Aniu, ma do Ciebie prośbę o pomoc w rozpoznaniu róży. Pytałam w swoim wątku, ale chyba tam mało kto zagląda (czemu się specjalnie nie dziwię; nie udzielam się tu zbyt intensywnie). Może wiesz co to za róża.
Pąki ma czerwone, potem kwiaty brzoskwiniowo-morelowe, z czasem przechodzące w róż. Dziwnie trwałe są.
Z góry dziękuję za chwilę uwagi i pomoc
Poidełko nie zawsze służy do "pojenia", czasami do moczenia dolnych partii Kos siedział w tej wodzie dobrych kilka minut
Przepraszam za jakość zdjęć, ale zoom mam za słaby.
Aniu - no ja nie wiem... mnie u Ciebie zachwyca wszystko... razem i osobno... Bo róże masz przepiękne - nie tylko róże zresztą, a do tego te Twoje zdjęcia, akurat ja uwielbiam takie... tylko że zupełnie jeszcze nie potrafię ich zrobić więc póki co to patrzę na Twoje z "zazdraszczaniem"
tym mnie "zastrzeliłaś" (choć nie róża na nim)
to miejsce jest cudne
A róży która mi się podoba najbardziej to już nawet nie wybieram choć przez moment próbowałam.... ale gdzie tam... to siem nie da.... co zdjęcie to wzdycham
Pozdrawiam Aneczko, dalej nas tak rozpieszczaj
Monic, róże w takim typie kojarzą mi się z niedzielnym jajkiem na miękko - bardzo fajne te białe (jak się nazywa odmiana?). Twój ogród mistrzowsko i bogato obsadzony kwieciem.
Tak sobie myślę, już masz piękny ogród a przecież powstawał wraz z budową domu ... .
Witaj Megi, ale u ciebie slicznie i kolorowo... ja nie mama az tylu kwiatów... u mnie hortensje na podobnym etapie poza Annabell która kwitnie jak szalona, mimo że była przesadzana na nowa rabate juz z pąkami kwiatowymi...
Jakie to sa te trawki które kupiłyście w drodze na czy ze spotkania w Komorowie, jaki to typ trawy ?
Cześć
Spróbowała coś zdziałać na podstawia sugestii Danusi. Żurawki i miłorzęba musiałam zastąpić innymi podobnymi kolorystycznie bo w gardenpuzzle nie ma tych roślin.
Danusiu czy dobrze Cię zrozumiałam? O taki mniej więcej zestawieniu mówiłaś?
Powiem szczerze że podoba mi się taki zestawienie, ale chciałabym też wykorzystać krzewy któe posiadam: hosty, trzmieliny i prawdopodobnie krzewuszkę cudowną nanę.