Dzień dobry. Moim pęcherznicom robią się bardzo jasne liście. Co to może być? Czy to moze być pierścieniowa zgnilizna drzew? Mam podejrzenie, że platan został opanowany przez to schorzenie. Czy również może to dotyczyć trawnika?
W donicy na tarasie mam jeszcze taką pelargonię, ozdobną głównie z liści, które pachną - to jedno z trofeów przywiezionych kiedyś samolotem, w plecaku podręcznym
Lewa (patrząc od dołu) część rabaty różano-daliowej - królują onętki Za plecami już niedługo pojawi się dalsza część ogrodzenia, zniknie czerwień w tle, uff.
Z dalii w gruncie Lambada najlepiej sobie poradziła z suszą
Labyrinth??
Ta jest w donicy i dobrze się miewa, teraz ma już kwiaty takie, jakie powinny być, NN.
Rzeczywiście, sąsiad ma tuje-olbrzymy . Ale, tak jak piszesz, jest to super przesłona i dają świetne tło dla roślin .
Pokazałaś fajnego penstemona, rzeczywiście ładnie zdobi cały sezon.
I ten przegląd bodziszków… ehhh, okolice ławeczki zachwycają. I ta nowa róża, idealnie wpasowana, 10/10, jesteś po prostu mistrzynią w kompozycji roślin (wiem, powtarzam się, ale tak właśnie to widzę).
Tępić bo się bardzo panoszy. Nie widziałam aby kwitła. Ma za to rozłogi i jak perz się pleni.
Miałam ją między wrzosami tepilam Randapem przez 2 lata (pedzelkowalam). Mam ja też w trawniku i nie wygląda to dobrze wyróżnia się na tle innych traw rośnie szybko.
Krzewuszki kwitną 2x w sezonie, drugi raz nie tak bujnie jak pierwszy
Ależ proszę
Lubię patrzeć na otaczający świat na przyrodę, na kwiaty, rośliny i niebo.
A księżyc czy zachód czy też wschody słońca bywają bardzo efektowne.
Np. mój Dębowy Las o wschodzie słońca
Te wszystkie zdjęcia zrobiła w jednym poranku, jak wstawał dzień
Widzisz ty dałaś odstępy między tymi trawami moje nie dosyć, że posadzone w ziemi kompostowej to jeszcze dałam mniejsze odstępy. Sądziłam małe kępy teraz zrobiły się ogromne i wiosna mus rozsadzić.
Cheju piękne w ciągu całego sezonu. Też mam posadzone przy astrach.
Na ostatniej focie masz piękna kępę werbeny.
Te twoje trzcinniki Calamagr.... Maja różowy kłos, moje mają zielono srebrne