Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do kwadratu 19:47, 15 cze 2013

Do góry
A tutaj powojnik - powoli się zagęszcza i ma masę pączków

Hortki zwarte i gotowe

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 19:45, 15 cze 2013

Do góry
A i równanie brzegów było:

jeszcze nie ideał, ale jestem coraz bliżej techniki koszenia i przycinania, by było dobrze.

No i brzoskwinie szaleją:

Winorośl też:

Taki miły dzień dzisiaj. I 22 km na rowerze. To jednak wspaniale wpływa na samopoczucie.

Ogród do kwadratu 19:42, 15 cze 2013

Do góry

Niedawno posadzone miskanty ML - zabierają się wreszcie do życia

Próbuję okiełznać mojego pięciolistkowca... wkurzał mnie w zimie - rosło toto w każdą stronę i straszyło - zobaczymy czy mi sie uda zrobić...szpalerek
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 19:40, 15 cze 2013

Do góry
Odszczekuję!
Trochę słońca i wszystko rosnie. Sanwitalia chyba niedlugo zakwitnie.

U mnie dzisiaj wyjatkowo jak na mnie trochę kolorów:

Kwitnie Firletka chalcedońska, Cynie, a żółty liliowiec zaraz, zaraz.......
Ogród Nebel 19:38, 15 cze 2013

Do góry
Zapomniałam załączyć zdjęcie grabów

Piaskownia na zakręcie 19:34, 15 cze 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Nareszcie się doczekałam.

Ale szpaler! Dobrze miejsce urzyźniłaś

Laurencja jest rośliną jednoroczną, to dla upewnienia.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:27, 15 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Na dobranoc jednak wstawiam to, po co poszłam dziś z aparatem..

Mus nasiona pozbierać z tej z ciapkami w środku
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:21, 15 cze 2013

Do góry
zawitka napisał(a)

Czy ta trawka jest nibezpieczna w ogrodzie??? a jak się nazywa??/

o tą mi chodzi i chyba nawet kwitnie
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:12, 15 cze 2013

Do góry
zawitka napisał(a)

Ależ piękne storczyki. Halinko wpadłam z rewizyta. Powiem Ci, że ja jak nie wiem co posadzić lub jak zagospodarować dany teren to go zostawiam w spokoju i czekam - pomysł sam przyjdzie tylko trzeba dużo ogląda, szukać inspiracji. A gdzie można ją znaleźć jak nie tutaj.. Ja właśnie tak robię. A może poprosisz Danusie, na pewno coś fajnego podpowie. pozdrawiam Ewa
ogrodoweimpresjejolki 18:56, 15 cze 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Jolu, to dzwonek brzoskwiniolistny Weronika zdiagnozowała

A w/g mnie dzwonek skupiony

Słonecznych dni Jolu, i zdrówka zyczę
Rozpoznawanie odmian róż 18:43, 15 cze 2013

Do góry
Ania_79 napisał(a)
Jaka to róża? Kupiłam jako Eden Rose, ale na zdjęciach ona jest jakby porcelanowa , a u mnie ma konkretny kolor...

bo to nie jest Eden Rose.
On wygląda tak
Może niedoskonały ale..... 18:32, 15 cze 2013

Do góry
O widzisz. Pamiętam, gdy na początku(zaraz po zakupie ziemi) posadziłam kilka odmian dwukolorowych. Zaczęły rosnąć cudnie. Zakwitły wręcz katalogowo. W nastepnym jednak roku wyglądały już tak jakby ktoś na nie wylał roundup(oczywiście nikt tego nie zrobił). Postanowiłam kupić zwykłe białe, najbardziej pospolite. Jedna po roku wyparowała w niewyjaśnionych okolicznościach. Te co zostały obecnie mają już 5 lat , a wyglądają jak zaraz po kupnie. Jak mają po dwa kwiaty na krzaku w sezonie to jest to i tak wielki sukces. Przycinam je wedle zaleceń, a one mają to gdzieś Ręce mi normalnie opadają przez te róże. No ale się nie poddam
Ogród Nebel 18:27, 15 cze 2013

Do góry
I jeszcze lawenda, rośnie u mnie wszędzie - uwielbiam ją

Miłego sobotniego popołudnia
Ogród Nebel 18:25, 15 cze 2013

Do góry
Wiedziałam, że taka pogoda jaka jest w tej chwili w Gdańsku, spowoduje, że róże zaczną kwitnąć.

A to 'Jazz' - jest spory wiatr, dlatego zdjęcie trochę poruszone

Może niedoskonały ale..... 18:19, 15 cze 2013

Do góry
U mnie było tak
Dawno temu zachciało mi sie róż-w sklepach nie było ale była sprzedaż wysyłkowa.Piękne zdjęcia i aż się chciało.Zamówiłam wycięłam w ogrodzie koło posadziłam obsypałam korą i chodziłam dumna jak paw bo mi zakwitły.Za rok już ich nie było bo nie wiedziałam co przy nich robić
Drugie podejście to era komputera , dostepność książek i zaczęłam się uczyć i je rozumieć.Wypadło sporo z wielu powodów i nadal bedą wypadać ale się uczę.Nie chciały mi rosnąć Rugosy podczas gdy inne w tym czasie były bujne.Doczytałam ,że lubią lekko kwaśną ziemię.Podsypałam siarczanu magnezu i w tym roku rosną zdrowo.
Nie kupuję już róż szlachetnych tzw.wielkokwiatowych.One są najwrażliwsze na przemarzanie i z wielu zostało mi kilka.Zaczęłam inwestować w róże historyczne w celu jak najmniejszego wysiłku jesienią.Miałam więcej czasu na inne
O różach i psach mogłabym dużo i długo

I trochę zapachu bo kolejne dopiero za rok.Piwonie to jedyne kwiaty które ścinam do wazonu.Róże kupuję a swoich nie tnę

Znowu na wsi 18:02, 15 cze 2013

Do góry
Jolu życzę zdrowia i uśmiechu

Moje dzikie ranczo ....z dala od linijek, cyrkli i komputerowych aranżacji. 17:55, 15 cze 2013

Do góry
Pasożyty również bywają urocze

Może niedoskonały ale..... 17:54, 15 cze 2013

Do góry
Haniu,dziękuję.Długo nie wiedziałam jak ma być, co ma być. Chciałam wszystko i pewnie jest to wszystko niedoskonałe.Założyłam , że róże tylko różowe ale wkradły się inne kolory . Potem zauważyłam ,że zima ,wiosna jest pusto więc zaczęłam uzupełniać iglakami, dokupiłam wiśnie Ola i Royality i wokół nich powsadzałam róże .I już nie jest płasko. Potem przesadzałam, wyrównywałam ścieżki darniowałam .
Dosadzalam żurawki-uwielbiam te bordowe które po deszczu wyglądaja jak klejnoty ale one mocno sie rozrosły.Wsadziłam kocimietętkę-malutki krzaczek tych krzaczków jest juz sporo ale wypełniają puste miejsca.
Dodałam sporo kulistych tuj żeby uporządkować ciągi.Ale wiem ,że i one się rozrosną.Mam jedną wielką i wiem do czego są zdolne.Ale wyczytałam, że je można też przycinać i ulżyło mi
Równolegle z różami kupowałam pod wpływem chwili inne krzaczki i tak mam kilka pęcherznic Luteus i Diabolo.Teraz ładnie kwitną

Tu w objęciach z berberysem.

przyjemnie wejść w krzaczek Diabolo.On nie ma żadnego towarzystwa tylko małą tawułę w nogach

I co najgorsze tu nie ma nic planowanego.Sporo kupuje a potem zastanawiam się gdzie to posadzić.No cóż...nie mam nic na swoja obronę
Moje dzikie ranczo ....z dala od linijek, cyrkli i komputerowych aranżacji. 17:52, 15 cze 2013

Do góry
Asiu, Brysiu dziękuję.
Człowiek w takich miejscach może się wyciszyć, uciec od problemów dnia codziennego. Cieszę się, że zarówno ja, jak i Wy wszyscy mamy możliwość posiadać taki swój przyrodniczy, kolorowy azyl.

Zatem ponownie nieco kolorów z mojego ranczo.

Piaskownia na zakręcie 17:22, 15 cze 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Nareszcie się doczekałam.

I kolejne zakupy

piwonie miodzio aż u siebie czuję zapach .... berberyska slę ...własnie tutaj go wykopałam . poczytaj u mnie trochę się rozpędziłam he he zapraszam i pozdrawiam a tak ogródkowo pierwszy rok piękne zakupy zrobiłas później podejżę gdzie znajdą miejsce twoje roslinki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies