Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

nawigatorka 21:31, 19 lis 2016

polinka napisał(a)

Lubię myśliwych i polowania ale kończę temat bo zaraz Kokoszka nas pogoni
priv
pestka56 22:07, 19 lis 2016

A u mnie różki na żywym łebku przedwczoraj po maliniaku pod oknami sypialni paradowały i... mam foteczki
Mixtoorka 08:52, 20 lis 2016

nawigatorka napisał(a)
złe w kuli rybki glupieja.lepiej by było kwadratowe.

Polecam bojownika do takiego małego akwarium, piękne są kolorowe i można się nimi bawić Gdy przystawisz lusterko to widząc przeciwnika pięknie puszą się miałam w akademiku jeszcze na studiach daaaawno temu, rok prawie przeżył. Zginął śmiercią samobójczą-wyskoczył z akwarium. Była to kula, może dlatego ?
Jagodaa 09:56, 20 lis 2016

polinka napisał(a)

Lubię myśliwych i polowania ale kończę temat bo zaraz Kokoszka nas pogoni

A ja nie i dlatego nic pochlebnego o tego typu dekoracjach nie napiszę. Nie strawiłabym czegoś takiego u siebie w domu ze względu na mój stosunek do zwierząt.
UrsaMaior 11:23, 20 lis 2016

Ostatnio już była o tym dyskusja u Edyty. Brr. Chyba, że zrzucone naturalnie, to faktycznie inna bajka.
Madzenka 11:24, 20 lis 2016

Gośka pokaz jakieś nowe dekoracje z wyłączeniem rogów, bo się kontrowersyjnie u Ciebie robi

Jakieś gwiazdy masz nowe?
AnnaCh 11:35, 20 lis 2016

Mixtoorka napisał(a)
Polecam bojownika do takiego małego akwarium, piękne są kolorowe i można się nimi bawić Gdy przystawisz lusterko to widząc przeciwnika pięknie puszą się miałam w akademiku jeszcze na studiach daaaawno temu, rok prawie przeżył. Zginął śmiercią samobójczą-wyskoczył z akwarium. Była to kula, może dlatego ?
Rybka w kuli na bank popełniła samobójstwo Nie można trzymać rybek w kulach! tu troszkę więcej dlaczego.

Sorki Gosia, że u Ciebie, ale może więcej osób przeczyta, bo Ty masz dużo gości i może więcej się uświadomi
nawigatorka 12:31, 20 lis 2016

Będą i u nas w wersji mini rybki jednak.ale bez osprzętu bo tego nie zniosę.zobaczymy jak to będzie.ale raczej nie bo bojownik bo córki mam dwie to i rynku muszą być dwie.ale roślinki też planuje jakieś mało wymagające choć
beata_m 16:31, 20 lis 2016

hihih 10 m wstążki piekne te Twoje gracki o rozplenicach w miedzianym dodatku nie wspomnę

pozdrawiam ciepło
LeniwaOla 17:50, 20 lis 2016

Z tymi rybami w kuli, to babka z mojego sklepu zoo też gadała, że to umieranie w mękach. Kiedyś widziałam jak się ktoś pytał u niej o kulę, to az się czerwona zrobiła, ale rzeczowo wytłumaczyła, że to zło i ona nie będzie ryb uśmiercać handlując czymś takim.
A moje dziecię miało palmę rok temu na ryby i dostało od chrzestnego małe akwarium (35l) z grzałką, filtrem, termometrem, nawet żarcie tam było i żwirek. Dokupiłam tylko 5 neonków i glonojada i jakąś roślinkę. Całość z rybami może 140 zł wyszła. Nie wymaga to dużo pracy. Raz na 2 - 3 tygodnie przelecę odmulaczem, doleję wody i wsio. A Oli to duży chłopak i sam by sobie poradził. Jak lubi ryby, to super pomysł, tylko zwykłe akwarium mu daj.
Teraz jakbym miała decydować, to bym się dołożyła i większe kupiła. Większe łatwiej utrzymać i ryby mają lepsze życie . Może kiedyś...

A my jesteśmy wyrodnymi rodzicami i nie kupujemy młodej prezentów, tzn. jeszcze. W końcu zacznie kumać, że od rodziców nic nie dostała . Ale ona dostaje takie toooony prezentów, jest mega ulubienicą całej rodziny i nawet stare sąsiadki przynoszą dla niej prezenty. A ona i tak najbardziej lubi jak się po prostu spędza z nią czas i wtedy wystarczą dwie szyszki i kasztan .

A co masz dla młodej od mikołaja? Może zgapię, bo babcie i niektóre ciotki, to każą mi wymyślić prezent od nich, no bo one nie wiedzą, co ona by chciała... Jak mnie to wkurza. Też tak macie?

P.S. Zajebisty ten starzec! Też chcę! Gocha wprowadzasz nowe trendy na O . Niektórzy mogą być zazdrośni...hihi