzialki. O tak:

I pod nimi rabaty...
Cos w stylu jak narysowalas, ale oprocz traw dalabym wlasnie cisy - troche minie zanim urosna, ale ciete wygladaja bosko. A trawy jak zetniesz wiosna to dopiero jesienia beda dzielily te przestrzen..
pozdrawiam i bede zagladac
PS w Oswiecimiu jest tanie stoisko z bylinami na targu (obok, w szklarni, byliny po 3-5 zl), a f. Plantpol na Zaborzu ma bardzo duzo fajnych tanich roslin - m.in trawy, hortensje, iglaki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies