wczoraj znalazłam zdjęcie owego łanu sprzed roku ... obraz nędzy i rozpaczy ... więc jak tylko graty wniesiesz ... zostaw je ... sześciopaki w OBI zakup i we wrześniu będziesz miała własne łany ... moja dama z takich sześciopaków ...
to łan w debiucie
po 2 miesiącach albo mniej ... pierwsze kwitnienie
to w tym roku ale teraz już 2 razy takie
lubczyk rośnie jak chwast w porze deszczowej na afrykańskiej ziemi ... gość nie do zabicia ... da radę
No i inne kwiatki jeszcze, firletka chalcedońska, w końcu w tym roku będzie ładnie kwitła
naparstnice białe i różowe
goździki miniaturki i trzykrotki od Ani ASC
Zrobiłam sobie taki przykładowy o cos takiego ci chodziło ?
co byś Agnieszko zmieniła? co dodała ?
1 azalie
2 golteria rozesłana
3 iglak który juz jest
4 iglak ktory juz jest
5 2 iglaki na pniu
6 jałowiec blue star 2 szt?
reszta to wiadomo wrzosy
2 szt miskant
brzozy
za ta pierwsza brzoza zapomniałam dodac jest berberys zółty 5 szt
A po szalonych zakupach, Gabi zabrała mnie w cudne miejsce, na pizze ... przepyszną ....zachwyciło mnie tam wszytko i taras też boski.... prawda ... sosenki a jakie cudne
a teraz kto pomoże w identyfikacji? Dostałam jesienią to coś od znajomej, ona mówiła oczywiście nazwę, ale mi umknęła. Miało być śliczne i faktycznie wiosną taka wersja koperko-pietruszki była ładna, ale teraz to mnie denerwuje i nie wiem co z tego ostatecznie będzie i jaki będzie jej los u mnie
Witam przeczytałam wskskazówki i postaram sie je wykorzystać.Jesli chodzi o tą rabate to jest ona długa ma 11 metrow długosci i w połowie jest ona słoneczna a w połowie półcien z ziemią kwaśna.Płotu nie moge zasłonic zadnym pnączem bo to nie moj płot a przed nim posadziłam juz młode tuje.Ta rabata od tuj do ścieżki żwirowej ma szerokośc 150 metrów.Ciężko bedzie to wszystko uporzadkowac bo mam sporo gatunkow roslin i nie umiem ich pogrupować mniej wiecej wiem ktore lubia cien a ktore słonce.MOja działka ma 20 metrow szerokosci i 40 metrow długosci i wkoło sa posadzone młode i małe tuje przed ktorymi wkolo chciałabym cos posadzic ale jeszcze nie ma domku i nie wiem czy nieszkoda bedzie jak mi podczas budowy poniszcza rosliny.narazie poswieciałam czesc 3 rabat.wstawiam fotki zeby troszke naswietlic to co juz mam.
Cieszyła krótko (z powodu ciągłych opadów) ale było pięknie Nevada
Ne wiem dlaczego nie miała czysto białego koloru. Lekki róż był przy drugim kwitnieniu. Może nadmiar wilgoci ?