Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój jesienny ogród 07:55, 17 maj 2013

Do góry
Dziękuję Robercie, za specjalny wpis i zdjęcia u mnie. Odpisałam. Miłego dnia, chociaż powinnam napisać spokojnej nocy!
Wstawiam Tobie moją kwitnącą azalię. Niech Tobie pachnie w nocy!

Żurawka - Heuchera 07:49, 17 maj 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
różne oblicza SC

Dzięki Zbyszku
Dla odmiany czas na zmiany... 07:48, 17 maj 2013

Do góry
Gosiu jasne żurawki mogą być...chodzi tylko o ilość gatunków i ogólny zarys

Teresko...wklejam plan dziłaki...to na różowo to rabata, po lewej...tej drugiej jeszcze nie ma....
a dlaczego tylko róg?...dlatego, że wzdłuż ściany (8m) planujemy zrobić w przyszłości wiatę, więc dalej tej rabaty pociągąć nie mogę

Mój jesienny ogród 07:38, 17 maj 2013

Do góry
Witam, dziś krótko bez pisania, pokażę fotki z dzisiejszego spaceru po okolicy. Część fotek wstawiłem u Hani, Miłego dzionka.

Widok z drzwi

Ogromny tulipanowiec

Tam dalej widać cerkiew

Reszta fotek z mojej ulicy

A to dzisiejszy zachód
W cieniu - zacieniona 07:35, 17 maj 2013

Do góry
Miłego dnia....u nas piękny słoneczny poranek,trochę chłodny.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:08, 17 maj 2013

Do góry
Witam Cię Haniu.
Pokażę Ci dzisiaj Vernon w letniej porze.
Była dziś piękna pogoda, 25 stopni, w sam raz ,więc i ja poszedłem na spacerek, tylko ja po mieście. Nie byłem daleko obszedłem tylko swój kwadrat. Kwitną już głogi i piwonie. Fotki robiłem telefonem.

Spotkałem kwitnący klon wyglądał jak ginnala i pięknie pachniał.

Widziałem pięknego tulipanowca ma wielkie pąki, muszę się zaczaić na niego.

Klimat jest tu idealny, jak bym tu mieszkał, to miał bym w swoim ogrodzie wszystko co mi wymarzło do tej pory a było tego trochę. Lato jak w Kalifornii a zima jak we Wrocławiu, a do tego ziemia wspaniała, wszędzie dookoła sady i winnice.

Haniu, co do tych dróżek to sama wiesz że nie jedna prowadzi w pole, starsza jesteś więc i doświadczenie masz Powiem Ci, że trzy dni serducho mnie bolało i się trochę wystraszyłem, nie wiem czy to nie sygnał żeby zabierać się stąd. Dziś jest lepiej, ale nie wiem czy nie jestem za stary na takie wojaże, stary się nie czuje ale rzeczywistości się nie oszuka. Lepiej już nie będzie, może być tylko gorzej. Pozdrawiam cię serdecznie.
Działka prawie w Borach Tucholskich 06:55, 17 maj 2013

Do góry
Hania dwa w kolory w łuku nie chciałem tego podpowiadać bo nawet dla mnie kolorowego bałaganiarza to sprawa do zastanowienia.
Centra są tylko przystankami w drodze do wyższych celów (np 2499m n.p.m.).
Cis maleńki zawsze go możesz przy upałach osłonić mokrą włókniną ale lepiej przy deszczowej pogodzie
Gold robi się z czasem bardziej zielony

Iza drobiazg to Spiraea japonica 'Rauttea' znalazłem nazwę w blogu jednego z zakręconych (i nigdzie więcej)

Ania widziałem, widziałem -cichcem sobie spaceruję

Gosia widocznie podeszłaś do niego z uczuciem i zrozumieniem a to przeważnie pomaga

Wiąz Wredei i buk Purpurea Pendula

Krasawica Moskwy

Dawyck Gold

Rohan Obelisk

Co z tym ogródeczkiem począć 06:48, 17 maj 2013

Do góry
Mamcia, czymam kciuki za pachole i Ciebie

I zostawiam fiatka jak dzisiejsze niebo

Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:46, 17 maj 2013

Do góry
Milego dnia Panstwu zycze, ma byc bosko goraco i slonecznie Przed nami weekend

Ogród do odświeżenia 06:45, 17 maj 2013

Do góry
Agatko, masz racje, to nie jest Morning Light, ale to juz pisalam wczesniej, teraz na potwierdzenie:

Morning Light

Variegatus

i tylko dla porownania Cabaret, ktory ma paseczki w srodku

To moim zdaniem jest Variegatus Szerokie zdzbla, uklad paseczkow

Milego piatku Mamcia
Zielony galimatias 03:44, 17 maj 2013

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Bez śliczny i rację masz mówiąc, że bez bzu nie ma ogrodu. Muszę posadzić bez. Podoba mi się odmiana 'Beauty of Moscow' i 'Madame lemoine'. Którą wybrać? Zwykłe-niezwykłe lilaki pogoniłam kiedyś z ogrodu w ramach błędów i wypaczeń. Za wywaleniem ich przemawiało wiele argumentów, więc nie chowam do siebie urazu za ten czyn. Tym bardziej, że w lesie odnalazły się wypędzone wraz z przychówkiem i teraz stopniowo je rozsadzam po całym terenie a teren, jak sama wiesz, mam duży. Twoje pomysły na towarzystwo dla Hortensji są piękne. Podoba mi się punkt b. Chyba w tym kierunku będę kombinować o ile można będzie tam dać jeszcze hosty, bo bez host nie ma ogrodu...parafrazując pewną bardzo śmiałą ogrodniczkę
Za kwiatki dziękuję, wzruszyłam się. Pikne som, że hej!

Aga, żebyś wiedziała jak on pachnie....... z odległości kilku metrów.. jak nalepsiejsza pierfuma Sadź koniecznie! Bzy nie są drogie, można kupić spore egzemplarze za rozsądną kwotę. Mój był "miłością od pierwszego spojrzenia. Zobaczyliśmy go z mężem i kupiliśmy - był wtedy w fazie kwitnienia. Po zakupie stał przy drzwiach do domu, bo nie mogłam się nacieszyć jego zapachem. Nawet nie wiem co to za odmiana, ale kwitnie obficie, kilka kiści z jednego miejsca... Kup najlepiej teraz - będziesz widziała jakie ma kwiaty

A co do pomysłów - fiesz, że jestem do Twojej dyspozycji Hosty też upchniemy, Ty sienieboj Tylko mi tą fotkę pstryknij, co?
Ogród Ewy :) 03:32, 17 maj 2013

Do góry
Eve napisał(a)
tawuły dla rozjaśnienia szmaragdów, chciałam zrobić taki żywopłocik, ale zdecydowałam się na kulki, bo to chyba nie za bardzo żywopłot pod żywopłotem
modrzew już ma podpórkę,bo jakiś taki sparaliżowany tu wygląda

Mam takie tawułki i uwielbiam ich cytrynowy kolor, moje to Golden Princess Będą świetnie wyglądały na tle żywopłotu
Ale najbardziej zachwyciła mnie brama zapraszająca do wejścia do czarodziejskiego ogrodu...
... i to drugie ujęcie - pełna perfekcja formy i treści
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 02:46, 17 maj 2013

Do góry

karczochy , balsamka, maliny , pigwa -rosną i mają się dobrze

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 02:31, 17 maj 2013

Do góry
Aronia

Borówki

Bób na brzegu oczka jakoś się ma i mszyc jeszcze brak

Fasolnik jeszcze w domu - w zeszłym roku zbyt wcześnie wystawiłam go na dwór i podmarzł

Mój kawałek raju II 01:16, 17 maj 2013

Do góry
Idę lulu bo jestem padnięta, dobranoc
Mój 4 arowy azyl... 01:10, 17 maj 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Zanudzam Was smardzami, ale to już będą ostatnie Jutro na śniadanie kolejna jajecznica z nimi.

pięknie wyglądają są trochę inne niż leśne Basia będziesz w czerwcu u Danusi?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 01:09, 17 maj 2013

Do góry

Maluszek kolejny - od cioci tym razem;

A nie od cioci ..ja Ci go przywiozłam jak mnie pamięć nie myli to z truskawkami i bodziszkiem i jeszcze iryski jakieś były tylko u mnie jeszcze nie kwitły więc nie wiem jakie ale pewnie ich nie masz ....
Działka prawie w Borach Tucholskich 00:45, 17 maj 2013

Do góry
Ten drobiazg śliczny

Piękna kolekcja powojników, też mam parę takich Pozdrawiam.
Kwiaty i ja - nierozłączna z nas para:) 00:40, 17 maj 2013

Do góry
...w maju, kiedy kwitły bzy...

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 00:34, 17 maj 2013

Do góry
Kuklik napisał(a)
Posłuchałam dobrych rad. Kalina angielska Viburnum carlcephalum posadziłam przy ławce. U stóp - hosty
Ale pachnie...
Wygląda tak:

I pasuje w tym miejscu i się odznacza ładnie wygląda
ładna hosta, ja Iza podpatruję u Ciebie i kupuję ale raczej małe i myszki z braku miejsca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies