Na dobranoc trochę zdjęć
Alionuszka i brzoza karłowa niecierpki czerwona aksamitna róża schowana w liściach magnolii gwiaździstej Alba luxurians może ktoś rozpozna ten krzew? na końcach listki są mocno ząbkowane
tak, ostatnio jak byłam w warmińskim to pryskałam i teraz też młode listki jak się rozwiną to już nie mają tych plam, tak wygląda
Ratibidę lepiej odnawiać siejąc nasionka niż przez podział
Vivo może znasz tą różyczkę jest krzaczasta i rośnie na trawnikach w O., to nie jest Lykkefund ani Bobby James ale może ją znasz, kwiatuszki ma malusieńkie
Tak wyglądają te ładne. O co chodzi tym pozostałym??? Sadzonki miałam z różnych źródeł, a później robiłam jeszcze z tych ładnych kęp. Kępy pomimo pobrania sadzonek dalej przyrastają, a nowe stoją w miejscu.
Przepiękna alejka, taka sielsko anielska Vivo a jak szczególnie dbasz o Comte de Chambord, bo ja kupiłam gotowy płyn za ponad 40 zł, jak zauważyłam, że niektórym czarne plamy pojawiły się na liściach, podłączam ten specyfik do szlaucha i pryskam, po całych krzewach i przez godzinę potem ich nie podlewam a moja ratibida ma za bogata ziemię i lekko się pokłada, nasionka są z niej lepsze na rozrost pozdrawiam
Dzisiaj różyczki, które wiem,że lubisz
Miały być rozpięte na łukach ale po wiosennym odkryciu moich różanych strat odwołałam wykonanie ich u rzemieślnika. Już widziałam mój ogród ogołocony ze wszystkich róż. Byłam podłamana tym. Róże otrzymały tymczasowe podpory.
Veilchenblau i Perennial Blue
-
Lykkefund i Bobby James -
Rosa helenae Semiplena
Danusiu ślicznie dziękuję za gościnę. To było bardzo przyjemne popołudnie w towarzystwie przesympatycznej gospodyni. Cieszę się, że miałam przyjemność zobaczyć Twój ogród na żywo, to było moje pragnienie od dłuższego czasu i nie sądziłam, że kiedyś się spełni, tu muszę podziękować również Dawidowi, bo to dzięki niemu mogłam Cię poznać. Mam nadzieję, że biohumus wpłynie korzystnie na kondycję i bez niego pięknych roślin. Z niecierpliwością będę oczekiwać Twojej rewizyty.
Jeszcze raz dziękuję.