Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:47, 29 sie 2011

Do góry
Karolino a co rośnie koło kamienia na tym "patyku"? Jesli chodzi o wsadzenie tam zebrinusa to bym jednak go tam nie dawał ponieważ przynajmniej dla mnie sprawia on wrażenie bardzo "ciężkiej" trawy zastosował bym tam jakiegoś bardziej "zwiewnego" np: miskant morning light lub miskant gracillimus w narożniku przy skrzyni a red baron po przekątnej czyli z lewej strony.
Jaką w końcu kupiłaś pompkę?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:11, 28 sie 2011

Do góry
Kaisia napisał(a)
Danusiu piękne zmiany, choć maleńkie w porównaniu do całości. Miskant Cabaret kupiłaś całkiem spory, chociaż powiem Tobie, że jest to jeden z wolniej rosnących i ma późny start wiosną przynajmniej u mnie. Miskant variegatus przy nim to wariat. Nigdy nie łączyłam ich z hortensjami, ale widzę że te biało paskowane pięknie przy nich wyglądają, dobrze by wyglądał również miskant morning light, ale ten jest bardziej delikatny i musiało by go być kilka sztuk dla efetu.

Ten planuje akurat jeden Prawdopodobnie w żwirku pod lustrem i bez hortensji jednak.

Większych zmian niestety nie da się już przeprowadzić.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:00, 28 sie 2011

Do góry
Danusiu piękne zmiany, choć maleńkie w porównaniu do całości. Miskant Cabaret kupiłaś całkiem spory, chociaż powiem Tobie, że jest to jeden z wolniej rosnących i ma późny start wiosną przynajmniej u mnie. Miskant variegatus przy nim to wariat. Nigdy nie łączyłam ich z hortensjami, ale widzę że te biało paskowane pięknie przy nich wyglądają, dobrze by wyglądał również miskant morning light, ale ten jest bardziej delikatny i musiało by go być kilka sztuk dla efetu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:48, 28 sie 2011

Do góry
Był bankomat Gosiu, ale karty pewnie też nie miałaś, bo była w portfelu. Ja za to skromnie, jeden miskant

Safoya - to nie ja
Ogród moich marzeń 16:35, 27 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Moja propozycja miskant Morning light W ogrodzie nie tylko bukszpanowym, u Danusi, on jest przy stożkach z cisa. Zebrinus też jest bardzo ładny.

Geniu - u Danusi w lustrze odbija się miskant gracillimus, mornig light jest przepiękny - zastanawiam się nad nim

Pisałam o tym przy stożkach z cisa i kulach bukszpanowych, nie przy lustrze, ale Ty wiesz lepiej, bo byłeś u Danusi w ogrodzie Pewnie pogubiłam się w nim
Ogród moich marzeń 14:28, 27 sie 2011

Do góry
Ja bym radziła rozwalić skalniak, tylko, że jest oczko obłożone kamieniami, nie wiem czy lustro tam pasuje, ale proponowane rośliny tak

Ja bym jednak lustra nie robiła, bo nisko jest ten murek tarasowy.

Proponuję jak monteverde miskant Cabaret, kupiłam go sobie. Gracillimus też będzie dobry.
Ogród moich marzeń 14:23, 27 sie 2011

Do góry
Niage napisał(a)
Moja propozycja miskant Morning light W ogrodzie nie tylko bukszpanowym, u Danusi, on jest przy stożkach z cisa. Zebrinus też jest bardzo ładny.

Geniu - u Danusi w lustrze odbija się miskant gracillimus, mornig light jest przepiękny - zastanawiam się nad nim
Ogród moich marzeń 00:11, 27 sie 2011

Do góry
Wystawa "Zieleń to życie" 2011 22:25, 26 sie 2011

Do góry
Tak Miskant dorodny listki lśnią w słońcu .Danusiu ,a ty w sukience , twarz słoneczna ,rozpromieniona w swoim żywiole.Ja nie potrafię tak pozować
Finka ,ja sobie nie wyobrażałam jak wygląda .Czytałam pierwsze posty i jedno co mi do głowy przyszło to ,że jest starszą osóbką Później dialog z Danusią wyjaśnił,że jestem w błędzie
Wystawa "Zieleń to życie" 2011 22:15, 26 sie 2011

Do góry
Suuuuper

Miskant jest piękny
Wystawa "Zieleń to życie" 2011 20:28, 26 sie 2011

Do góry
Ale fajnie!Finke wyobrażałąm sobie dokłądnie tak samo!nie wiem czemu?

Danusiu, miskant "kabarecik" piękny!a czy Ty masz jeszcze miejsce w ogrodzie na roślinki?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:04, 26 sie 2011

Do góry
Dzieki, Basiu za odwiedziny i rady!
Nie wiem o ktore kepy pytasz - pewnie o mozge trzcinowata ktorej juz tam nie ma (zostala tylko na fotce wyzej - skrywa rure od GWC przy zywoplocie z roz).
Oprocz tego jest tam jeszcze miskant zebrinus, miskant cukrowy, miskant gigantus czy jakos tak, niedzwiedzie futro (juz rozsadzone na poczatku trojkatnej rabaty od furtki patrzac), red baron przy szambie (musze przesadzic ale na razie nie mam gdzie) i jakas w biale paski niziutka ktorej nazwy nie znam...

pozdrawiam!
KArolina
Ogród na skraju sadu 20:40, 25 sie 2011

Do góry
Miskant wreszcie wygląda jak zebrinus

U Justyny 17:05, 22 sie 2011

Do góry
Dzisiaj miałam zupełnie nieoczekiwanego gościa
Przyjechała do mnie Danusia, co Wy na to??? A jak pięknie wjechała tyłem po moim dłuuuuugim 3-metrowym wjeździe

Już ochłonęłam, w dodatku dostałam świetne prezenty, zupełnie trafione w moje nowe nasadzenia....
Dziękuje Danusiu, mam nadzieję, ze wybaczysz pewne niedoskonałości
Trawnik zapuszczony po oprysku i chwaściory z lata, do których miałam się dzisiaj zabrać
pogadałyśmy, opowiedziałam o swoich ogrodowych planach na przyszły rok
Takie nieoczekiwane spotkania są najfajniejsze!
Jeszcze raz dziękuję za poświęcony czas, zapraszam częściej
Zupełne zaskoczenie i jeszcze takie uzbrojenie w rośliny, Danusi bagażnik chyba zawsze jest pełen pięknych roślinek

Moje prezenty
Miskant variegatus, hortensja Phantom - szał z "Zieleń to życie" 2010 i przepiękna piórkówka

Pasują do mojej rabaty, która będzie poszerzana na wiosnę

Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 08:42, 21 sie 2011

Do góry
Powstała też pierwsza lista roślin, które chcę mieć w swoim ogrodzie:
* Cis pospolity, cis kula na pniu i inne formy iglaste na pniu, choina kanadyjska, karłowa kosodrzewina
* klon Globossum, klon palmowy, katalpa
* jałowiec płożący "Limeglow", jałowiec "Blue Pacific", rhododendron "Cunnigham's White", hortensja "Limelight" i "Blue Billow", berberysy, jaśminowiec, trzmieliny, laurowiśnia, funkie, perukowiec
* żurawki "Obsidian", "Citronelle", "Hercules"
* miskant chiński , turzyca "Evergold", kostrzewa
* lawenda, wrzośce, bukszpan
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:46, 18 sie 2011

Do góry
jak myslicie czy za tymi cisami dać jedną sztukę miskant variegatus czy dwie?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:24, 18 sie 2011

Do góry
Wszystkie wersje mi się podobają. Jednak chyba wybrałbym tą pierwszą - bo wydaje mi się, że miłorzęba zakryje te miskant ....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:17, 17 sie 2011

Do góry
pierwsze po lewej dwa cisy, bukszpan podsadzone żurawką peche, za cisami miskant zebrano, po prawej stronie 'Cuningham's White' , stożek cisa podsadzone żurawkami

drugie po lewej dwa cisy, bukszpan podsadzone żurawką peche, za cisami miłorząb mops, po prawej stronie 'Cuningham's White' , stożek cisa podsadzone żurawkami

trzecie po lewej dwa cisy, bukszpan podsadzone żurawką peche, za cisami miłorząb mops i miskant zebrano, po prawej stronie 'Cuningham's White' , stożek cisa podsadzone żurawkami
Klon palmowy - Acer palmatum 13:00, 16 sie 2011

Do góry

Tutaj jesienią. Klony dobrze wyglądają w sąsiedztwie traw. Zastosowałam miskanty.
Wymyśliłam teraz na poczekaniu, że fajnie by było posadzić wachalrzem Carex buchananii i żółtą Heuchera "Citronelle". Careź bliżej pnia, a żurawka po brzegu.

Danusiu, jaki jest ten miskant biały? Tzn. jaka odmiana. Rozpoznaję moją Twoją ulubioną realizację. Moja ulubiona ale Twoja realizacja... .
Czy za lawendą są tawuły? A za tawułami? Mam bardzo podobnie, tylko jeszcze jarząby i jarzębiny. A co powiesz o trzmielinie oskrzydlonej (eleata?).
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:21, 16 sie 2011

Do góry
Mam nowy projekt rabaty hortensjowej

pod pierwszym oknem dałam Rh cunnigham's white, pomiędzy dwoma stożkami, za Rh jeszcze miskant, ale chyba go zlikwiduję stamtąd...
Dalej 2 x Annabelle, Gracillimus, 2 x Limelight, stożek i jeszcze raz gracillimus

Wszystko podsadzone bukszpanowymi kulkami...+ powtykam tam cebule tulipanów

Tu wersja bez bukszpanów

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies