Martuś dziękuję za miłe słowa różanka tak szczerze to trochę biedna WS mi padł jednak, muszę go czymś zastąpić. Twoje połączenie róż i penstemonów mnie urzekło, spróbuję powtórzyć w przyszłym roku
Na ławeczce przysiadam, z niej właśnie skrobię do Ciebie
I taki mam widoczek jak zerknę przez lewe ramię
Mają bardzo ładne, takie pełne kwiaty, śliczne są ja na wiosnę moje podsypuję startymi tak prawie na miał skorupkami od jajek jedną mam taką słabszą, rośnie w mniejszym słońcu, zawsze później zaczyna, a w tym roku ją przesadzałam, bliżej słońca i ma malutko kwiatów one zawsze trochę czasu potrzebują, za rok będą coraz większe i większe a na zielsko nie patrzę, bo mam swoje
Piękne obrazki! Novalis dobrze tu działa w tle
Elu, trawek to masz narodową kolekcję Trzęślica trzcinowata - nie znałam, jak duża rośnie w sezonie?
Kocimiętki - bardzo ładne egzemplarze
Piękny ogród z przyjemnością obejrzałam relację!
Ogród tylko w bieli - ja także taką koncepcję planowałam na początku, jednak nie jest to łatwe i wydaje mi się, że sprawdzi się bardziej w zacienionych ogrodach, gdzie można operować wieloma roślinami cienia i spektakularnych liściach. Wtedy biel rozświetla. Fiolety masz bardzo udane i patrząc na zdjęcia myślę, że dobrze się stało, że skusiłaś się na wyjście spoza bieli
Pięknie kwieciście, Boże, już róże przekwitają? Nie chcę żeby tak szybko wiosna mijała
Kloników bardzo szkoda.
Jaki masz aparat że prawie ujął kolory Munstead Wood? Mój zawsze ma z tym problem
Danusiu, w październiku posadziłam róże z donicy, kwitną spektakularnie i mają duże krzaczki. W listopadzie sądziłam z gołym korzeniem - te dopiero te krzaczki budują i mają po kilka pąków, znacznie później. Jeśli chcemy szybszy efekt i pewność koloru/odmiany, to z pewnością warto wziąć donicę. Twoja różanka JUŻ zachwyca, właśnie z Jolą Joku porównywałyśmy stan z marca i teraz. 100% efektu. Za rok będzie szał absolutny.
Dziękuję za niedzielę, znów mało czasu na wszystko... a odurzona jestem do dziś.
Różanka... nie było, a jest!
Całość w ruchu
Oko nie obejmie.
Teraz ... czekamy na hortensje, trawy i dalie
Buziaki!
Margerytko, jakie masz u siebie odmiany derenia Kousa? Zjawiskowy efekt... jak cała reszta. Szukam jakiegoś drzewka z rozłożystą koroną, nie kolumnowego. Mam już Milky Way i zastanawiam się, czy nie dosadzić niedaleko innego?
Aga, rabata ma się całkiem ok, aczkolwiek sprowadziły się na nią krety…
Bergenie od mamy mają się bardzo dobrze. Hakone przeżyły. Hortki rosną też jako taki. Tak za dwa lata myślę, że będzie gęsto