Kochani, jak miło czytać Wasze wpisy i tyle cennych rad, pięknie dziękuję

.
Dzisiaj posadziłam lawendę (z weselnych donic

) wokół zawijaska bukszpanowego 11 szt. z jednej i 11 z drugiej strony, odległość od zawijaska ok. 50cm. W pasie między lawendą a bukszpanem posadzę czosnek Purple Sensation po 22 szt. z każdej strony, a nad nim czosnek główkowaty po 40 szt. z dwóch stron.
Myślicie, że to dobre proporcje?
Wklejam zdjęcie poglądowe z czerwca, bo szwankuje mi aparat i wgrywanie świeżych zdjęć...
Między żurawki chcę posdzić krokusy, ale mam ich tylko 240 szt., szukałam w okolicy, żeby dokupić więcej tego samego gatunku, ale nie znalazłam. Spróbuję przez inrernet. Jeśli nie znajdę takich samych, to kupię inne odmiany i zrobię mix, albo, jak radzi Madżenka, posadzę na razie w jednej linii.
Mam jeszcze mix czosnkowy, planuję posadzić takie mieszane wśród host po 12szt z każdej strony.
Gladiatory i Mont Everest (mam ich niewiele) posadzę na widoku z dużego okna jadalni, wśród trzmieliny, na tle szmaragdów.
Uff, rozparcelowałam 400 szt cebulowych ... myślicie, że dobrze zaplanowałam, proszę o sugestie bardziej cebulowo doświadczonych

.
Jeszcze jedno..., tulipany do donic, to świetny pomysł, zadołuję i wiosną pójdą do ozdobnych donic w domu i przed domem

. Tylko, że ja tulipany uwielbiam wyłącznie żółte...

.