Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

an_tre 18:39, 29 paź 2012

Aniu ta fotka taka nastrojowa i jako żywo świąteczna w tle słyszę delikatne dzwoneczki...
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Urszulla 18:41, 29 paź 2012

asc napisał(a)
Tym razem to M poleciał z aparatem fociki strzelać.. przyniósł kartę i kazał wstawić na Forum
Wiec pretensje za kolejne stronki i męczenie fotami..do niego proszę kierować...

A więc zima z drzewami liściastymi... ma swój urok.. nie da się powiedzieć inaczej...

BRAWO dla M.! Fantastyczne foty Aniu.
Zima w pełni 2 dniowa, ale Ty dbasz o drzewa, nawet takie szczegóły, nigdy bym na to nie wpadła.
Kindzia 18:49, 29 paź 2012

A już myślałam, że jeszcze zielone zobaczę, a tu...biało! Też
Mala_Mi 18:51, 29 paź 2012

Na święta nie ma liści, ale wiszą lampki... W ilościach sporych, bo moje chłopaki muszą lampki mieć....... co roku oni wrzucają do koszyka, a ja wyrzucam.. i kończy sie awanturą, że sknera jestem
Już mam zapowiedziane, że drzewka urosły i zabraknie oświetlenia....... grrrrrr na szczęście są teraz lampki ledowe to dużo prądu nie jedzą...... zresztą całe oświetlenie ogrodu jest na ledach..... bo tu też M musi mieć co wieczór oświetlone..... A pies nie łamie łapek chodząc siku wieczorkiem

Mykam trochę popracować....
Bogdzia 20:31, 29 paź 2012

an_tre napisał(a)

Aniu ta fotka taka nastrojowa i jako żywo świąteczna w tle słyszę delikatne dzwoneczki...

To zdjęcie jest absolutnie piękne.Ja słyszę kolędy--mormorando.
mira 20:53, 29 paź 2012

ale śniegu nawaliło, najgorzej że mokry iciężki

Ania to ja się naprzykrzę - a jakby te pergolę co ją masz przestawić i ustawić na osi szklarni i w perspektywie by było widac wejście do szklarnii a obsadzić ją gęsto ?
jak byla taka propozycja to przepraszam ale Twoje zdjęcia mnie tak naprowadziło no i się dzielę - tak se myslę czy Ty aby nie szukasz nowej rabaty na sadzenie - przyznaj się - bo zaproponowałam Ci wersję najtańszą ale budowlano i trwanikowo pracowitą hehe
kasik778 20:56, 29 paź 2012

Aniu a może Danusia ci pomoże? nie ma jak rady profesjonalistów
Mala_Mi 21:03, 29 paź 2012

Mireczko... ja nie chcę obsadzać szklarni, bo będzie w niej za ciemno... to wszystko musi być przed.... Pergoli nie przestawię bo ...... zasłania mi łądnie okno w łazienkce (której jeszcze nie ma, ale jak będzie..to nikt nie bedzie mnie podglądał, a ja mogę sobie popatrzeć w wannie na ogród)... rośnie przy niej wielgaśny milin..... jego już nie przesadzę.... poza tym pergola robi bramkę do przejścia z jednej części ogrodu do drugiej...
Staracie siebardzo.. a ja nie ułątwiam.. przede wszystkim aby pomóc to trzeba widzieć to co jest...... aby powiązać do kupy...... Zrobię jakies zdjęcia...będzie łatwiej... Czytam jakiś nowy wątke... i hasło ...z zaprojektujcie mi rabatę.. i widać tylko kawałek prostokąta.. Aby było ładnie musi sieto komponować z resztą otoczenia, z domem, z układem innych rabat... i z tym co się chce mieć...... To tak samo jak powiedzieć .... zróbcie projekt domu o wymiarach 20 x15m. ....... albo jaki mam kupić samochód?

I ja tak samo idiotycznie wyskoczyłam z pytaniem bez przemyślenia.......... najpierw szkic, zdjęcia, co by mi sięwidaiało.. a potem można myślec............
A teraz mykam znów do obowiazków.....
Mala_Mi 21:07, 29 paź 2012

kasik778 napisał(a)
Aniu a może Danusia ci pomoże? nie ma jak rady profesjonalistów

Dausia mi robi przedogródek I bez przesady .. nie będzie mi projetować całego ogrodu.... musi też mieć czas na swoje przyjemnosci i pracę..... Jak coś wydumamy to wtedy możemy skoczyć po opinię... ale na razie.. nie zrzucimy roboty na Danusie.... Damy radę ...... poza tym muszę to dopasowac do reszty moejgo chaosu/haos....... Dlaczego ja wybieram zawsze takie trudne słowa?????? ALe chyba przez CH
Tess 21:09, 29 paź 2012

No i tu masz rację, Aniu
Się nie wypowiadałam, bo ja nie wiem, jaki jest rozkład Twojego ogrodu.

Pokażesz zdjęcia, będziemy mądrzejsi (może)

Buziam