W moim ogrodzie...
19:11, 01 cze 2013
RABATA PODWYŻSZONA
Przez ostatnie dni zająłem się narożnikiem. Zgodnie z sugestią Danusi, że na terenie gliniastym dobre są rabaty podwyższone spróbowałem taką wykonać u siebie:
Na jej środku posadziłem jarzębinę a za nią, pod płotem chciałbym posadzić szmaragdy:
Zastanawiamy się, czy cztery to nie za mało.
Na prawo od nich planowaliśmy dać dwie jodły kalifornijskie (na razie są malutkie, ale za friko
):
Teraz, gdy patrzymy na zdjęcie zastanawiamy się, czy lepiej będzie szmaragdami wypełnić rabatę do końca?
Brakuje nam też pomysłu na obsadzenie całej rabaty.
Po euforii zakupów posiadamy
- dereń:
-tuja plicata "Whipcord":
-jałowiec horizontalis Wiltoni:
-sosna czarna (raczej do cięcia na duże bonsai):
-jakiś żywotnikowiec:
-cyprysik nutkajski pendula (tam, gdzie teraz stoi nie chce rosnąć):
-clematis Cassandra (krzaczasty):
-wierzba iwa:
- azalia wielkokwiatowa sunte nectarine:
Do tego jeszcze mamy około 50 bukszpanów, parę gatunków żurawek (przynajmiej po trzy sztuki).
Czy ktoś pomoże w aranżacji?
Przez ostatnie dni zająłem się narożnikiem. Zgodnie z sugestią Danusi, że na terenie gliniastym dobre są rabaty podwyższone spróbowałem taką wykonać u siebie:
Na jej środku posadziłem jarzębinę a za nią, pod płotem chciałbym posadzić szmaragdy:
Zastanawiamy się, czy cztery to nie za mało.
Na prawo od nich planowaliśmy dać dwie jodły kalifornijskie (na razie są malutkie, ale za friko
Teraz, gdy patrzymy na zdjęcie zastanawiamy się, czy lepiej będzie szmaragdami wypełnić rabatę do końca?
Brakuje nam też pomysłu na obsadzenie całej rabaty.
Po euforii zakupów posiadamy
- dereń:
-tuja plicata "Whipcord":
-jałowiec horizontalis Wiltoni:
-sosna czarna (raczej do cięcia na duże bonsai):
-jakiś żywotnikowiec:
-cyprysik nutkajski pendula (tam, gdzie teraz stoi nie chce rosnąć):
-clematis Cassandra (krzaczasty):
-wierzba iwa:
- azalia wielkokwiatowa sunte nectarine:
Do tego jeszcze mamy około 50 bukszpanów, parę gatunków żurawek (przynajmiej po trzy sztuki).
Czy ktoś pomoże w aranżacji?