Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:48, 22 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)

za trzy tygodnie i mam coraz bardziej mieszane uczucia
Wiem, że o gustach się nie dyskutuje ale chyba wszyscy, którzy kochamy minimalistyczne wnętrza, betonowe i cortenowe dekoracje, pomalowane poroże i stonowane wianki, jesteśmy w mniejszości...

Pamiętam jak kiedyś MAdżenka radziła większości początkującym ogrodnikom aby poświęcili czas na pinteresta. Zbierali inspiracje, "chłonęli" piękne ogrody i wyrabiali sobie gust. Na forum widać kto co kocha, w czym czuje się dobrze i czym większość z nas się zachwyca. W małych miejscowościach dalej zachwycają kwietniki z opon i grające mikołaje a im więcej koloru tym lepiej...

U mnie swego czasu, na szczęście lata temu było szaleństwo lampkowe na wiosce. Co drugi dom-to normalnie rodzina Grizzwoldów. Ale chyba zaczęły przychodzić rachunki za prąd taaaakie i ludzie poszli po rozum do głowy. Teraz reklamują jakiś Light Shower-że niby świąteczny deszcz laserów na elewacji...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:26, 21 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Aguś, jeszcze raz przepraszam i mam nadzieję, że dasz się namówić

Plan taki jest, ale nie wiem, co się wydarzy. Z B. coraz gorzej... Ściskam Kochana
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:22, 21 lis 2016

Do góry
malkul napisał(a)
https://pl.pinterest.com/pin/400398223105779831/

Dzięki Kokoszko Jutro obejrzę.
Powiem szczerze, że dałam sobie dzisiaj dzień wolny od pinów bo zwariować można

Tysiące róznych pomysłów oglądam i dużo z nich chciałabym zrealizować ale doba nie z gumy a ja tylko jedna w pracowni betonu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:19, 21 lis 2016

Do góry
magda19831 napisał(a)

Ciekawy watek, wciąga tak samo jak ciekawa książka Zainspirowałaś mnie tymi wyrobami z betonu i u mnie na wiosnę jakaś donica na pewno się pojawi, ale z jakim efektem to się zobaczy

Madziu, miłe to co piszesz i dziękuję

Betony proste do wykonania, największy problem to wymyślenie formy.

Pokażesz swój ogród?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:17, 21 lis 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Spotykamy sie 3.12 na giełdzie w Wrocławiu o 7:30

Jesli ktos sie spóźni to dzwoni na kom

Dzięki za info. Przypomnę sobie stare czasy i wstawanie o 4.30
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:16, 21 lis 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Nie miej wątpliwości, nawet w mniejszych miastach ktoś musi być pionierem i " kształtować" gusta...

Twoje prace śliczne i podobają się nawet tanim....babciom jak ja a że nie wszyscy się zachwycą...no cóż jeszcze się taki nie urodził co by...itd...

Gracka"Wańkę-wstańkę" widziałam. Moje też nie powiązane bo cały czas walczę z przeziębieniem....ale moim taka sytuacja nie grozi bo to mizeroty są w porównaniu z twoim

Ha, ha Małgoś Ale ja nie chcę być pionierem I tak już dziwnie na mnie spoglądają...

Mam nadzieję, że choroba ustąpiła? Naprawdę zastanów sie nad tym czystkiem.
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:05, 21 lis 2016

Do góry
Tez dzisiaj poczułaś jakby to lato a nie zima nadchodziła? Kawę w ogrodzie wypiłam, wygrzałam się na słoneczku tylko wiązanie traw było dziwne w taką pogodę.

Dekoracje i ja pochwalę bo lubię małym kosztem osiągnąć fajny efekt
Coś jeszcze, coś więcej... 21:59, 21 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Poli - no nie miałem Ale spojrzałem na mój grudniowy grafik i być może będę w domu tylko 5 grudnia - jeśli się mi nie uda to... dopiero 22-go wieczorem Nie ogarnąłbym tego logistycznie A święta last minute raczej nie w moim stylu - wolę się już nacieszyć choćby gałęziami czy wełnianym szalikiem

Twoja skrzynka pewnie w betonu? Nie wyobrażam sobie innej

To teraz mnie rozumiesz z tym listopadem...nie lubię na "wariata" robić dekoracji i nie mieć żadnej przyjemności z tego a wiem, że grudzień będzie szalony

Wyobraz sobie, że moja skrzynka będzie z tego samego materiału co Twoja Równowaga w przyrodzie musi być
Coś jeszcze, coś więcej... 20:49, 21 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Ha, ha Ktoś tu mówił, że jakoś tak dziwnie wyciągać dekoracje w listopadzie

Bardzo mi się podoba tegoroczna skrzynka adwentowa, a to dlatego, że też coś w tym stylu planuję

Poli - no nie miałem Ale spojrzałem na mój grudniowy grafik i być może będę w domu tylko 5 grudnia - jeśli się mi nie uda to... dopiero 22-go wieczorem Nie ogarnąłbym tego logistycznie A święta last minute raczej nie w moim stylu - wolę się już nacieszyć choćby gałęziami czy wełnianym szalikiem

Twoja skrzynka pewnie w betonu? Nie wyobrażam sobie innej
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 20:00, 21 lis 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Po takich wizjach lokalnych 90% ludzi musialo by oddac zwierzeta

Niektórym przydałyby się takie wizje lokalne i mega wysokie mandaty za np. trzymanie psa na łańcuchu przez całe życie.

Aniu, kociak śliczny! I mimo, że ja koty kocham inaczej to aż eMowi pokazałam jaki kochaniutki maluszek
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:50, 21 lis 2016

Do góry
Róże chyba Cię kochają, że jeszcze kwitną

Małgosiu ja również polecam czystka. Piję od dwóch lat i brak jakichkolwiek przeziębień.
Coś jeszcze, coś więcej... 19:46, 21 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
A dom i powierzchnie przynależne... Powoli się zmieniają

Gdy nie wiesz co zrobić ze starym szalikiem

A że w niedzielę zaczynamy adwent... Może kogoś zainspiruję

Ha, ha Ktoś tu mówił, że jakoś tak dziwnie wyciągać dekoracje w listopadzie

Bardzo mi się podoba tegoroczna skrzynka adwentowa, a to dlatego, że też coś w tym stylu planuję
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:04, 21 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)

MAdziu, jestem pod wielkim wrażeniem, że Ci się chciało!
Wariactwo na początku było Na szczęście doszłam do tego co kocham najbardziej w ogrodzie i cóż dużo mówić-kocham moje trawy i myślę jak by tu jeszcze bardziej się zatrawiszczować

Pozdrawiam

Ciekawy watek, wciąga tak samo jak ciekawa książka Zainspirowałaś mnie tymi wyrobami z betonu i u mnie na wiosnę jakaś donica na pewno się pojawi, ale z jakim efektem to się zobaczy
Na zielonej... trawce :) 10:28, 21 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Ładny, zadbany ogród i ciekawe kompozycje!

oto cała prawda
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:56, 20 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Lubię myśliwych i polowania ale kończę temat bo zaraz Kokoszka nas pogoni

A ja nie i dlatego nic pochlebnego o tego typu dekoracjach nie napiszę. Nie strawiłabym czegoś takiego u siebie w domu ze względu na mój stosunek do zwierząt.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 09:47, 20 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Ale śniegu! Uwielbiam ten biały puch w ogrodzie Wszystko jakoś tak czyściej i magiczniej wygląda.

Pozdrawiam Beatko

Polinka dokładnie jak piszesz!!!!!!!!!!! Ja uwielbiam śnieg ... nie za długo oczywiście ale lubię zimę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:31, 19 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)

priv
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:28, 19 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
można tak powiedzieć. I to nie byle jakiego. Mam fotkowe dowody tego ale To nie miejsce na nie

Typografia ogrodu 21:24, 19 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Czytałam u Kokoszki

Fajnie, że na coś mogła się przydać moja kolekcja
i to jak
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:23, 19 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Upolowałaś jakiegoś myśliwego?
można tak powiedzieć. I to nie byle jakiego. Mam fotkowe dowody tego ale To nie miejsce na nie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies