na pierwszym planie Pęcherznica kalinolistna i roślinka która kwitnie na żółto nie wiem co to.NIżej na zdjęciu Pieris japonica
Trzmielina została od dołu obsadzona Bergenią sercolistną a za nią jest dwuletnia hortensja bukietowa i pomarańczowa azalia.
Cudne masz te róże........Anitko i "szczujesz" mnie że tak powiem i zarażasz miłością do róż.... te dwie powyżej najbardziej mnie urzekły, chociaż wszystkie, które pokazujesz są sliczne....
Agnieszka.... to foto wymiata..... aż sie zakrztusiłam od śmiechu.....
Oj wiem jak przyjemny jest wapień na słoneczku Aż pozazdrościłam kiciakowi.
Tylko ja bym tak leżała jak doszłoby to winko o którym czytam kontem oka.... ale raczej obsawiany jest wtedy potok i warzywniak
Na pierwszym Planie Wierzba całolistna a za nia biedna stracona IWA
Tu została ścięta Śliwka ale został kawałek drąga więc tzreba było czymś ją okryć mam nadzieję że ładnie się rozrośnie nazwy nie znam ale miała ostatnio białe kwiatki
Na pierwszym Planie wierzba Iwa takiego mam pecha że jedna się przyjeła a druga poszła tydzień temu do spalenie zamiast drugiej została nasadzona Orszelina Olcholistna
Pani Danusiu wie Panie co brakuje. Odnosników do wirtualnego spisu roślin czyli jak ktoś pisze np Begonia to powinna się podświetlać nazwa tej roślinki a po kliknięciu przenosić linkiem do opisu i zdjęć tej roślinki.
No to zaczynamy pierwsze nasadzenia która jak sobie przypomnę były w pobliżu maja.
Teren który jest jeszcze nie zazieleniony przez trawkę to jest teren który został troszkę poszerzony bo działeczka jest długa ale wąska
Poczochrańce przycięłam. Chociaż na efekt to pewnie jeszcze rok czy dwa trzeba będzie poczekać, zanim to będzie przypominało obwódkę Teraz wygląda chyba gorzej haha
Przed:
Po:
Moja nowa angielka Bard bardzo mi się podoba
Miały być 2x Bonica i 1x Loius Odier, nie wiem która jest która
To chyba Bonica, ale nie widzę drugiej?
To chyba Louis Odier?
A to nie wiem
I to niestety jeszcze zdążyłam dojechać na to, no co tak chciałam się spóźnić (mimo że spóźniać się nie lubię, ale nie na coś na czym nie miałam ochoty być, a musiałam )
Dziękuję za bardzo miło spędzone popołudnie
Kilka zdjęć