Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:08, 30 cze 2013

Do góry
O jakie długonogie osoby! Rewanżuję się!

Brązowienie iglaków 19:07, 30 cze 2013

Do góry
Podłączam się do postu.
Zauważyłam, że moje szmaragdy są od środka brązowe. Czy to jest naturalne czy to objawy nadmiaru wody po ostatnich ulewach? Z zewnątrz są ładne z wyjątkiem dwóch sztuk, które stały prawie w wodzie.Od dołu mają brązowe plamy. Czy zaszkodziła im woda i zaczynają umierać? Jak je ratować?
Bardzo proszę o poradę

Bajkowy ogród Weroniki 19:05, 30 cze 2013

Do góry
Pozdrawiam Reni.

SYMPATIA czerwona jeszcze raz.

Tawułka czerwona.

Rosnąca przed Sympatią, nowa róża Violette Perfume pokazała swoje pierwsze kwiatki
(moja druga, niepodobna do pierwszej).

Druga Violette.

Pierwsza Violette w ub. roku. W tym jeszcze nie kwitnie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:02, 30 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Będzie, mam wspaniały materiał 690 zdjęć

To przedsmak klimatu i .... Piosenka na dziś

Przepiękne ...
W cieniu - zacieniona 18:59, 30 cze 2013

Do góry
Bogusiu, dzięki za pięknego ancymonka! Ja będę miała tylko w kolorze niebieskim, o ile zakwitną.
No i czas na1000-czek! Bogusiu! Uparciuchu! Zmieniasz tę swoją zacienioną, i już nawet słoneczna się robi, wbrew wszystkiemu! Trzymaj tak dalej, a ja zdrowia nieustającego Tobie życzę!

Mój ogródek pod Gdańskiem 18:58, 30 cze 2013

Do góry
I białe nn - okrywowe

I pnące
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:57, 30 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Będzie, mam wspaniały materiał 690 zdjęć Danusiu już się nie mogę doczekać tej relacji 690 zdjeć to trzeba bedzie sobie jakiej papu naszykować bo z fotela się zejść nie da

Mój ogródek pod Gdańskiem 18:57, 30 cze 2013

Do góry
Nn :

Ewa mnie uczy żeby zapisywać i zapamiętywac co gdzie jest posadzone - bede próbować w przyszłości
Maki... (Papaver) 18:57, 30 cze 2013

Do góry

Mój ogródek pod Gdańskiem 18:54, 30 cze 2013

Do góry
Dzisiejsze różyczki :
Nn
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 18:54, 30 cze 2013

Do góry
No i czas pokazać jak rosnie i kwitnie clematis Paul Farges

Nie jest to jeszcze to, co miało być, ale rosnie coraz szybciej. Może jednak to jest clematis -potwór
Mój jesienny ogród 18:54, 30 cze 2013

Do góry
W okolicy Parku ładne domy, z pięknymi ogrodami. Niestety zrobiłem tyle zdjęć że naraz nie jestem w stanie pokazać. Dziś pokazuję 30, wybrałem ze zwierzątkami, to bardzo wiele, na pewno nikt nie pokazuje tyle co ja. I tak przeleciał mi błogo cały dzionek. Gdy wróciłem do domu i zdjąłem plecak to myślałem że się unoszę, dałem sobie wczoraj w kość. Pogoda nie pewna więc nad Niagarę pewnie jutro polecę, muszę zobaczyć na pogodę w necie. Pozdrówka dla wszystkich.
Na początek czarna mamba która mnie podrapała.

To chyba kaczka ale bardzo dużą jak gęś ?

To samica tego co mnie atakował

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 18:52, 30 cze 2013

Do góry
Będzie o żurawkach. Tych:

To są trzy donice, miały iść po morwy, ale dzisiaj wpadłam na inny pomysł ich sadzenia. Zacznę od tego, że każda z tych żurawek miała niesamowice ogromne korzenie, ich podział był absolutnie konieczny. Z 3 doniczek mam 11 sadzonek i to calkiem sporych.

A oto jak je posadziłam:

Ta moja rabata miała wciąz pustawe brzegi. Teraz ma brzegi obsadzone żurawką, a i przy podeście jest ciąg dalszy, tyle że tutaj na kamienistej rabatce.
Mój jesienny ogród 18:51, 30 cze 2013

Do góry
Pozdrawiam, wracaj

Kwiaty i ja - nierozłączna z nas para:) 18:49, 30 cze 2013

Do góry
i takie tam... bardzo lubię ich zapach

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:45, 30 cze 2013

Do góry

Mój jesienny ogród 18:41, 30 cze 2013

Do góry
Wczoraj byłem ogromnym parku który nazywa się chyba High, tak sprawdziłem w GPS. Ogromny z dwoma jeziorami, siedziałem tam cały dzień wróciłem po 21. Miałem dużo wrażeń, spotkałem wiele zwierząt i dwie przygody, z wiewiórką która mnie podrapała gdy dawałem jej batona. Wyjąłem to z filmu, Wszystkie fotki w tym wątku są wyjęte z filmu i nie są za ostre bo to fotki akcji. Całe szczęście

że tylko zdarła mi naskórek, mogło być gorzej, przyznaję się że zachowałem się nie roztropnie i mogłem narobić sobie kłopotu. Siedziałem na ławce i przyszły dwie czarne i dwa chipmunki miałem

wesoło łaziły mi między nogami i zabierały kawałki batona owsiano- ryżowo- orzechowy z miodem, więc dobry był na pewno. Gdy wychodziłem z parku za atakował mnie czarny redwing, zachowywał się tak jak moja papuga, lotem koszącym ślizgał się po mojej czapce. Pierwszym razem przeleciał mi koło ucha z jakimś zgrzytem, wystraszyłem się gdyż nie wiedziałem co to było, ale się zaraz

domyśliłem i włączyłem kamerę i trzymałem ją na ramieniu idąc do przodu. Trzy razy mam nakręcone jak mnie atakował. Przede mną szedł gość w kapeluszu i też go za atakował ale było śmiechu . Widziałem dwa żółwie każdy inny. Czerwonolicego poznałem od razu gdyż je hodowałem. Ten drugi nie
znam ale odwracałem go, to miał białą skorupę od spodu. te w BC miały pomarańczowe wzory. Były też srebrne wiewiórki, różne kaczki towarzystwo w ogóle się nie boi. Samicę red winga nakręciłem gdy

kucnąłem koło niej a ona sobie czyściła piórka, potem przyszła do mnie a ja telefon trzymałem na kolanie, więc robiłem z 30 cm. Kwitnie tam dużo trojeści amerykańskiej w moim ogrodzie też zakwitła. Żona mówi ma koszyczki jak Hoja i pachnie mocno i pełno pszczół na niej siedzi, więc domyśliłem się że chodzi właśnie o Trojeść. Widziałem kardynała i to bardzo nisko w cieniu ale gdy wyjąłem aparat to zwiał a już się ucieszyłem że się wcale nie boi i będę mógł wam pokazać tego pięknego ptaka. Wróbli tam latały całe chordy, jak u nas gdy chodziłem do szkoły. Bardzo dużo żółtodziobów latało, też je nakręciłem ale muszę jeszcze nagrać tę chordę co mnie rano budzi.
Na koniec pokażę niedźwiedzia ktorego nakręciłe w Vernon gdy wracaliśmy z budowy.

To jedyny mój dowód że widziałem go na prawdę, trzy razy
Cdn...
Mój kawałek raju II 18:39, 30 cze 2013

Do góry
Aniu...nie tylko kwiatami czarujesz...pychotka....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:39, 30 cze 2013

Do góry
Mirka napisał(a)
A relacja będzie

Będzie, mam wspaniały materiał 690 zdjęć

To przedsmak klimatu i .... Piosenka na dziś

Dwa światy 18:38, 30 cze 2013

Do góry
R.....Jak mam pokazać ,....to pokażę

W. dziękuję za piękny bukiet róż..

Aniu Cezar podrapany

Jolu zgadłaś jodła pociachana,...walczyłam z grzybem i nic ,opadały igły ,....zobaczymy co z tego będzie

kilka fotek.....

i nasadzenia w donicach:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies