Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zakątek z fioletową ławeczką 23:05, 13 maj 2013

Do góry
Teraz jest wszystko troszkę większe : w oddali "małpi gaj".

Nie bardzo wiem co posadzić pod cyprysami.

Nie było też obrzeży rabatkowych

Tak było kiedyś, śmiesznie...

Zamiast ładnej kostki miałam kamienie

Teraz te rabaty są połączone w jedną.
I wyglądają mniej więcej tak

pozdrawiam wszystkich odwiedzających
W Gąszczu u Tess 23:05, 13 maj 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Tu posadzone (część):

Pocieszający widok, bo nie tylko ja mam moc wypełnionych drobiazgami doniczek obstawiona jestem naokoło aż M się ze mnie śmieje
Mój mały raj na ziemi :) 23:04, 13 maj 2013

Do góry
jeszcze się pochwalę ukończoną ścieżką ! widać dziury w trawie po poprzednich, kwadratowych płytach...ale zarosną ! trawa dosiana, nawodnienie chodzi więc lada chwila będzie git

Rododendronowy ogród II. 23:00, 13 maj 2013

Do góry
Dziś sporo miałam pracy ale to był bardzo dobry dzień bo do lasu wróciła wilga. Lata i nawołuje. Uwielbiam pracowac przy wtórze jej wołania. Cieszę się jak dziecko.

Wilgi nie widziałam tylko słyszałam a zrobiłam zdjęcie takiemu ptaszkowi

To samiec pleszki , śliczny.
Mój 4 arowy azyl... 22:58, 13 maj 2013

Do góry
Ubiorek wieczniezielony z bliska

i niezapominajki

i dąbrówka rozłogowa

Rododendronowy ogród II. 22:55, 13 maj 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Dobrze Bogdziu, że zdrówko wróciło. Czekamy na rododendronowy (i nie tylko) spektakl. Serdecznie Cię pozdrawiam

Na razie do tych które już pokazywałam doszły tylko takie.
ale inne już mają pączki w pogotowiu np moja ulubiona Melina.

Złe dobrego początki, mam nadzieje :) 22:52, 13 maj 2013

Do góry
Ola, a ja Ci chciałam pokazać jak malowniczo wyglądają dwie brzózki posadzone blisko siebie. To są najzwyczajniejsze brzozy samosiejki, a te szlachetne o bieluśkiej korze jeszcze ładniej się będą prezentować. Wklejam zdjęcie, jak obejrzysz, to mogę usunąć.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:49, 13 maj 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Aniu, gratulacje z okazji tysiączka i ja melduję się w nowym wątku
Piękne zakupy zrobiłaś to się będzie działo
i ja miałam szałwię omączoną - niebieską i białą niską i wysoką i oczywiście już jej nie ma ;( myślę, że mimo że wymarza, to warto ją mieć co roku, bo ładnie się prezentuje
Pozdrawiam i kwiatuszki kaliny angielskiej dla Ciebie
Kasiu dziękuję za życzenia i kalinę miałam ją w zasięgu ręki i nie kupiłam ;( a Ania monte... zachęcała...weź i...nie wzięłam szkoda
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:47, 13 maj 2013

Do góry
Ania kombinuję jak mogę a jak nie mogę to jeszcze bardziej kombinuję

czekam na gałęzie Inversa spływające po murku
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:47, 13 maj 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Aniu widzę, i dołączam kwiatek!

dziękuję i ściskam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:47, 13 maj 2013

Do góry
Aniu, gratulacje z okazji tysiączka i ja melduję się w nowym wątku
Piękne zakupy zrobiłaś to się będzie działo
i ja miałam szałwię omączoną - niebieską i białą niską i wysoką i oczywiście już jej nie ma ;( myślę, że mimo że wymarza, to warto ją mieć co roku, bo ładnie się prezentuje
Pozdrawiam i kwiatuszki kaliny angielskiej dla Ciebie
W Gąszczu u Tess 22:46, 13 maj 2013

Do góry
Przed nadejściem zimy wysadziłam do gruntu każdą, każdziutką (jest takie słowo????) roślinkę z doniczek, których w ubiegłym roku (roślinek w doniczkach) miałam na kopy.
Myślałam, że to już ne wrati... Jest dopiero maj, a ja znowu mam dziesiątki roślin w doniczkach

Ukorzeniają się patyczki hortowe, cisy, lawenda.

Hosty. Zapomniałam się pochwalić, że nadeszły

Tu posadzone (część):

Dalie:
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:46, 13 maj 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Jeżeli chodzi o szałwię bylinową to nazywa się omszona, podobnie, ale to już wieloletnia i świetnie przetrzymuje zimę, ale tę pewnie znasz.

właśnie poczytałam sobie o niej
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:43, 13 maj 2013

Do góry
Jeżeli chodzi o szałwię bylinową to nazywa się omszona, podobnie, ale to już wieloletnia i świetnie przetrzymuje zimę, ale tę pewnie znasz.

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 22:42, 13 maj 2013

Do góry

Lekko można przyciąć, ale o pól metra raczej nie, zielone musi zostać po brzegu

Tak wygląda jeden z moich jałowców. Myśle że te 20 cm to spokojnie mozna przyciąć i zielone jeszcze będzie bo ma na prawdę "dużo tego"
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:41, 13 maj 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Myślę, że to szałwia omączona, jeżeli to ona to jest to roślina jednoroczna, dla porównania moja ubiegłoroczna, oczywiście wymarzła

Dziękuję Elu ale co to za ogrodnik, że nie chce podać nazwy tak myślałam, ze może to być szałwia omączona, a kupiłam je bo naprawdę są śliczne i takie dorodne
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:40, 13 maj 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

ojjjj jaaakie to piękne !!!!
błagam Was, bo jeszcze maki siać będę

Izuś, Adamo zdolny i pracowity niesamowicie, taras cuuudny (muszę sprawdzić osobiście ) a inspiracje wyhaczasz cudne !
buziak !
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:37, 13 maj 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Kupiłam u nas w ogrodniczym szałwie, bardzo mi się spodobała pani w sklepie nie umiała podać jej nazwy ale obiecała, że zapyta ogrodnika od którego bierze rośliny i dziś mi oznajmiła, że to jest szałwia i to wszystko. Ogrodnik udzielił jej takiej odpowiedzi może ktoś wie jak ta szałwia się nazywa i czy jest byliną, czy jednoroczna

Myślę, że to szałwia omączona, jeżeli to ona to jest to roślina jednoroczna, dla porównania moja ubiegłoroczna, oczywiście wymarzła

Zakątek z fioletową ławeczką 22:37, 13 maj 2013

Do góry
Witam ponownie
Oglądam Wasze piękne ogrody i jestem pod wielkim wrażeniem. Teraz jak tak patrzę, to z chęcią wzięłabym szpadel i wszystko przekopała, wykopała i zaczęła od nowa. Zmieniłabym chodnik i jego trasę, dom też mógłby stać inaczej....ale niestety, na niektóre moje "mądre pomysły" już za pózno

Moja przygoda z ogrodem zaczęła się wraz z budową domu w 2011. Tak jak pisałam wcześniej, była tutaj ni to łąka ni to sad. Rosły drzewa i krzewy owocowe, niestety musieliśmy je wykarczować, została tylko czereśnia. Mamy ładny cień przy huśtawce. Czereśnia to mężowy spadek, teściowa ją posadziła i tak została. Na miejscu truskawek i agrestu stoi dom

Na początku była sama marna trawa. Z czasem zaczęliśmy robić wysepki. W narożniku powstał tzw. "małpi gaj". Posadziliśmy tam wszystko co się dało :tuje, berberys, tamaryszek, bzy, żarnowce, a nawet brzózkę, którą przynieśliśmy z lasu. I to się wszystko przyjęło i baaardzo urosło. Rosną tutaj też czeremchy, konwalie i pigwowiec.

Tutaj normalnie "dzieło sztuki"

Przy płocie posadziliśmy cyprysiki, nie wiem dokładnie jakie, ale bardzo wolno rosną i trochę nam zmarniały. Zrobiły się w środku brązowe.

Za płotem sasiada zboże

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:36, 13 maj 2013

Do góry
Aniu widzę, i dołączam kwiatek!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies