Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 12:21, 28 kwi 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Prace w ogrodzie powoli w koncu posuneły się do przodu a to dzieki pomocnicy Ciecie prawie zakonczone, jeszcze wymiana wody w oczku, trawe trzeba wykosic ale jak nie bedzie padac to zrobie to jutro jak wroce z pracy. Moj M musi przygotowac kosiarke do pracy Przesadzic fuksje, ktore, wyniosłam na dwor bo deszczyk pada no i posadzenie dali, canny no i plewienie bo po deszczu bedzie sie dobrze plewic. W ogrodzie juz taka wiosna, ze az oczy się śmieją. Kupiłam pierwiosnki, ktore tak bardzo mi sie podobały Kwitną tulipany botaniczne o różnych kolorach i zaczynają swój spektakl tulipany Kwitną też kaczence.Magnolia,ktore w tym roku kwitnie wyjątkowo pięknie a teraz jest juz w pełni rozkwitu [img

Przecudnowna magnolia. Moje ciągłe marzenie - na razie niespełnione bo nie wiem gdzie mogłabym posadzić... Ale oczy cieszę i napawam każdą napotkaną magnolią - a teraz tyle ich kwitnie...

Cieszę się, że u Ciebie lepiej
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:20, 28 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Oj tak wpisałam ostatno w zsp.pl nazwę bergenia w poszukiwaniu wymagań odnośnie nawożenia i zdębiałam
http://www.zszp.pl/?id=203&ltr=&adv=0&rodd=&grp=1&sco=Bergenia&lang=1

no to mam w czym wybierać ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:19, 28 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Iza.. są bergenie(nie mylić z czymś innym) o rozmiarach liliputkowatych... wtedy możesz walnąć sobie takie mniejsze odmiany w ilości ogrodowiskowej...... mam i taką i taką i ta mała jest ładna.. Zresztą bergenii jest trochę odmian
Buziam ..

dlaczego ja nie pomyślałam, że masz bergenię ??? ... pomroczność i brak ostatniego neurona ... zostałam bez neuronów najwidoczniej
widziałam tę co obfociłaś ... coraz bardziej lubię tę kapustę
Ogród zmyślony 12:19, 28 kwi 2013

Do góry
Zdjęcia wiosny, żeby śnieg odpłynął w niepamięć

wyłazi czosnek i hakone

kolory przed domem

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:03, 28 kwi 2013

Do góry
Zbysiu .. Ty mnie wybacz anemię i zagapialstwo .. Ale kcem jeszcze życzenia złożyć z okazji tej pierwszej setki ... Kolejnych ,równie udanych życzę

Liliowo i kolorowo:) 11:55, 28 kwi 2013

Do góry
Prace w ogrodzie powoli w koncu posuneły się do przodu a to dzieki pomocnicy Ciecie prawie zakonczone, jeszcze wymiana wody w oczku, trawe trzeba wykosic ale jak nie bedzie padac to zrobie to jutro jak wroce z pracy. Moj M musi przygotowac kosiarke do pracy Przesadzic fuksje, ktore, wyniosłam na dwor bo deszczyk pada no i posadzenie dali, canny no i plewienie bo po deszczu bedzie sie dobrze plewic. W ogrodzie juz taka wiosna, ze az oczy się śmieją. Kupiłam pierwiosnki, ktore tak bardzo mi sie podobały Kwitną tulipany botaniczne o różnych kolorach i zaczynają swój spektakl tulipany Kwitną też kaczence.Magnolia,ktore w tym roku kwitnie wyjątkowo pięknie a teraz jest juz w pełni rozkwitu
Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:55, 28 kwi 2013

Do góry
Bociuś .., gratulacje spożnione z okazji kolejnej setki oraz życzonka kolejnych , równie żartobliwych i poprawiających humor

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:52, 28 kwi 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
bergenie ... Anek dlaczego ja nie wpadłam na to, że je masz ???

pomroczność niewybaczalna ... jak to kilka rodzajów ? ... duże i małe ... muszę mieć te i te ... bergenie som kochane bo wszystko im pasuje będą mocną stroną moich rabat ...

odpocznij ... ogród masz bajkowy ... nowe nasadzania już wyglądają pięknie ... nawet szklarnia pasuje !!! odszczekuję com na nią ośmieliła się nagadać kiedykolwiek ... yhm apropo jakąś sałatę kiedyś w niej miałaś chyba ... podobno pyszna ... pamiętasz jaka to ???

buziak wielki Aniu

Bergenie mam tylko 3 rodzaje.... pogooglaj jakie można dostać... ja mogę sprawdzić kiedy u mego pana bylinowego jakie ma i po ile
Jedna wielka, poszła pod płot... foto teraz jej pod ręką nie mam..
Mała pokazałam stronę wcześniej, aa na skalniaku mam czerwoną.. tzn o czerwonych liściach.. też zaczyna puszczać pąki kwiatowe,

Sałatę mam z pomidorlandii... jedna to Simpson, a druga Navarra.. są pyszne. W tym roku trochę je zabiedziłam i późno posadziłam.... wczoraj zasuszyłam w szklarni, bo jak wiadomo warzywniaka na chwile obecną nie posiadam, tylko szklarnia. O szklarni zapomniałam, że się podlewa bo nawadniania jeszcze nie zrobiliśmy
Perukowiec - Cotinus coggygria 'Royal Purple' 11:42, 28 kwi 2013

Do góry
Zdjęcia z jesieni ub. roku - ostatnie peruczki i kolor liści juz bardziej zielony niż bordowy
Niestety nie widać dobrze jaki jest ogromny

Tutaj, z bliska, niewielka część mojego krzaczora

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 11:42, 28 kwi 2013

Do góry
Szkoda że tak kwitną tylko w pierwszym roku po posadzeniu a później już oraz słabiej...

ogrodoweimpresjejolki 11:38, 28 kwi 2013

Do góry
reni napisał(a)
Witaj...ależ tak korona cudna

Koronę mam tylko jedną, za to tulipanów sporo Te ustawiły się jak do parady

Moje Takie Tam w Ogródku 11:38, 28 kwi 2013

Do góry
i jeszcze śliwa...
ogrodoweimpresjejolki 11:36, 28 kwi 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Jakie szafirkiiiiiii. Sliczne, ale Ci zazdraszczam. Moje biale zniknely A niebieskie anemiczne w tym roku i tez malo jakos. Cos zezarlo widac I ta roslinka ze skalniaka (pomrocznosc jasna, nie pamietam jak sie nazywa) pieknie kwitnie

Milej niedzieli Jolcia

Dziwię się jak słyszę, że u kogoś szafirki znikają. Moje sukcesywnie opanowują kolejne tereny

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 11:35, 28 kwi 2013

Do góry
Deszczowy niedzielny poranek:

Te kamienie duże zdjęłam z rabaty, dosadziłam bukszpany z donic przed domu, tuje i tawuły

Wcześniej było tak.
ogrodoweimpresjejolki 11:32, 28 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dużo roslin Ci kwitnie a tulipki sliczne. Pozdrówka.

Bogdziu, cieszą mnie nie tylko kwitnące Wczoraj dojrzałam swoja paproć bezrozłogową rozwijającą listki A jeszcze tydzień temu nie było śladu i myślałam, że ją straciłam.

Może i ta druga się odezwie jeszcze ...
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:30, 28 kwi 2013

Do góry
Pracuś dziś jest totalny zgon, wiec wybaczcie, że nawet nie odpiszę każdemu z osobna i osobiście nie podziękuje za miłe słowa każdemu oddzielnie ... boli mnie wszytko.....w dodatku poharatałam się różami..... Oj róż już sobie więcej nie posadzę.. piękne są, ale za bardzo kolczaste
U mnie o 23.34 temperatura była +21 stopni.. to dal tych co mówią, że mieli w dzień +7. Dziś się zachmurzyło, popadało co kot napłakał.. dobrze, że wczoraj troszkę podlewałam.. tzn lałam cały dzień, ale podlałam tylko troszkę.... sucho strasznie... nawet moja glina nie pomaga już na taką suszę..
Tak się serby podlewały.....

Część stipy Pony Tails przezimowałą.. ładnie odbija

Bergenie skrzyczałam, że takei niemrawe w tym roku i się poprawiają....
Ogród niby nowoczesny ale... 11:28, 28 kwi 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

Tu już wkopane... a "trawki" czekają...znaczy się ja czekam..
Nie sciągam na razie zileonego obrzeża bo jeszcze kable trzeba pociągnąc pod modrzewie...więc dziwnie to wygląda a nie chcę kamieni rozgarniać po kilka razy...

Eeeee, no Kochana, dajesz po oczach. Super Plastik fantastik wylatuje???
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:23, 28 kwi 2013

Do góry
Jak białę to tylko Thalia
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:20, 28 kwi 2013

Do góry
Madżenko spóźniony buziak i najserdeczniejsze życzenia ...

zakochana w geometrii rabat ... odurzona porządkiem ale jednak z pierwiastkiem tak potrzebnego pazurka nieładu artystycznego ... co tu siem krygować jestem wyznawcą tych areałów od kiedy je zobaczyłam ... wczoraj zrobiłam wreszcie plan - projekt przedogródka ... i ... dorobimy schody do werandy z drugiej strony aby przedogródek był w "kjubowej" geometrii ... nie da się nie zauważyć tego iż wyznaję te rabaty Madżenkowe ... nie da ... ale co ja zrobię ... nie wiem jak mnie do tej jednak matmatyki przekonałaś ale jestem kwadratowa ... ...
Rododendronowy ogród II. 11:19, 28 kwi 2013

Do góry
Bogdzia .... dla Ciebie z najlepszymi życzeniami....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies