Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Postawić trawkę nad i... 11:31, 24 paź 2012

Do góry
Witam serdecznie Pierwszy raz goszczę u Ciebie i od razu takie ciekawe rzeczy znalazłam Projekt! Bardzo mnie to interesuje. Czy masz kogoś sprawdzonego? Bo my dwa razy próbowaliśmy i...nie skorzystaliśmy. Nikt nie wytrzymywał porównania z profesjonalizmem Danusi. Dlatego jestem ciekawa jak znaleźliście kogoś, kto spełnia Wasze oczekiwania. Z polecenia ?
Cieplutko pozdrawiam
Ogródek Goniak 11:13, 24 paź 2012

Do góry
Goniaczku,
podaję namiary tej książki (długo trwało ale książka była pożyczona):
Robin Williams, Piękne ogrody. Projekt i urządzanie. Arkady 1996 r.
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 11:13, 24 paź 2012

Do góry
Iza, świetne masz rośliny. I klimat!
Podaję namiary tej książki (długo trwało ale książka była pożyczona):
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:11, 24 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia 11:10, 24 paź 2012

Do góry
Postawić trawkę nad i... 09:08, 24 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
zdecydowałaś się na projekt bardzo fajnie, ciekawe co zaproponuje projektant (ka)

ale macie planów, altana, basen, ściana wodna wow, a tu tyle czasu teraz trzeba czekać do wiosny...

chyba zapadnę w sen zimowy i obudzę się w marcu

myślę że to będzie ONA...
...plany są , ale Wiesz jak to jest...życie i kasa często je okrutnie weryfikują ...chociaz zawsze można zaplanowa coś i tworzyc trochę dłużej niż rok czy dwa...njważniejsze jednak dojśc do celu..
...jak dostanę ten projekt do ręki to dopiero będzie się działo w mojej głowie...jak tu dożyc do wiosny...?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:56, 23 paź 2012

Do góry
"
Ha Madlen a kiedy nam pokażesz swój ogród
Aga sorki za prywatę ale uwielbiam projekty Magnoli "

myślę że kiedyś pokażę zwłaszcza że mam ten projekt od M , ale gorzej z realizacją trzeba mieć co pokazać - do tej pory zrobiłam ten taras , bramę wjazdową i boczne rabatki , ale są jeszcze małe więc nic ciekawego Ja kocham kolory , które mam w projekcie ale te rośliny jeszcze nie posadzone - kiedyś wszystko pokażę - obiecowywuję
Ogród w Holandii 19:16, 23 paź 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)
W Twoim ogrodzie tyle ciekawostek... Róże wspaniałe i te fioletowe kuleczki szczególne.
Inicjatywa sąsiedzka - bardzo mi się to podoba.
Zanim ja działkę kupiłam to zrobiłam taki projekt urządzenia ogrodu wypoczynkowego - sąsiedzkiego na naszym blokowym podwórku. Jest tu tyle emerytów kochających kwiaty, że każdy byłby szczęśliwy mogąc pogrzac się na ławce przy rabatce. Opisałam i wytłumaczyłam pomysł, spytałam sąsiadów o zdanie i znalazłam fundację, która mogłaby pomóc w realizacji. Już były oględziny terenu, już proszono o wybranie koloru ogrodzenia... i na tym się skończyło niestety...
Szkoda. Ale do podokiennego ogródka to mi ludzie przynoszą swoje sadzoneczki, cebulki... to wzruszające, tylko, że tu mało słońca i nic nie chce dobrze rosnąć a poza tym jedni przynoszą a inni wynoszą : ( nawet karmnik zabetonowany pod ziemią raz wyrwano, co mnie kompletni zadziwiło.
Myślę że taka wspólna lawenda cieszy całą Waszą ulicę. Wspólne poczucie odpowiedzialności i upiększenia : )

tez mi się to podoba, ale to jest bardzo charakterystyczne dla Holandii - to są bardzo społeczni luzie, a Polacy wręcz przeciwnie - indywidualiści. JUż to widze - każdy pod "swoim" drzewem chciałby posadzić coś innego, a najlepiej nic bo to przecież sprawa zarządzającego drogą! ALbo spółdzielni, albo gminy, albo jeszcze kogoś innego.
Ogród do kwadratu 15:15, 23 paź 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Aga,a wiesz że Tom Stuart towarzyszy mi od 2008 roku?
Wtedy ujrzałam jego projekt w "Ogrodach" i wpadłam po uszy
Nawet Sławek przypomniał się z nim na moim wątku,a sama gdzieś po drodze też to zdjęcie wkleiłam.

Magda- to witaj w klubie!!! Baaardzo mi się to podoba - ja też wpadłam po uszy - myślisz, że można podobnie i w naszych ogrodach? Marzy mi się
Ogród w Holandii 15:14, 23 paź 2012

Do góry
W Twoim ogrodzie tyle ciekawostek... Róże wspaniałe i te fioletowe kuleczki szczególne.
Inicjatywa sąsiedzka - bardzo mi się to podoba.
Zanim ja działkę kupiłam to zrobiłam taki projekt urządzenia ogrodu wypoczynkowego - sąsiedzkiego na naszym blokowym podwórku. Jest tu tyle emerytów kochających kwiaty, że każdy byłby szczęśliwy mogąc pogrzac się na ławce przy rabatce. Opisałam i wytłumaczyłam pomysł, spytałam sąsiadów o zdanie i znalazłam fundację, która mogłaby pomóc w realizacji. Już były oględziny terenu, już proszono o wybranie koloru ogrodzenia... i na tym się skończyło niestety...
Szkoda. Ale do podokiennego ogródka to mi ludzie przynoszą swoje sadzoneczki, cebulki... to wzruszające, tylko, że tu mało słońca i nic nie chce dobrze rosnąć a poza tym jedni przynoszą a inni wynoszą : ( nawet karmnik zabetonowany pod ziemią raz wyrwano, co mnie kompletni zadziwiło.
Myślę że taka wspólna lawenda cieszy całą Waszą ulicę. Wspólne poczucie odpowiedzialności i upiększenia : )
Ogród do kwadratu 14:18, 23 paź 2012

Do góry
Aga,a wiesz że Tom Stuart towarzyszy mi od 2008 roku?
Wtedy ujrzałam jego projekt w "Ogrodach" i wpadłam po uszy
Nawet Sławek przypomniał się z nim na moim wątku,a sama gdzieś po drodze też to zdjęcie wkleiłam.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:30, 22 paź 2012

Do góry
madlen napisał(a)
Witam cię Magnolio , miło Ci " widzieć " ,cały czas przygotowuję się do utworzenia mojego ogrodu wg. Twojego wspaniałego projektu. poprawiłam wg. niego moją znielubioną kiedyś rabatę z bzami i tujami - teraz po zastosowaniu Twoich rad bardziej mi się podoba , reszta czeka z realizacją ( częściowo sprawy finansowe ale niestety bardziej zdrowotne mojego M )Projekt w każdym bądż razie czeka - miło że znajdujesz czas i się udzielasz na forum , powodzenia

Ps. Agniecho 973 przepraszam za prywatę ale b. się ucieszyłam kiedy zobaczyłam wpis wspaniałej Magnoli - mogę z czystym sumieniem polecić ją i jej wiedzę osobom , które mają pustkę w głowie odnośnie ogrodu - jest przemiłą projektantką - polecam

Ha Madlen a kiedy nam pokażesz swój ogród
Aga sorki za prywatę ale uwielbiam projekty Magnoli
Dla odmiany czas na zmiany... 22:09, 22 paź 2012

Do góry
beta napisał(a)

a jeżeli nie zadręczam, to powedz mi proszę, co myślisz o pomyśle Szefowej?

Ja nie wiem do końca, co Szefowa miała na myśli. Bo rośliny, które zaproponowała, generalnie mi się podobają.
Ale ten projekt Gosiaka (wybacz, Gosiu) zbyt nudny jest. Wiem, że zasada powtarzalności... ale tu jest tych samych nasadzeń za dużo. Tzn. za długo.

No i Admiration jest ładny, ale czy Ty chcesz mieć bordo na tej rabacie w takiej ilości?

Ale wiesz, że ja się nie znam?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:05, 22 paź 2012

Do góry
madlen napisał(a)
Witam cię Magnolio , miło Ci " widzieć " ,cały czas przygotowuję się do utworzenia mojego ogrodu wg. Twojego wspaniałego projektu. poprawiłam wg. niego moją znielubioną kiedyś rabatę z bzami i tujami - teraz po zastosowaniu Twoich rad bardziej mi się podoba , reszta czeka z realizacją ( częściowo sprawy finansowe ale niestety bardziej zdrowotne mojego M )Projekt w każdym bądż razie czeka - miło że znajdujesz czas i się udzielasz na forum , powodzenia

Ps. Agniecho 973 przepraszam za prywatę ale b. się ucieszyłam kiedy zobaczyłam wpis wspaniałej Magnoli - mogę z czystym sumieniem polecić ją i jej wiedzę osobom , które mają pustkę w głowie odnośnie ogrodu - jest przemiłą projektantką - polecam

dzięki Madlen, miło mi bardzo.
Trzymam za Was kciuki.
Pokaż czasem jak Ci wyszła praca w ogrodzie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:51, 22 paź 2012

Do góry

Ogród zmyślony 17:55, 21 paź 2012

Do góry
Irenko, bez Danusi dalej pewnie szarpałabym się i próbowała osiągnąć jakoś to o czym marzyłam. Całe szczęście jest też Ogrodowisko, dzięki któremu przeszłam przyspieszony kurs ogrodnictwa -w jednej pigułce. Teraz nie tylko wiem co można i jak, ale też czego nie warto- a to wielka podpowiedź.
Danusia malowała mi projekt, pokazała kilka innych i zatrybiłam o co chodzi . No i podstawy są, a teraz czas na dopieszczanie i detale. Szlifowanie jest żmudne i wymaga cierpliwości, ale z czasem wszystko wychodzi przecież coraz lepiej.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:43, 21 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mnie najbardziej w Magnolii urzekł ogród na dachu, artykuł zatytułowany "Londyn w Warszawie" Ten grill jest niesamowity... no i oczywiście nie zabrakło moich ulubionych roślin jak werbena czy szałwia Projekt odważny, nietuzinkowy czyli taki jakie lubię
Ogród zmyślony 11:39, 21 paź 2012

Do góry
myszorek napisał(a)

Zamykam oczy i widzę dorodne kłącza perzu i o zgrozo skrzypu. Prawie do piekła się dzisiaj dokopaliśmy.

Niezłe to
A zdjęcia ogrodu o poranku, ba ledwo bladym świtem - piękne, takie tajemnicze, zamglone...
Cofnęłam się trochę wstecz, żeby pooglądać też te dzienne fotki - i naprawdę szczęka mi opadła jak konsekwntnie realizujecie projekt Na dużej działce i z taką mnogością roślin - naprawdę świetnie sobie radzicie! A ten marazm jesienny i przygnębiający brak czasu na prace ogrodowe... chyba wszyscy to teraz mamy, ja napewno
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 09:27, 21 paź 2012

Do góry
Sławko przeczytałem i zobaczyłem Twój wątek i jestem zauroczony pomysłami , zdolnościami i zainteresowaniem przyrodą mimo tak młodego wieku. Podziwiam bo w dzisiejszym świecie to unikat jest.
Tak trzymaj !!! A co do zadaszenia to popieram projekt z zasuwanym dachem jak na pierwszym zdjęciu.
Pozdrawiam.
Ania i róże i cała reszta :) 10:56, 20 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
A ja podglądam..... bo chyba wiosną zrobię jeszcze jedną rabatkę różaną Zobaczmy jak przetrwają zimę.. jak dobrze, to będę działać.. a tu mam gotowe pomysły na różankę

Jeżeli zima nie będzie taka dziwna, jak była w tym roku, to z różami będzie wszystko dobrze.
Jestem dobrej myśli Aniu.

betysia napisał(a)
Anus...projekt rabaty wysmienity!!!!!!
ja tez jestem pod urokiem ciemnych roz...pieknie je skomponowalas po bokach!!!!!
w ta" dziure" po prawej stronie moze i dodac te biale floksy?!!!! ale koniecznie tam by sie przydalo cos bialego jesli bys floksow nie chciala, tz to tylko moja sugestia!

Anek, odnosnie jeszcze ciemnych roz...na roznych zdjeciach roznie wychodzi Ascot...tz ona zdecydowanie bardziej w czerwien czy w bordo ????
aaaa i jakie cuda masz z fioletowych rozanekkkk????

tuliskam i buziam juz weekendowo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i cmokam slodko...jak zawsze!!!!!

Betysiu, Ascot wpada w fioletową czerwień, nie jest tak ciemna, żeby podchodziła pod bordo.
Może dam Ci porównanie w ten sposób:
Piano - typowy odcień czerwieni :

Ascot - bardziej ja wiem.. buraczkowa? tak jakby wpadajaca w fiolet

Z fioletowych róż mam Rhapsody, Mainzer F, Sandrę R i Spirit of Freedom.
Zamówiłam jeszcze w Tantau Lavender Ice, ale dostawa chyba dopiero w listopadzie.

agniecha973 napisał(a)
Aniu, dziękuję za pozytywne opinie na temat wybranych róż. Pozdrawiam.
Ale działasz! Świetnie wychodzi.

Aguś, wybrałaś bardzo dobre róże, pochwalam ten zakup.
Działam, działam, pogoda jest wyśmienita, aż się chce porobic co trzeba .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies